Kedili Mutfaklar

Cumartesi, Ağustos 27, 2005

Hülya'nın sofrası


Her halleriyle, özellikle de kurdukları sofralar ve ikramlarıyla insana kendini çoook özel hissettiren insanlardan biri de benim ablamdır. Hülya. Ortaya yemekler çıkmadan, henüz kurulma aşamasında fotoğrafladığım şu sofra, Hülya'nın on kişilik bir aile yemeği sofrasıdır. Hülya anneme çekmiş bu itinalı halleriyle. Annemin de, bunca yaşına rağmen yaptığı yemek hazırlıkları, kolalı örtüleri falan, aman allahım vallahi dudak uçuklatır.

Bir de o sofranın tatlısını görün istedim. Tarifi basit, ağızlara layık bir armut tatlısı. Armutları yıkayıp kurulayıp sapıyla, çöpüyle, kabuğuyla bırakın. Sığacakları kadar bir tencereye bir şişe kırmızı şarap, armut başına iki üç kaşık şeker, bir miktar su koyun. Armutlar pişinceye kadar birlikte kaynasınlar. Sonra armutlar dışarı... Şimdi suyunu çektireceksiniz. Ağdalanmaya başladığında da limonla kestirilecek tabii. Dökün armutlarınızın üzerine. Badem parçacıklarıyla süsleyin. Kaymakla veya kaymaklı dondurma ile tavsiye edilir. Biz o akşam dondurmalısını yedik.

4 Comments:

Yorum Gönder

<< Home