Kedili Mutfaklar

Cumartesi, Ağustos 20, 2005

Durma don

Kedili Mutfaklar yine arızalı. Resim alerjisi nüksetti. Üzerinize afiyet demiyorum, çünkü anlaşılan bu işi benden başka kıvıramayanınız yok, dolayısıyla herkes afiyettedir inşallah deyip kısa keselim. Kısası şu, resimler sıkıntısı üstüne yazıyı da blogger’dan giremiyorum; word’e yazıp kopyalıyorum. Silip gidiyor kendini bazı daha yazarken, bazı da resim eklemeye kalkınca; veya da publish’den sonra daha önce bana bastırmadığı resimleri girmeye çalışınca. Sıkıldım ama yap boz yap boz; zaman bedava mı sizin oralarda ey Google/Blogger’cılar?

Derdimizi dedik, rahatladık. Şimdi dertsiz başımızın keyiflerinden söz etme sırası. Resim fasıllarını denerim yine ara ara, girdi girdi.

Bu sabah uzunca mutfak keyfi yapıldı. Ama işler bitip de mutfaktan çıkarayak yaptığım keşif harika doğrusu. İki dilim kavun (Kırkağaç’ın üçte biri), dolu dolu üç çorba kaşığı kakao, birer silme çorba kaşığı tarçın ve koyu renk şeker el blenderi ile bızzzlandı. İçine beş adet Eti pötibör kırılarak karıştırıldı. Sooora, iri yarı bir buz kabım var, karışımı onun içine döküp attım içeri, derin dondurucuya. Tatmak için acelem varmış gibi gidip gelip yokladım, haydiii durma doooon, diye şarkılar söyledim ona. İyi bir lezzet çıktı dışarı, adı Durmadon.

2 Comments:

  • oya'ciim,
    benim resimlerim dosyamda bir blog dosyam var. önce oraya yüklüyorum fotograflari, 'best for web' seçenegiyle. sonra blog'a yazi yüklerken oradaki resmin üstüne tikliyorum, hangi dosyayi diyor, gidip buluyorum, tiklayinca kendisi yapiyor zaten.. bilmiyorum sen öyle mi yapiyorsun (hani ben çok uzmanmisim gibi!)
    kolay gele..

    By Blogger Tijen, at 20 Ağustos 2005 16:45  

  • Sanırım aynı sistem. My pictures'dan tıklayıp gidiyorum ben de. Hangi dosya diye sormuyor, zaten bloga göndereceğim yazının üzerinde duruyor oluyorum. Hem canım bu işi bir yapıp bir yapmaması değil mi tuhaf olan? Deli ediyor adamı... Bir de Picasa'm var. Program muhteşem ama gel gör ki, iki üç işledi sonra vazgeçti. Anlayamadığım şu cookie ve java işleri. Help'ten anlayabildiğim kadarını yapıyorum ama bazı yerlere de hiç anlamadığım için dokunamıyorum. Bilgisayarla doğan çocuklar şanslı tabii bu işlerde... Eksik olma Tijen'cim, sen benim yanımda fevkalade sayılırsın. Hele bir de işbilir kardeş aldın yanına, değme keyfine.

    By Blogger Oya Kayacan, at 20 Ağustos 2005 19:16  

Yorum Gönder

<< Home