Kedili Mutfaklar

Cumartesi, Mart 18, 2006

Yedibuçuğa bakla


Annoya bayılıyor Malatya Pazarlarına. İkide birde de reklam yapıyor buradan. “Annoya’cığımız bizi de ortak zannedecekler,” diyoruz, anlatamıyoruz. “Bu adamlar işlerine dört elle sarılmışlar,” diyor da başka bir şey demiyor. Dün baktık ki rakısını yine çorba bardağı gibi yapmış, hafiften aperatiften falan girişiyor. Bu çorba bardaklarında burnu rahat ediyor çok. Sokuyor içine burnunu da ağzının üstünden, kokluyor bir yandan, içiyor öbür yandan.

Malatya Pazarları meselesine gelince, dün bakla ve bezelye almış. İşte aynen bunlar. Kıtır kıtır çerez olmuş bizim bakliyat diye pişirdiğimiz şeyler. Hele de baklası pek lezzetli. “Herşey değişiyor,”diyor Annoya, “çerezin resmi bile..."


Ben bu fotoğrafta patimi sokup bir bezelye kapmışım, sonra da onu yemeye çalışıyor halimdeyim. Derken vazgeçtim ama, attım yere oynadım bir iki dakika. Kuru kuru bezelye yemeye alışmamışım ne de olsa.

Ben de patimi soktum şöööle bir, kalan tuzu yaladım, mırımmm mırrrımm, pek lezzetli.

Çok da ucuzmuş bu top oyuncağı da olan çerezler, yedibuçuk liraymış.

Biz baklayı otuzbeşe bilirdik...

Bezelyeyi bilmezdik.

3 Comments:

  • Ben de İstanbul Mutfak Günleri'nde tattım bu çerezleri. Çok da hoşuma gitti. Yaratıcılığın sonu yok.

    By Blogger Doruk, at 19 Mart 2006 21:08  

  • Ben senin o guzel burnunu yemez miyim??
    Nasil tatli yaaaw. Icim gitti buradan, ekrani minciklayacaktim:) Burnunu surtum kasirlar ya kediler biryerlere onu yapiyor sandin, fotografi ilk gordugumde..
    Annoya'cigima da afiyet sekerler olsun...

    By Blogger Hanife, at 20 Mart 2006 01:56  

  • Burcu vallahi aklıma gelmezdi bu... O yumuşacık kıtır kuruluğu nasıl yakalamışler bilemedim.

    Ye onun burnunu Hanife ablası. Bayılır, koklanmaya, ısırılmaya, yenmeye...

    E yani Minesi, artık sabahları günmiyawww yapmayı düşünüyoruz sana. Of be sabah olmuş neredeyse. Günmiyawww Mine.

    By Blogger Oya Kayacan, at 21 Mart 2006 02:28  

Yorum Gönder

<< Home