Kedili Mutfaklar

Pazar, Mayıs 14, 2006

...birbirimizden razıyız

Annem Selma’nın dilinden düşmeyen bir dua / cümle vardır. Allahım ben evlatlarımdan razıyım, Sen de razı ol. Seviniriz bu sözcükleri her duyduğumuzda. Biz üç evlat, üçümüz de çok seviniriz. Ablam Hülya, eniştem İnal ve ben Oya.

Annemiz Selma geçtiğimiz günlerde seksenbeş yaşını idrak etti. Sıkı sıkıya tutunduğu yaşamın her deminde keyfe hazır yaşayan annemize sürpriz parti hazırlayarak bol keyifli bir gece yaşattık bizler de.

Bu ara eniştem İnal’ın yaptığı konuşmadan bazı satırlar beni büyüledi. Onları aralardan çıkararak yazmak, sizlere de okutmak istedim.

Sevgili annem, bugün 85. doğum gününüzü kutluyoruz. Ellerinizden öperim. Allah bizlere 90. ve 100. yıllarınızı da kutlamayı nasip etsin.”
---------
Sizi 45 yıl önceden tanıdım. O zaman 40 yaşındaydınız. Bugün benim kızımın olduğu yaşta. Kendisini çok sevmiş bir eş ve eşini seven bir anne, çocuklarına düşkün anne ve baba.
---------
Harikulade güzeldiniz. Güzelliğiniz çarpıcıydı. Hülya’ya çok güzel yeşil gözleri ve siyah saçlarıyla vurulmuştum ama annesinin daha güzel olabileceği aklıma gelmemişti.
---------
Maddi imkânsızlıklar içinde ve ileriye dönük hiçbir güvencesi olmayan bana arka çıktınız. Maddi manevi desteğinizi esirgemeyeceğinizi hissettirdiniz.
---------
Bana inanılmaz güç verdiniz. Çünkü beni benden daha iyi tanımıştınız. Bana inanmıştınız. Geleceğime inanmıştınız. Aşkımıza inanmıştınız. Aramızda 45 yıldır süren ve hiçbir zaman eksilmeyen “sevgi bağı” böyle oluşmuştu.
---------
Ama çetin cevizdiniz, vizyonunuz vardı, doğruları biliyordunuz, taviz vermezdiniz.
---------
Anneciğim, ilişkilerde sevgi yeterli, değildir. Sevgi yanında saygı da olmalı. Siz, eski toprak olarak buna çok dikkat ettiniz.
---------
Ben herkese nasip olmayan bir mutluluğu yakaladım. Doğal ve çok sevdiğim bir annem vardı. Ama tüm yüreğimle itiraf etmek isterim ki anneciğim diyebildiğim ve kendisinin de bana hissederek oğlum diyebilen bir ikinci anneye sahip oldum.
---------
Allah sizden razı olsun.”


İnal Avcı / eniştem...


Çok eğlendik o gece. Çok da duygulandık.

Biz ailece birbirimizden razıyız.


12 Comments:

  • Sevgili Oya;
    annenizin 85 yaşı ve anneler günü kutlu olsun, 90'lı-100'lü yaşlarını da inşallah hep birlikte, sağlıkla kutlarsınız.

    Dün akşam sizi ve Sibel'i tanımadığım halde rüyamda gördüm :)) sabahta bu bloglarla fazla uğraşmaya başladım tanımadığım insanları rüyalarımda görüyorum diye gülüştük :))

    By Blogger kuzine, at 14 Mayıs 2006 20:26  

  • Ne kadar guzel, boyle sevgi dolu bir aile icinde olup annenizin 85. yasini hepbirlikte mutlulukla kutlayabilmek...
    birlikte, daha nice yaslara....

    By Blogger sumuklubocek, at 14 Mayıs 2006 20:45  

  • Oya'cigim,
    Annenin yeni yasi ve anneler gunu kutlu olsun, saglikla ve mutlulukla, sevdikleriyle beraber gececek nice yillar dilerim.

    By Blogger Hanife, at 14 Mayıs 2006 23:24  

  • Ne mutlu sağlıkla,mutlulukla,tüm evlatları yanında geçmiş 85 yıla ve annenize. Annenize nice uzun yıllar,sizlere de !

    By Blogger cenebaz, at 15 Mayıs 2006 00:22  

  • Ne guzel bir konusma yapmis eniste. Etkilenmemek mumkun degil. Annenize saglikli nice yaslar!

    By Blogger fethiye, at 15 Mayıs 2006 07:37  

  • bir ahmet hamdi romanı kokusu alıyorum oya.. biz de sizden razıyız demek istedim:) bir de maasallah

    By Blogger hera, at 15 Mayıs 2006 09:37  

  • Benim sevgili sanal dostlarım... Kırılan kol misali yen içinde çekilen acılarımız da oldu. Ömür denen belirsiz sürenin içinde olmazsa olmaz kısacık rızasızlıklar da. Bunlardan biri ve en büyüğü benim ilk eşime kaçarak gitmem, geride kalan herkesi sınırsız üzülmeye terketmemdir. Annem Selma ve babam Nuri'nin neler hissettiklerini ben çok geç anladım. Ancak onlar beni çok kısa sürede affettiler, bağırlarına bastılar. Buna rağmen..., şimdi olsa yine kaçardım. Nedeni de, yaşamımı hep kendi açılarımdan genişletmem, kişiliğimi böyle oturtmamdan kaynaklanıyor. Sonuçta aile denen o küçücük topluluk birbirini olduğu, yaşadığı, benimsediği şartlarda seviyor; hem de deli gibi seviyor. Eniştem İnal, konuşmasında değindiği bu noktayla da gözlerimi yaşartmayı başardı doğrusu.

    Hepimizin aile bütünlüğünü sevgiyle korumasını diliyorum. Ailelerimizin yaşayan her ferdine sağlıklı ömürler diliyorum.

    By Blogger Oya Kayacan, at 15 Mayıs 2006 10:08  

  • Siz orda duygulandiniz da biz eksik mi kaldik? Pazartesi sabahinin korunde gozum yasardi sizi gorunce. Enistenin agzina saglik, annene nice nice seneler, Allah agzinizin tadini bozmasin, bize de boyle gunler nasib etsin Anneoyam.

    By Blogger Deniz, at 15 Mayıs 2006 10:28  

  • Ben de duygulandım, beraber nice mutlu seneleriniz olur inşallah!
    Ah bir de bir sürü komşum Galatasaray'lıymış meğer, bu sabah her uğradığım site nerdeyse sarı kırmızı! Aman da ne güzel aman da ne mutlu!! :))

    By Blogger Margot, at 15 Mayıs 2006 12:03  

  • Cok etkileyici gercekten de. Annenize nice mutlu yillar.
    Deniz'in dedigi gibi agzinizin tadi bozulmasin dilegiyle, sevgiler

    By Blogger Isil Simsek, at 16 Mayıs 2006 17:10  

  • Annenizin sağlıklı olması ve sağlıklı olarak yaşaması dileğiyle .Bu arada eniştenizin konuşması ,bir damat için başyapıt niteliğinde onu da konuşmasından ötürü içtenlikle kutlarım.Ailenizdeki sevgi bağının sürmesi dileğiyle....

    By Blogger carpediem, at 18 Mayıs 2006 11:05  

  • Herkese tekrar teşekkürler. Bizim damat İnal'ın konuşmasını dinlemenizi isterdim doğrusu. Ben tümünü okutmak istedim ama enişte, fazla kaçmasından ve çok da ailevi uzatmalar olmasından endişe etti galiba. İzin alamadım yani! Haa bir de biz orada otuzu aşkın kişiydik. Zaman zaman annemle diyalog halinde süren enişte konuşması hepimize duygu yükünün yanı sıra hayli de eğlenceli anlar yaşattı. Aile bağlarınızın hep sımsıkı ve sevgiyle sürmesi dileklerimle.

    By Blogger Oya Kayacan, at 19 Mayıs 2006 10:35  

Yorum Gönder

<< Home