Kedili Mutfaklar

Perşembe, Temmuz 14, 2005

Karlı gun mamalari

(Karakisti. Ben azicik hastaydim. Annem bogazimi sardi, bagladi. Hasta masta yine de bekliyorum tezgah ustunde, mutfakta.)

Hani coook cook karlar yagar bazi. Oglumla ben karli gunlerde cok mutlu oluruz. Nedeni annemin karda sokaga cikmayisi. Ne kadar cok kar yagarsa, annem o kadar cok evde oturuyor, biz ikimizle oynuyor. Isin en guzel tarafi da mutfakta cok vakit geciriyor olmamiz oluyor. Tabii sokaga cikamadigi icin malum buyuk alisverislerini yapamayan Oya annem, erzak dolabinin altindan girip ustunden cikarak muthis yaraticiligini kullaniyor mutfakta. Bizi de hic ihmal etmiyor tabii. Pisen yemekler eger bizim icin zararli degilse, mesela tatli veya eksi aci filan degilse, bize de mutlaka tadina baktiriyor.

Kucucuk plastik bir kasikla agzimiza birer lokma koyar once. Tadina baktirir yani. Tabii biz tezgahin uzerindeyiz. Birer kasik yalayip yuttuktan sonra begenip begenmedigimizi bir sekilde belli ederiz. Kalkar kuyruk sureriz mesela anneme veya talepkar gozlerle bakar oy bizim mamalar ne guzel mamalar miriltimizi tuttururuz. Haydiii, bu sefer de kucuk miktarlarda mama koydugu avuclarindan yalariz payimizi. Daha fazlasini verdigi pek nadirdir bu kadinin. Oglumla ben, artik yasli kediler sinifina girdigimizden, annemin de bize yasli kedi mamasi yedirmek gibi bir takintisi var. Iste bu yuzden, arkasinin gelmeyecegini bilir, usluca tezgahtan asagi atlar, suyumuzu iceriz. Sonra beklemeye devam. Oya mutfaktan cikana kadar kaliriz yaninda. Yeni pisecek bir mamadan yeni bir mama hakkimiz dogar belki diye. Ne demisler, "madem hakkim neden yansin?"

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home