Kedili Mutfaklar

Cuma, Mayıs 19, 2006

Yapılacak pansumanım yok...

Nasıl da mutlu olmaya yatkınımdır bir bilseniz ulusal bayramlarımızda. Marşlarımızı söylerim..., bayraklarımızla dalgalanırım..., rap rap asker yürüyüşleri yaparım..., çocukların dudaklarında güler gençlerin ruhlarında çağlarım.

Bugün 19 Mayıs. Ben kendimden kaçıyorum. Gizlenecek delik arıyorum.

Bu güzelim bayramımızda kan ağlayan bizlere yapılacak pansumanım yok.

9 Comments:

  • kaçılacak bişi yok, bi halt edemiyecekler,biz laik insanlar birbirimizin pansumanı olucaz.

    By Blogger Nes london-ist, at 19 Mayıs 2006 16:40  

  • sokaklara çıkmanın, her işi bir yana bırakıp,bayramlara,toplantılara, yürüyüşlere katılmanın asıl şimdi tam sırasıdır. insan o zaman çoğalıyor işte.

    By Blogger Deniz Kamcez, at 19 Mayıs 2006 18:16  

  • Bu tepkilerinizi bekliyordum.

    Ben / biz çok uzun zamandır aynı sahnede bu ve gibi oyunların içinde tepinip duruyorum / duruyoruz. Kuşak '68! Bir yere varamadım / varamadık. Bayrak sizde.

    Ha merak etmeyin, sokaklardaydım yine. Yeni Cami'nin dibinde durup cuma vaazını da dinledim. Bekledim ki hoca bana 'başın sağ olsun' desin. Demedi! Bakındım şöyle bir, benden başka 'başın sağ olsun' denecek kimse de yoktu çevrede.

    Çoğalamadım Nicomedian...

    Kimse bana pansuman olmadı Neslihan.

    Gözümde yaş var.

    By Blogger Oya Kayacan, at 19 Mayıs 2006 19:31  

  • Ben dün 1430'da duydum; Kadıköy İskele Meydanında toplantı var diye! Avrupa Yakasından cep delik cepken delik fırladım gittim... 5 liralık akbil doldurdum... Anadolu yakasına attım kapağı... Dedim Kadıköy "Aydınlar Ocağı"... Ne gezer! Bir kaç kadıncık! Bi de benim oğlanlara mesaj çekmiştim... Koşun "Cumhuriyet"e sahip çıkın diye... Yok ya bu gençlik apolitik! Sorun burda... Büyük oğlan konservatyarda olduğundan ders aları gelip gitmiş meydana... Yok anne olamadı öyle kalabalık dedi... Çok mu sindirilmişiz ne? Nedir bu tepkisizlik? Ben kadıköy'de büyüdüm! Böyle tavırsızlık görmedim! Offf offf! Bir umut pazara! Beşiktaş Belediyesi'nin 21 Mayıs pazar günü saat 10'da düzenlediği "Ata'ya saygı" yürüyüşü var! Her ne olursa olsun! Tek başıma da kalsam yürüyeceğim... İşte böyle Oyacık Anne!

    By Blogger Şirin, at 19 Mayıs 2006 21:18  

  • Ankara'dan selam. Ankara bence daha duyarlı ve pansuman olmaya devam ediyor. Yarın 13.oo'de milyonlar Anıtkabir'de olacaklar.
    gün çağlama, çoğalma günü. gizlenme günü değil.
    Ne mutlu Türk'üm diyene...

    By Blogger Hülya YILMAZ, at 19 Mayıs 2006 22:03  

  • Evet gozumde yas var ve coook uzaktayim. Aah, Ankara'da olabilseydim...

    By Blogger Defne, at 20 Mayıs 2006 02:30  

  • Annoya'mız; gene aynı hüzünde buluştu yollarımız:( Tepkisizlik diyorum ya, en kocaman ayıp her konuda, ama bu konuda affedilemez bir suç artık! Ne başımı altına soktuğum yorgan örtüyor bu suçu, ne saklandığım herhangi bir köşe, gitgide daha irileşen ve koyulaşan bir acı var benim ve kedi çocuklarımın gözlerinde. Bilmiyorum, bilemiyorum, susuyorum sadece...

    By Blogger Handan Demiralp, at 20 Mayıs 2006 03:39  

  • Beşiktaş Belediyesi'nin 21 Mayıs pazar günü saat 10'da düzenlediği "Ata'ya saygı" yürüyüşü var! Pazar sabahı Dolmabahçe Sarayı önünden başlayacak, Taksim'de son erecek!
    Hadi İstanbul göster kendini!

    By Blogger Şirin, at 20 Mayıs 2006 10:15  

  • Esintiler / Şirin'in çağrısına kulak verelim ey ahali... Çoğalmaksa buyrun bakalım.

    By Blogger Oya Kayacan, at 20 Mayıs 2006 11:44  

Yorum Gönder

<< Home