Kedili Mutfaklar

Çarşamba, Haziran 30, 2010

Açmam açamam derdimi, söyleyemem

Başbakan, parti liderleri ile açılımı değerlendirmek için şöyle bir yol çizdi. Kahvaltıya davet edecek aynen ettiği gibi çingeneleri, sporcuları, sanatçıları...; gelecekler onlar da, geldim ağam geldim paşam avanesi misali. Lakin aralarında zil takıp oynamayı bilen yok, VIP dilekçeleri verilmiyor, rol kesmeye alışık değiller... Mecburen siyaset konuşulacak.

Birikip oturacaklar Recep Bey'in karşısına. O söyleyecek, onlar dinleyecek. Onlar sinirlenecek, beriki diklenecek. Al birini vur öbürüne.

Bizler, haberlerde izleyip içimizden vuvuzela çalacağız.

Pansuman

Mesela dedik.

6 Comments:

  • Annoyam siyasi görüş kısmını bir kenara bırakarak söylüyorum fakat Başbakan hangi konuda ve kiminle konuşursa konuşsun sürekli bir azar, bir bağırma, bir gerilim tonunda konuşuyor. Kesinlikle siyaset yapmaması gereken birisi çünkü kriz yönetimi konusunda çok başarısız, soğukkanlılığını hiç koruyamıyor. Bir başka tespitim de ne zaman televizyonu açsam orada..Sürekli demeç, brifing, açıklama...konuşmaktan ve birilerini azarlamaktan başka bir meşgalesi yok sanki.

    By Blogger Feride Nizamettin, at 30 Haziran 2010 11:58  

  • Bir yaresi var ki kanıyor kalp üzerinde Oya' cım... Şu anda cumhurbaşkanı değilmiş ona yanıyor herhalde :)

    By Blogger Çiğdem, at 30 Haziran 2010 13:07  

  • Oya be başbakan seni de çağırsa şu kahvaltılara, sen de gitsen ve de bi güzel haşlasan üstün insan politikacılarımızı...

    By Blogger Tijen, at 30 Haziran 2010 13:13  

  • Geçen gün Annem Selma da, "Şu adamın bir gün güldüğünü görmedim," dediydi Pisik. Bir surat bir surat, ona ağzının payı öbürüne boyunun ölçüsü, alamıyor hızını...
    ----------
    Cumhurbaşkanlığı taşlarını gediğine koyuyor zaten, değil mi Çiğdem'ciğim?
    ----------
    Gitmem be Tijen, altın yaldızlı davetiye alsam da gitmem #:#

    By Blogger Oya Kayacan, at 30 Haziran 2010 16:08  

  • Adı üzerinde. Ne demişler efendim "Kasımpaşalı" Mahalle çocuğu..

    By Anonymous Adsız, at 14 Temmuz 2010 11:42  

  • Kimsecigin annesi Oya Hanim, Bu yesil domates yemeginin bir baska tarifi var Adı da "Domates pilakisi" Bunu Rumelili bir teyzemiz yapardi, ben pek eksi yiyemesem de sevenleri de var. Tarif söyle: Domatesleri ikiye bölüp dogruyorsunuz, soganlar piyazlik ve bolca olmali birkac dis sarimsak olmazsa olmazi veee pirinc. Sızma zeytinyag da ikramiyesi. Bilmem begenirmisinz.

    By Anonymous Sevgi, at 14 Temmuz 2010 11:59  

Yorum Gönder

<< Home