Kedili Mutfaklar

Cumartesi, Şubat 04, 2006

Hayatın artıları


Makarnalı somon ne de güzel oldu. Maydanoz yatağında tuz, muskat, jamaican jerk ve defne yaprakları ile kendi suyunda pişti somon. Kalmış penne makarna yanına katılıp ısıtıldı. Baharatsız tarafları Kimsecik ve Cancan yedi. Gerisini ben. Çok lezzetliydi.


Kar demedi kış demedi açtı bizim bahçenin gülleri. Karın altından da sarı papatyalar çıktı. Ne iş?


Kuzguncuk'ta bir kapı. Seviyorum. Gidip geldikçe dikiliyorum önüne, bakıyorum öylece. Gelip geçenler nereye bakıyorum diye bana bakıyor.

Evde ne varsa sebzeden yana, pirinçli çorba oldu. Koyu, doyurucu. Çok sevdik, yedik içtik şükrettik.

5 Comments:

  • kapıya ben de bayıldım, Allah şükrünüzü arttırsın :)

    By Blogger mehmet livvarcin, at 4 Şubat 2006 16:42  

  • Ellerine saglik ve afiyet olsun Oya'cim.. Somon'u hic aluminium foil'de denedin mi? somon'un ustune tuz ve karabiber, 1 bardak beyaz sarap (chardonnay cok yakisiyor)rendelenmis ginger ve sarimsak, lime leaves (Turkiye'de yoksa dilim limon da koyabilirsin) ince kiyilmis aci biber. kiyilmis maydanoz, defne yapragi, buyuk bir paket yap ve firinda 20 dak. pisir, ozellikle sosu enfes oluyor, buharda pismis brokoli ve minik patatesle servis yapiyorum ben..
    Bu gece ilk defa ev yapimi taglietelle yaptim,resimler hazir olmadigi icin sitede degil henuz ama firsat bulunca bir bakarsan cok sevinirim..
    Iyi bir hafta sonu dilegiyle.
    Esin

    By Blogger Esin, at 4 Şubat 2006 21:15  

  • Sağol varol sevgili Mehmet. Sen de galiba eskicisin.

    By Blogger Oya Kayacan, at 5 Şubat 2006 10:34  

  • Olmaz mı Esin'ciğim, somondan zaten çok kolay ve çok lezzetli yemekler çıkıyor ortaya. Kısacık bir zamanda misafir bile ağırlayabiliyorsun. Tagliatelle yapmanın keyfini aldınsa yandın demektir.
    Taze hamur yemeye bayılırım ben de doğrusu. Prostela, popstar...... yazımın içinde benim açtığım da tagliatelle idi. Keyfin daim olsun. Kendin için de olsa gir mutfağa...

    By Blogger Oya Kayacan, at 5 Şubat 2006 10:38  

  • Oya merhaba, mutfak tecrubem cok olmadigi icin bu pirincli corbanin tarifini isteyebilir miyim senden?

    By Blogger simiole paris carnet, at 7 Şubat 2006 02:53  

Yorum Gönder

<< Home