Kedili Mutfaklar

Cumartesi, Nisan 01, 2006

Gourmex 2006

Pek mutlu ayrılmasam da, gittim mi gittim.

5. Uluslararası Gourmex 2006’daydım dün öğle saatlerinde. Keyfimi yerine getiren lezzetli İtalyan şarapları oldu. İtalyanlar, İtalyanca anlaştığımızı görünce özel misafirlerini ağırladıkları bol İtalyan peynirli masaya da davet ettiler beni. Bence tüm Gourmex 2006 tetkiklerimde yaşadığım en keyifli on dakikaydı!


Ne de olsa uluslararası bir yerdeyiz ya, sunum yapan bir mutfakçıda pişen tropikal meyve soslu pasta tadına da baktım. I ıh’tı. "I ıh," dedim ya, adam keçi peyniri attı üzerine, yine de ıııh.

Verita markası ile piyasaya ha girdi ha girecek olan İdeal Tarım Ürünleri’nde yüzü gözü açılmamış ne kadar meyve sorarsanız var. http://www.verita.com.tr/ adresinde olmayanları kastediyorum. Benim custard apple, pitahaya ve fejoya gibi tanımadıklarım mesela.

En müjdeli haberim şudur ki, NoMU yakında marketlerde olacakmış. Şimdiden isterseniz http://www.paya.com.tr/ . Henüz yapım aşamasında olan bu siteye bir iki satır bilgi bırakınca, detaylı malzeme listesi gönderiyorlar ve istediğiniz herşeyi ısmarlayabiliyorsunuz. http://www.nomu.co.za/ ‘da ise NoMU hakkında bütün bilgiler mevcut. Vanilla extract ve vanilla paste belki de arayıp arayıp da bulamadığınız malzemelerdir. Ben NoMU Rub’lara da delirmekteyim. Gidene gelene ısmarlamak ayıbından kurtuluyorum yani.

Oxygen Home Gourmet’nin internet sitesi yok. Kybele /Artebella mantarlarını da pazarlayan bu firmada Umut’un babasıyla tanıştım. Umut kim derseniz eğer, daha bilmiyordum derken öğrendim. Mantarlara yaklaşımımı, bir süredir orta yerde uçuşan, "Kybele, Pandora, nefis mmmm," sözcüklerine bağlayın siz. Bir de aynı ortamda çiğ tattırdıkları, Oxygen’ın enfes deniz ürünlerine. Bayılırım, iki damla limon ve bana kalırsa bir damla da viski ile kabuklarının içinden yemeye.

Mantar meselesine gelince, ben, "Sizin kızınız, bizim bloglarımız," falan derken adamcağız, “Haaaa,” oldu, “demek ki siz o, öbürü, onlar, blogspot, O'sunuz yani...” Derken elime iki kavanoz tutuşturdu Kemal Bey http://www.kybelem.com/ , bir mini öbürü mini mini. Mini’nin içi karışık mantar sosu dolu, mini mini de yağda yatan sarmısaklı acı biberlerle. (Yukarıda, minik mutfak aksesuarlarımdan olan kedili sütlüğüm ve fareli zamançalarımla* görüntüledim onları.) Bir de enfes köfte ikramı yanında, kuru domates köftesiymiş. Böylece Pandora’nın Umut olduğunu anladım yani, baban seni ele verdi Pandora, ben de dedikodu mahiyetinde ifşa ediyorum.

Bind çikolatalarını pek sevmem ama orada birisi taze taze yapıyor diye durdum baktım aval aval. Mürefteli azimli hanımları selamladım, geliyorlar her yıl, tanır gibiyim hepsini. Akademi Ofset’in özel tasarım şarap etiketlerine http://www.akademi.com/ bayıldım. 55 yıllık Teşvikiye Bahar Pastanesi onlarca ekmek çeşidiyle katılmış, eski bir dost görmüş gibi oldum, sevindim.

İçkileri giriş katına koymuş Hilton Convention Center, gıda ürünlerini de iki kat ve asansörsüz olan yerin altına. “Bir sakatlık var yahu bu sergileme sisteminde,” diye söylenip dururdum zaten hep alt katta gezerken. Dün de söylendim epeyce.

Oradan çıkıp yüzmeye gittim.

Tekerlekli sandalyesi ile gelen engelli arkadaşımız da havuzdaydı.

Ona, “Gourmex’ye git,” diyemedim.

*zamançalar yemeklere dakika tutmak için ayarlanan alete benim bulduğum isim. Başkaca bir adı var mıdır?

1 Comments:

  • "Mürefteli azimli hanımlar selamladım...." diye devam etmekte olan cümlende, "mürefteli" kelimesini TDKda aradım, osmanlıca-Türkçe Ansiklopedik Büyük Lugat'ta aradım bulamadım, lütfen izah eder misin?

    By Blogger Birsen Şahin, at 11 Kasım 2006 21:12  

Yorum Gönder

<< Home