Kedili Mutfaklar

Pazar, Mart 26, 2006

Portakallı pırasa pilavı


Kolay hem de çok. Fena halde de lezzetli.

Böyle güzel mi güzel yemekleri kolayca yapıp basitçe anlatırken kendimi çok seviyorum.

Çam fıstığı sızmada pembeleşiyor önce, arkasından incecikten doğranmış pırasalar da giriyor pembeleşmeye, fıstıkların yanına. Yumuşuyorlar da tabii biz elimizde tahta kaşıkla ara sıra döndürüp dolaştırırken onları tencerede. Pirinç katılıyor derken. Pirinç de kavrulur gibi yapılıyor fıstık ve pırasalarla. Şimdi de gereken suyu ilave ediyorum. Olay bu.

Artık tatlandıralım. Kimyon, dolma baharı, tarçın, azıcık şeker, incecikten rendelenmiş portakal kabuğu, tuz, karabiber. Kapatın altını, kıyılmış dereotu ilave edin ve demlendirin.

Çoook güzeeeeel.



Posted by Picasa

9 Comments:

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home