Kedili Mutfaklar

Çarşamba, Ağustos 09, 2006

Çorbada tuz

Pansuman / "Fındık Ye"

Fındık davasında son olanlar: Başbakan Erdoğan başkanlığında toplandılar. Fiskobirlik devre dışı kalmak üzere. 2006 ürününü TMO alacak.

"Anamı alan kadı, kime şikayet edeyim?" desem uyar mı?

Not: Fındığımızı tüketmek için kampanya açsak mı? Herbirimiz evimize en az birer kilo fındık alsak mı? "Fındık Ye" yapsak mı? Bu yazıyı maillerle birbirimize göndersek mi? Çorbada tuzumuz olsa olmaz mı?

21 Comments:

  • Senin adını Dia Negatif Kirpi taksak mı:-))

    By Blogger Oya Kayacan, at 9 Ağustos 2006 10:06  

  • Sak sak mı:-))

    Şiire gerçekten önem verdiğini şimdi anladım. O zaman çok çalış, ben seni anlayana kadar çalış. Şap şup öpüldünüz.

    By Blogger Oya Kayacan, at 9 Ağustos 2006 10:34  

  • Meclisin önüne dökülen finduklar kapis kapis gitti yetisemedim.
    Eh hic agzi acilmamis cuvalida stokladilar.Yav bir söz vardi ne altindan sopa göstermekti.
    Ticarete mi atilsan gene.Bu isin özeti. Findik,Findik,Fünduk,Findik,Findik.
    Saygilar.

    By Blogger ERDIL, at 9 Ağustos 2006 11:55  

  • Ona bizim orlarda Finduk derler:)
    zaten karadenizliler çok tüketir.Ama diğer insanlarıda alıştırsakta fazla tüketseler iyi olur tabii,selamlar..

    By Blogger Nenoni, at 9 Ağustos 2006 13:33  

  • Bu işin altı rezillik kaynıyor ya Erdil Bey, siz de uzunca yazmıştınız geçen fındık pansumanımın altında. Nüfusunun 800 milyonu fındıktan geçinen, üretimde 400 bin tonla dünya birincisi bir ülke olarak nasıl oluyor da bu işi bu kadar gevşek tutuyoruz şaşıyorum doğrusu. Bir de aflatoksin çıkarıyorlar başımıza zaman zaman, İtalya ve İspanya'nın elinde ürün fazlası olursa. 2001'de aflatoksin diye iade ettikleri malı 2005'te paşa paşa geri almıştı AB'ciler. Tuhaf işler bunlar efendim tuhaf işler:-((

    Kirpi'cik konumuz fındık. Dur gelip sana bakayım ne yapmışsın. Şiirlerde buluşalım yani!!! Anlayalım kalışlarım geç midir, erken mi:-))

    By Blogger Oya Kayacan, at 9 Ağustos 2006 13:45  

  • Haydi sevgili Nenoni, attır sizin oralardan şöyle güzel bir finduklu tarif. Ben de bazı pestolarımı fındıklı yapmaya karar verdim. Başkaca da bir sürü keyifli ezmeler filan çıkar fındıktan. İç tüketimi artırmak şart.

    By Blogger Oya Kayacan, at 9 Ağustos 2006 14:51  

  • Simdi sag elinin isaret parmagini sol elinin serce parmagina dokunduruyorsun ve basliyorsun parmaktan parmaga ziplamaya: Finduk finduk finduk finduk, hooop finduk, hooop finduk, ,finduk finduk finduk!!!

    Uzuntuyle takip ediyorum findik meselesini Oyacim :(( Var midir findik gibisi... Buradaki findiklar pek bir halta benzemiyor. Turkiye'den getirdigim stoklari da tukettik, ama ben de findikli bir tarif arayisina girecegim.

    By Blogger YesilErik, at 9 Ağustos 2006 17:51  

  • Bu güzel bir oyun sevgili Yeşilerik. Ben hem parmaktan parmağa hem de oramın buramın müsaade ettiği kadar ayaklarımın üzerinde zıplayacağım, söz. Belki bir faydası olur. Çinliler zıplayınca deprem oluyormuş ya!

    Fındıklı tarifini merakla bekliyorum.

    By Blogger Oya Kayacan, at 9 Ağustos 2006 18:19  

  • Ya burada findik bulmak o kadar zor ki! Her yer benim sevmedigim fistik kayniyor. Ben kucukken annemin kurabiye ve kek yapmak icin aldigi findik kiriklarini kasik kasik yerdim. Taze findik yedigimde de cok mutlu olurdum.
    Oya abla bu kadar findik lafi gecti ben Turk marketine gidip findik alayim. Umarim vardir. Hem nasil oluyor da dunyanin en fazla findik ureticisi olurken bu urunun pazarlamasi yapilamiyor?

    By Blogger ycurl, at 9 Ağustos 2006 19:26  

  • Curly Curly canım Curly, oralardan bile katkın ne güzel.

    By Blogger Oya Kayacan, at 9 Ağustos 2006 22:05  

  • sana bir fındıklı yemeği tarifi
    laz mutfağından adı:quaney
    taze fasulye tıpkı zeytinyağlı fasulye gibi ama daha az sulu pişeriçine dövülmüş fındık (1 kg fas.ye 1 bardak)2-3 diş sarımsak ve 1kaşık nar ekşisi konur.kirza tabir edilen bir cins tokmak ile iyice ezilir.eğer bulabilirseniz kinzi(taze kişniş)ile süsleyebilirsiniz.afiyet olsun
    not:bizim memlekette fasulye ve fındık çok olur o yüzden her yemekte ya fasulye yada fındık vardır.bazen böyle ikisi birden.
    hani ne demişler "ayının balı çok olunca...":))

    By Blogger Nenoni, at 10 Ağustos 2006 09:26  

  • Oya Hanımcım, bugün fındık, yarın başka bişey... sürüp gidecek. ama nereye kadar? insanın 10 yıl sonra nasıl bir ülkede yaşayacağından emin olamaması çok kötü...

    By Blogger huysuz, at 10 Ağustos 2006 09:48  

  • Yaşa sen Nenoni, kirza denen tokmağım olmasa da bu benim zeytinyağlılarım arasına girecek. Kişnişim de bulunur hep, taptaze olmasa da dondurucuda saklıdır! Şimdiden dilimi evirip çevirip tadını tahmin etmeye çalışıyorum.

    Huysuz ve Tatlı haaaklııısıııın. Ama neyleyelim ki artık günü ve g.tü kurtarmaya çalışıyoruz sadece. Nerden baksan acıklı çok halimiz, dünyanın hali. Zaten biz, şu bir araya toplaşan blogcular da çok duyarlıyız. (Toplaşmamızın nedeni de budur zaten!) Ellerimizden gelen neyse o kadar yapılmalı yine de, laf yerindeyse, "bir elin nesi var, iki elin sesi var"dır ya hani.

    By Blogger Oya Kayacan, at 10 Ağustos 2006 10:02  

  • Annoyacım, benden de içi fındık ezmesi dolgulu kapkek gelecek, bugün yarın. Hayal etme kısmı tamam, iş yapımına kaldı. Bir de logo mu yapsak acaba?

    By Blogger Doruk, at 10 Ağustos 2006 10:15  

  • Burcu'sum haydi bir genç eli değsin şu işe. Benim blog kullanımım gördüğünüz kadarıyla kısıtlı:-))(( Yayılsak biraz etrafa fındıkçılara destek. Üreticinin kaybı bir yana aklım fındık işçisinde daha çok. O zavallıcıklar yurdun dört bir yanında gidiyor fındık toplamaya ve de fındık taban fiyatına göre yövmiye alıyorlar. Taban çöktükçe onlar çoluk çocuk aç...

    Fındık ezmesi dolgulu kapkek mi?
    Kendim ettim kendim buldum olacağım sonunda galiba. Fındık şişmanlatmaz mıydı yahu:-))

    By Blogger Oya Kayacan, at 10 Ağustos 2006 10:39  

  • Merhaba Oya, güzel fikir!
    Ben bugün finduklu bir dondurma hazirladim. Malesef taze finiktan degil fakat yinede destekler diyorum sen ne dersin?
    Sevgiler

    By Blogger Dilek'ce, at 11 Ağustos 2006 00:18  

  • Bence bir logo yapalim ve bu kampanyayi destekleyen herkes sayfainda koyar. YE etkinligi de guzel bir dusunce bence.. Hareket bekliyorum.

    By Blogger limoncicegi, at 11 Ağustos 2006 10:40  

  • Offf dondurmanın içinde değil mi finduklar. Ben de üzerine dökmeye, içine karıştırmaya falan çalışıyorum. Çok marifetlisin Dilek, zaten oralarda dolaştıkça şaşırıyorum.

    Limonçiçeği, bak söyleyenin üzerine kalıyor ona göre. Haydi hareketse hareket o zaman.

    By Blogger Oya Kayacan, at 11 Ağustos 2006 11:04  

  • Ben olurum findik yemesine aman cokta yagli neyapcaz simdi bulalim bakalim bir findikli tarif bizimda corbada tuzumuz olsun..

    By Blogger asya yusof, at 13 Ağustos 2006 07:04  

  • filizin kalemi
    Iyi ki Yesimin mutfagi var da bu guzel cikolatalara ulasabildik. Bu site seker kokuyor. Seker en sevdigim sey. Seker yemeden yasanabilir mi? Ya da tadi...
    Tebrikler bu civil civil site icin... Blogculara Uluslararasi Lions olarak Bruksel ve Turkiye'de bir Festival yapmak istiyoruz katilir misiniz?
    Filiz Tosyali
    filizinkalemi@blogspot.com

    By Blogger filiztosyali, at 7 Kasım 2006 13:32  

  • best regards, nice info » »

    By Anonymous Adsız, at 23 Nisan 2007 23:47  

Yorum Gönder

<< Home