Hülya'nın sofrası
Her halleriyle, özellikle de kurdukları sofralar ve ikramlarıyla insana kendini çoook özel hissettiren insanlardan biri de benim ablamdır. Hülya. Ortaya yemekler çıkmadan, henüz kurulma aşamasında fotoğrafladığım şu sofra, Hülya'nın on kişilik bir aile yemeği sofrasıdır. Hülya anneme çekmiş bu itinalı halleriyle. Annemin de, bunca yaşına rağmen yaptığı yemek hazırlıkları, kolalı örtüleri falan, aman allahım vallahi dudak uçuklatır.
Bir de o sofranın tatlısını görün istedim. Tarifi basit, ağızlara layık bir armut tatlısı. Armutları yıkayıp kurulayıp sapıyla, çöpüyle, kabuğuyla bırakın. Sığacakları kadar bir tencereye bir şişe kırmızı şarap, armut başına iki üç kaşık şeker, bir miktar su koyun. Armutlar pişinceye kadar birlikte kaynasınlar. Sonra armutlar dışarı... Şimdi suyunu çektireceksiniz. Ağdalanmaya başladığında da limonla kestirilecek tabii. Dökün armutlarınızın üzerine. Badem parçacıklarıyla süsleyin. Kaymakla veya kaymaklı dondurma ile tavsiye edilir. Biz o akşam dondurmalısını yedik.
4 Comments:
digerlerini de görelim...
By Tijen, at 27 Ağustos 2005 14:50
Şımarıklık etme... Misafir umduğunu değil bulduğunu yer...
By Oya Kayacan, at 27 Ağustos 2005 15:39
e, kimin evinde var boyle uzun masa?! demek hulya hanim zaten bu ise gonul koymus, yemek ziyafetleri vermeyi seviyor. ellerine, yuregine saglik. armut tatlisi da hos bir seye benziyor.
By fethiye, at 27 Ağustos 2005 18:27
Armut tatlısı cok kolaymıs ve lezzetli gozukuyor. Yapılacaklar lstesinde ekledim bile. Ellerine saglık Hulya Hanımın...
By Hanife, at 28 Ağustos 2005 23:45
Yorum Gönder
<< Home