Kedili Mutfaklar

Cumartesi, Aralık 23, 2006

Aile şenliği, salmalı

Davetin kokusunu bir ay önceden almıştık zaten. Arada sık sık da Kuzenim Ahmet'in uyarı mesajları geldi. Pazar, ayın 17’si, gelmeyen n’olsuuuunnn, gibi.


Gelmeyen değil ama gelemeyen iki kuzen ve aile efradları adına üzüldük doğrusu. O gün benim Kuzen Ahmet ve 25 yıllık karısı Gelin Semra’nın hazırladığı “Aile Şenliği” vardı.

Onlar, karı koca mutfakta harikalar yaratmışlardı. Ahmet’in annesi olan Teyzem Jülide derseniz, yaprak sarmasında yine şöhretini aşmıştı.

Börekleri tatlıları falan hiç konuşmayalım, olağan gibi gelebilir size ama Kuzenim Ahmet’in mantarlı midye salması herkese kafayı da yedirdi.



Çok gerekirmiş gibi iştah açıcı / appetizer muamelesi yaptığımız şarapta sirkede ekmek banmaca midye de bana.



Gelin Semra, her zamanki inceliği ile Kedili Mutfaklar’ımdan iki fındıklı tarif denemişti ki, beğeni üzerine davet mönüsüne ekledi. Bir özel kabak zeytinyağlısı vardı, buharda pişen kabaklara kat kat pesto yayılarak yaptığı, öfff be. Kabak kitabı için Gelin Semra’ya tarifi tekrarlattırılarak hazırlanacaktır tarafımdan, üzülmeyin.

Fazla uzatmamalı bu konuyu, geçti gitti, şenliği ruhumuzda, tadı damağımızda kaldı.


Annem Selma, Teyzem Jülide ve Teyzem Jale, fotoğrafta soldan sağa, hepsi de ağızları dolu yakalandı. Zaten beş saat boyunca kimsenin ağzı boş durmadı.

Yarın Pazar.

Her Pazar bizim aile salma yemez.

O geçtiğimiz haftaydı.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home