Kedili Mutfaklar

Cumartesi, Şubat 25, 2006

Bahçelerde kereviz...

...biz kereviz severiz



Uzun uzun kereviz dalları. Hey kurban olduğum kereviz dalları. Ben bunlarla / bunlara ne yapsam az. Haklarını ödeyemem bana kattıkları artı lezzet ölçülerinden yana.

Öğle vakti votkası yaptık bugün kendimize, bloody fena halde. Herşeyimiz vardı yapmak için, neden yapmasaydık? Azz güneşli günümüz dışarıda, kakarakikiri havamız içerideydi. Aklımız işte, gözümüz oynaştaydı.

Tat domates suyu şişesinde yersen / içersen ‘katkısız’ yazıyordu. Tobasco şişesi bir yandan, karabiber mulenası diğer yandan bana bakıyordu. Hayati Kaptan’ın zulası kapsamına giren votkalarından evime ithal olan Finlandia uzun zamandır gözüme batıyordu.

Tuzum deniz tuzu, çok takarım bu işe; deniz tuzu olmazsa Bloody Mary yapmam abi modlarım bilâistisna başımdaydı...

Limon da var.

----------

Şimdi konumuzun en mühim yerine geldik.

"Eeee, siz Bloody Mary’nizi nasıl içersiniz peki?"

İşte burada devreye o uzun uzun kereviz dallarından yaptığınız bir pipet giriyor.

“Hüüüüüppp,” diye çekiliyor oradan.

“Oooohhh,” deniyor önce. Sonra, “Bu ne yaww, bu neeee?”

----------

Türküsünde sevmezler de yemezler de... Kerevizi yani.

Fener maçlarındaki terennümü ise sahalardan uzak, fenadır çok. Durduk yerde yani, ne demeye adamları tin tin tini mini hanım yerine koyarlar ki...

Çok ayıp çoook.

Töövbe tööövbe, yine mi güzeliz?*

* Çiçek Arif'e

2 Comments:

  • Bir Giritli olarak ''kereviz''i kutsuyor, seni ve eşsiz damak tadını da kutluyorum Oya'cığım. Hepimizden hepinize selâm ile...

    By Blogger Handan Demiralp, at 26 Şubat 2006 00:22  

  • Yaşasın kereviz yandaşları. Handan'cığım biz de ailece sevgi gönderiyoruz oralara.

    Sevgili İpek sap yendi mi sap? En lezzetli yeri, bırakılır mı?

    By Blogger Oya Kayacan, at 1 Mart 2006 08:42  

Yorum Gönder

<< Home