Kedili Mutfaklar

Çarşamba, Aralık 13, 2006

Ivır zıvır, dırdırdır...

Pansuman / gereken gereken yerine yapsın

Tayyip Beyefendi hatiptir. İmam hatiptir. Hatip konuşması düzgün, telaffuzu başarılı kişidir.
Tayyip Bey TV’lerde yaptığı kibar konuşmalarına şöyle başlar; “hanfendiler, beyefendiler...”.
Olmaz, kibarca konuşmalarda beyefendi karşılığı hanımefendi olur. Hanfendi diye olsa olsa dalga geçilir. Dalgaya devam beyfendi demekle olacaktır. Tayyip Beyfendi demek mesela hiç hoş olmayacaktır.
----------
Proğram denir mi? Yumuşak g alfabemizde mevcut olduğu halde sözlükler program yazıyor. Başta Başbakan imam hatiplerden başka yumuşatan yok. Protokôl deyince de durun biraz. Eh o halde bence gelsin, spôr, telefôn, alô lâ lâ lô lô...
----------
Gündeme bomba gibi ne düştü? Deve. THY, batıl inançları uğruna deve kurban etti, üstelik devletin apronunu mezbaha farzederek. Neymiş? Arızalı çıkan son RJ100’ün de kira sözleşmesi bitmiş de, iade edebilmişler sonunda. Her birinde 1200 adet arıza tesbit edilen onbir adet uçağı sorgusuz sualsiz Türkiye’ye getirtenlere apronda bir temiz apron dayağı çekselerdi keşke. Olan deveye oldu.
----------
Bomba iki: Tuzla’da bulunan zehirli varilleri atanlar serbest bırakılmışlar. Onlar atarken, çevreyi kasten kirletmek suç değilmiş. Yazık yazık, devletin mahkemelerinde harcanan mesaiye yazık. Bundan böyle suç tarihinde suçsuz olanları mahkemeye sevketmemek için, zahmet olmazsa bakıverin suç TCK’ca yürürlükte mi değil mi?
----------
Bomba üç: Haram parayla kesilen kurbanın haramı olmuyormuş, yeter ki kes. Hırlı hırsız sormuyormuş yaratan, haram helal demiyormuş anlaşılan, Diyanet’e göre. Diyanet dinimize hakaret mi ediyor? Karayı aklamanın son çaresi kurbanlar mı olacak? Kestirin haramzadeler, sürü sürü kestirin. Kimse hesap sormuyor.

3 Comments:

  • sabah alem fm de nihat epey bu konuda geyik yaptı:)deve kesmişler zavallı devecik ne istediler yahu siz bozuk uçakları aldınızsa hayvancağızın ne suçu var di mi?

    By Blogger Nenoni, at 13 Aralık 2006 15:27  

  • Haberleri sadece internetten takip etmenin boyle faydalari da oluyor iste. Sadece okuyarak sinirleniyorsun, bir de telaffuz gibi ayrintilarla daha beter sinir bozulmuyor.

    By Blogger YesilErik, at 13 Aralık 2006 17:11  

  • Ah be Nenoni, geyik malzemesi olmasa keşke böylesine ciddi konular. Vallahi düşünmek bile içimi bulandırıyor. THY'na fatura edilmiş, apronda kurban edilmiş bir deve. Şimdi herkes her şeyi yalanlamakla meşgul. Göz göre göre yalanlamak da politikacılara mahsus.

    Yeşil Erik haklısın, bir eksi sinir sağlığa faydalı!

    By Blogger Oya Kayacan, at 14 Aralık 2006 11:41  

Yorum Gönder

<< Home