Portakallı pırasa pilavı
Kolay hem de çok. Fena halde de lezzetli.
Böyle güzel mi güzel yemekleri kolayca yapıp basitçe anlatırken kendimi çok seviyorum.
Çam fıstığı sızmada pembeleşiyor önce, arkasından incecikten doğranmış pırasalar da giriyor pembeleşmeye, fıstıkların yanına. Yumuşuyorlar da tabii biz elimizde tahta kaşıkla ara sıra döndürüp dolaştırırken onları tencerede. Pirinç katılıyor derken. Pirinç de kavrulur gibi yapılıyor fıstık ve pırasalarla. Şimdi de gereken suyu ilave ediyorum. Olay bu.
Artık tatlandıralım. Kimyon, dolma baharı, tarçın, azıcık şeker, incecikten rendelenmiş portakal kabuğu, tuz, karabiber. Kapatın altını, kıyılmış dereotu ilave edin ve demlendirin.
Çoook güzeeeeel.
Böyle güzel mi güzel yemekleri kolayca yapıp basitçe anlatırken kendimi çok seviyorum.
Çam fıstığı sızmada pembeleşiyor önce, arkasından incecikten doğranmış pırasalar da giriyor pembeleşmeye, fıstıkların yanına. Yumuşuyorlar da tabii biz elimizde tahta kaşıkla ara sıra döndürüp dolaştırırken onları tencerede. Pirinç katılıyor derken. Pirinç de kavrulur gibi yapılıyor fıstık ve pırasalarla. Şimdi de gereken suyu ilave ediyorum. Olay bu.
Artık tatlandıralım. Kimyon, dolma baharı, tarçın, azıcık şeker, incecikten rendelenmiş portakal kabuğu, tuz, karabiber. Kapatın altını, kıyılmış dereotu ilave edin ve demlendirin.
Çoook güzeeeeel.
9 Comments:
cidden pek guzel duruyor ama! pirasa bulamayan, bulsa bile kol kalinliginda pirasayi alamayan ben bir ic gecirip kaldim. bahsettigin baharatlari ekleyince pilav bana hep icpilavini hatirlatiyor ;) sagol guzel tarif icin oya abla.
By fethiye, at 26 Mart 2006 18:37
Kalp kalbe karşı Fethiye'ciğim. Yine resimleme dertlerim oluştu ve senin hayli kulaklarını çınlattım galiba!
Kalın pırasaları ben de hiç sevmem. Eskiden Kuzguncuk'ta iki tane bostanımız vardı. Kendi ellerimle toplardım incecik, taze soğan gibi pırasaları. Şimdi de mümkün olduğunca incelerini seçip bir kaç kat da soyuyorum istediğim hale getirmek için. Bunu sen de dene, kol kalınlığı biraz incelir hiç olmazsa.
Yaptığım zeytinyağlı pilavların çoğunda bu baharatları kullanıyorum ! Bir eksik bir fazlası ile çok değişik lezzetler çıkıyor ortaya.
By Oya Kayacan, at 26 Mart 2006 19:48
simdi farkettim ben bu yazilardan ayrica neden zevk aliyorum diye,yemek yapma tarzlarimiz cok benziyor,malzemelerimiz,yemege yaklasimimiz,ama ben yine de haddimi bilir sizden de kucuk oldugum icin ellerinizi operim,istanbula donuste arkadaslara o pilavi da yaparim,sevgiler..
By Nes london-ist, at 27 Mart 2006 15:08
Bu kadar sevimli yazılabilir mi bir pilav tarifi? Elinize sağlık! (ben de deneyeceğim portakalı, çok merak ettim!)
By Sibel, at 27 Mart 2006 17:01
Kokusu buraya kadar geldi,ellerinize saglik.
By Isil Simsek, at 28 Mart 2006 14:39
Ne hoş bir anlatım gerçekten ve ne değişik bir lezzet, bugün deneyeceğim hemen, ellerinize sağlık, sevgiler...
By Safran, at 31 Mart 2006 13:07
Very nice site! Corrective laser eye surgery dayton Buy domain uk Porsche featured in gilmore girls Cayenne new porsche bud harrellson baseball player Block popups pop blocker work http://www.1996-honda-accord-body-kit.info/lamborghini-for-sale-cheap.html The eagles t shirts Hair lose menopause Toyota 22r to 20r head Information on liposuction breast reduction cheap prescription provigil provigil for less Bmw f1 valvetronic Keygen msn scrabble blast 1968 volkswagen beetle Brandy taylor big breast lovers Digital camera dimage megapixel zoom minolta Hyperhidrosis botox Free bondage video clips
By Adsız, at 15 Şubat 2007 11:39
Cool blog, interesting information... Keep it UP » » »
By Adsız, at 3 Mart 2007 07:38
bem antalyada susesinde calışıyorum tarifiniz yani tarzınız güzel ben yarım bu yemeği yapıyorum ve daha geniş bir tarz üreteceğim bu yemekten boş vaktim olursa buraya gönderirim daha değişik tarz yemekleri
By aydin, at 26 Temmuz 2007 22:38
Yorum Gönder
<< Home