Kedili Mutfaklar

Cumartesi, Ağustos 12, 2006

Fındıklı kuru domates

Finduk zamanı 1

Finduk dedik bir kere, şu keyfe varın bir hele.

Sızma içinde, kuru arnavut biberleri ile yatırdığım kuru domateslerimden on kadar iri parçayı bızzzt aletine koydum. Kullandığım fındık bildiğimiz çerez fındık, 100 gram... iri diş sarmısak, 3 veya dört adet... bir reyhan demetinin yaprakları... tuz... kırmızı pul biber... bütün malzemeyi toplayacak kadar sızma.


Bızzzzzzzt sesleri bitince, ortaya muhteşem bir sürsür çıkıyor.


Hot & Crusty ekmeklerinden Alman tabir edileni, fıstıklı.

Çok taze olduğu için kızartmadan, sür sür sür.

Ay inanmıyorum.

Şart değil ekmeğe sürüp yemek. Makarnayla deneyin..., risottosu olmaz mı ya, ya da ızgara tavuk yanında?

Finduk yiyin ey ahali.

Şimdi finduk zamanıdır.

Fındıktan dönenin...

4 Comments:

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home