Kedili Mutfaklar

Pazar, Ağustos 13, 2006

Kızılcık & Şeftali reçeli

Neler oluyor mutfakta 3


Geceyi şekeriyle birlikte geçiren tek meyve böğürtlen değildi. Artan yarım kilo kızılcığım da altı şeftalinin koynuna girerek bir kilo şekere basılmıştı.

Şeftalileri bir tencerenin içine ince ince dilimlemiştim. Sonra şeftalilerin tenceresi üzerine bir tel süzgeç yerleştirdim. Attım içine kızılcıklarımı, hafiften olgundular, fazla zorluk çıkarmadan mıncıklattılar kendilerini. Akan sıvı tencereye geçti. Süzgeçte kalan çekirdekleri toplayıp aldım ve kalan posayı yine tencereye aktardım.

Sabah ben çiki çik buuumken, şeftali ve kızılcık karışımı boyunu geçen bir havuzda yüzüyordu. Altı açıldı. Köpürdü de köpürdü. Başında bekledim yani köpük toplayıcısı olarak. Koyulaştı. Biliyorsunuz o kıvamı tabii, kaşıktan akarken damlaların arası açık olacak, damla düştüğü yerde bir iki kıvranıp yerleşip kalacak.

Şimdi bir limon suyuyla kestirme ve de altını kapatma zamanıdır.


Benim bu ikili üçlü meyveden reçellerim, kuru yemişli, kuru meyveli falan karışımlarım pek bir güzeldir.

Ben güzel diyorsam güzeldir...

Bu kadar.

4 Comments:

Yorum Gönder

<< Home