Kedili Mutfaklar

Cuma, Şubat 17, 2006

Battaniyemiz






Annoyamız battaniye ördü. Kaç yılda ördü bilmem. Bir sürü şerit, enine boyuna filan birbirine girmiş durumda. Sepet örgüsü gibiymiş.
Renkleri çok güzel ama. Önce İngiliz renkleri diye başladıydı. Derken araya Türk renkleri de karışmış galiba! Ninemiz Selma kenarlarını yaptı. Annoya da oturup yün uçlarını bağlıyor günlerdir vakit buldukça.

Battaniyemiz iki kişilikmiş.

Biz malum üçümüz kullanacağız tabii.

Cancan'ı fotoğraf çekimine çağırdık ama gelmedi. Kendi bilir.

7 Comments:

  • Artık bitsin, yeter dedirten kışı bile sevdirir böyle bir battaniye. Senin gibi rengarenk, sıcacık, çok sevdim Annoyam. Güle güle eskitin.

    By Blogger Doruk, at 17 Şubat 2006 11:25  

  • Cok sirin olmus, keyfini cikaranin halinden ne yumusak ve sicacik oldugu belli...
    Gule gule kullanin..

    By Blogger Hanife, at 17 Şubat 2006 20:36  

  • Çoook teşekkür kızlar. Çok sıcak bir keyif oldu bu battaniye. Hani derler ya, "Üzerimizde paralanır inşallah," diye. Zor ama...

    İpek'çiğim senin o hünerli ellerin de dert görmesin.

    By Blogger Oya Kayacan, at 19 Şubat 2006 15:38  

  • Evet evet Kırmızı Balon, hemen buğday çimlendir onlara, otsuz olamazlar ki... Annendeki kedicik de bulmuş işte ağzının tadına göre bir bitki.
    Aslında ben de ev içinde saksı çiçekleri tutmuyorum, 'edible / yenilebilir' olanlar dışında. Pek çok bitki kediler için çok zararlı hatta ölümcül de olabiliyor çünkü. Allerji dediğin belki de böyle bir şeydir. Haa bir de yaprakları tüylü olanlara yanaşmıyorlar, Afrika menekşesi tipinde.
    Seni izlemiyorum zannetme sakın. Çok da keyifleniyorum.

    By Blogger Oya Kayacan, at 20 Şubat 2006 17:08  

  • Sevgili Oya Hanım;

    Benimde elimde kediler için ördüğüm böyle bir battaniyecik var, ama şimdilik parçaları elimde duruyor; çünkü ben o parçaları böyle düzgün nasıl birleştirebileceğimi bilmiyorum :( Siz nasıl birleştirdiniz?

    Sevgilerimle

    By Blogger Zeca, at 21 Şubat 2006 15:56  

  • Bir sakıncası yoksa eğer, sevgili Zeynep, hanım değil:-)) Ben de Oya... Çocuklar da Annoya diyor!!!

    Minik battaniye için sen de bir sürü en ve boy şeritler mi ördün Zeynep? Önce ben bu işi kendim keşfettim zannediyordum, vallahi bir tuhaf oldum...! Yaptığın battaniye küçük olduğuna göre, masa üzerinde, şeritleri alttan ve üstten geçire geçire birleştirmelisin. Her şeridi de ilk başa koyduğun şeride tuttur önce. Hasır gibi hali oluşunca, birbirlerine geçtikleri dörtlü bileşimlerde de bağlamak gerekiyor.

    Belki de elinde irili ufaklı ördüğün bir sürü parça var. Eğer öyleyse, bence eline bir tığ al. O tığla hem dik, hem de eksik gelen yerlere örgü yap. Birleştire, birleştire bir bütün elde et. Komik olur, ve de değişik. Kedicikler güle güle kullanır.

    By Blogger Oya Kayacan, at 22 Şubat 2006 09:16  

  • Sevgili Oya,

    Bilgiler içn teşekkür ederim. Ben ilk başta şerit örmeye niyetlendim; ancak upuzun bir örgü ile başa çıkamayacağımı anlayınca vazgeçtim :) Elimde minicik minicik kareler var, tığ ile birleştirip ortaya komik birşey çıkartacağım :))

    Sevgilerimle.

    By Blogger Zeca, at 23 Şubat 2006 14:15  

Yorum Gönder

<< Home