Kedili Mutfaklar

Cumartesi, Ağustos 27, 2005

Lime halleri


Şekerlemesi biraz aceleye geldi. Ufacık parçacıklara böldüğüm 7 adet lime gece şekerle yattı. Sabahına da kaynattım, sadece çok az su katkısı ve limon kestirmesiyle. Tadı lezzetli ama sert oldu. Pişen tatlılar içinde kullanmaya karar verdim, hem yumuşayacak hem de o uygun bulduğum tatlının lezzetine lezzet katacaklar. İleri tarihlerde göreceğiz bakalım. Şimdilik aklımda lime lezzetli buğday tatlısı var. Aşure gibi, içine neler neler katılabilir. Mmmmm...

Lime buzlarım çok güzel tabii. Suyuma, sodama, cinime vesaireme koyulacak. Lime fotoğrafında bir tanecik Bodrum mandalinası var hani. İşte onun da biberli votkası yapıldı. Karabiber tanecikleri ve incecikten doğranmış o mandalinacık şimdilik yarım şişe votkanın içinde yüzüyor. Bu fotoğraf harikasında ben şişeyi elimde sallıyorum, dolayısıyla arka planda dört kişilik çekirdek ailemin hayli gençlik halleri de pertavsızla bakacak olursanız görüşlerinize açık. Votkaya dönecek olursak, bir hafta sonra süzerek yeni bir şişeye alıp, tadının icabettirdiği kadar votka ilave ederek derin dondurucuya yatıracağım. Sonrası içmelere kalıyor artık...

3 Comments:

  • Anlasma yapsak, ben annemin incir receli, elma receli ve visne likorunden getirsem, karsiliginda votka- brie- bamya alsam olur mu? (Olsun olsun)

    By Blogger Deniz, at 27 Ağustos 2005 13:43  

  • Olmaz. Sen bana kurutulmus halibut parcalari getir, taaa Enschede'lerden... (Orada bir ev yemeginde yapmışlardı, lezzetliydi doğrusu. Calabria'da baccala yemek gibi..) Benim annem de incir mincir recelleri yapiyor. Karsiliginda da bir sey alamazsin. Oturur yersin burada:-)

    By Blogger Oya Kayacan, at 27 Ağustos 2005 15:28  

  • Iyi getirmesine getiririm ama ancak vakumlu pakette satiyorlarsa. lafi mi olur? Ama ancak Eylulun ucuncu haftasi Istanbul'dayim ben (Bozcaada, Karaburun once)o vakte kadar dayanan bir sekilde paketlenmisi varsa getiririm, votkalarimi da isterim.

    By Blogger Deniz, at 27 Ağustos 2005 16:31  

Yorum Gönder

<< Home