Kedili Mutfaklar

Pazar, Ağustos 21, 2005

Bamya keyfinin devamı geldi


Bu yaz bamya takıntısı geliştirdim. Saatlerce süren ayıklama halleriminde, suratımın acıklı durumlarını görmezden gelirseniz eğer, ortaya çıkanlar ağızlara layık. Şu carpaccio işi dört dörtlüktü mesela.
Derken aynı malzemeyle işi bamya turşusuna da çevirdim. Yine önceden yıkanıp ayıklanmış bamyalarla başlıyoruz işe. Yine bir kaç sap kereviz, taze kekik, bol limon suyu ve dilimleri, patlatılmış arnavut biber, bol bol üzerine vurulup parçalanmış sarmısak dişleri ve deniz tuzu. Turşulaşması için tek ayrıcalığı su ilavesiyle suyunu salamura haline getirmem. Haydi hayırlısı. Kış sofralarımda, az miktarlarda sunum işin kalitesini arttıracaktır!!! Yemek öncesi içki hallerimizde de, nedense yine votka ile tercih edecekmişim gibi geliyor bana. Şarap, bu bamyaları kesinlikle taşımayacaktır. Rakı ile en kısa zamanda denenecek.

Bu bamya da, artık ezberlediniz, yine Galatasaray Balık Pazarı gece alışverişinden. Tam bir kiloydu. (Ayıklaması Bir saat yirmi dakika sürdü!) O kadar taze ve hoş duruyorlardı ki, ev yolunda fındık fıstık gibi atıştırdım bir miktar. Bir kısım da zeytinyağlı şeklini aldı. Kocaman bir beyaz soğanla, tuz ve bir limon suyu ilave ederek çiğden pişirildi. Altını kapayınca dereotu kıydım içine. Çok leziz çok.

3 Comments:

  • biliyor musunuz, Nisantasi'nda, ayiklanmis bamya satiyor kosebasi bakkallar?

    By Blogger hera, at 22 Ağustos 2005 10:49  

  • Külahlarını kontrol etmem gerek. Yeterince sivri mi? Şaka bir yana cinimizin "yok artık" yorumuna katılıyorum.
    Home TV'de bir program var hani, yarım saatte complete meal hazırlıyor. Buzdolabından çıkart paketleri, aç, çak tencerenin içine, iş bitti. Bizde öyle mi ya?

    By Blogger Oya Kayacan, at 22 Ağustos 2005 18:19  

  • ben de boyle ufak bamya bulabilmek istiyorum. ayiklarim, sorun degil! Hersey gibi bamyayi da buyuk satiyorlar burada.

    By Blogger fethiye, at 24 Ağustos 2005 08:46  

Yorum Gönder

<< Home