Kedili Mutfaklar

Çarşamba, Temmuz 19, 2006

İğne ve çuvaldız, cızzzz

Pansuman / uzun lafın kısası

'İsrail'in kendini savunma hakkı'
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=193290
19/07/2006
Elbette var ve olmalı. Ama ülkeler kendilerini savunma haklarını kullanırken daha dikkatli ve insan haklarıyla uluslararası hukuk kurallarına daha saygılı olmalı. İsrail, Gazze'de askerini kaçıran teröristlere karşı 'sıcak takip' uyguladı. Böyle yazınca normal gibi geliyor ama bu 'sıcak takip'te ilk vurulan yer elektrik santralı ve su iletim tesisleri oldu. Gazze'de bütün halk o gün bugündür karanlıkta ve susuz. 'Sıcak takip'in ilk kurbanı siviller oldu. Hem de topluca. Yine devam edelim: 'Sıcak takip'te İsrail ordusunun hedeflerini nasıl saptadığını anlamaya imkân yok. Sivillerin yaşadığı alanlar da bombalanıyor. Sivil kayıpları olağanüstü yükselmiş durumda. (devamı için İsmet Berkan bağlantısını tıklayın lütfen)

Hayfa'da yaşayan, anneannem Estreya tarafından uzatmalı, ancak hiç tanımadığım bazı akrabalarımdan haber alınamamış. (devamı için beni tıklamayın lütfen; üzülmemin zamanı değil, üzülsem de yeri değil.)

8 Comments:

  • Sn.Oya hanim basliga baktigim zaman yazinin üstüne cuk diye oturmus.Söylenenlere hic itirazim yok.Bombaliyacak yer yokmus gibi ilk önce nereleri bombaliyor.Artik gelen elektronik gazeteleri bile bu günlerde acmaya elim varmiyor.Tv lerde bu günlerde filanca nin poposunu seyretmeye bile razi olma derecesine kadar geldim bu vahseti seyretmektense.
    Yanliz dün aksam haberlerde iki insanin gözlerini gördüm yaslarida ayni sayilir iki kadin.kORKU ICIN DE IKI CIFT GÖZ.Biri lübnandan kacan hava alanin da.Digeri ise sigina kosan Hayfa da bir kadin.Ikiside birer insan tesadüfen 300 km aralikla birer mekanda dogmuslar.Birine Israilli denmis, digerine Lübnanli.Ikisi de belki anne,Ikiside belki bir yuvanin disi kusu,Ikiside belki bu b...,b.... a cevirdigimiz dünyadan bir seyler bekliyen iki insan.
    Kalin saglicakla baska ne diyebilirim.
    Saygilarimla.

    By Blogger ERDIL, at 19 Temmuz 2006 14:37  

  • aslında suçlu israil değil..ona bu fırsatı tanıyan arap ülkelerinde...hepsine buradan yuh olsun diyorum..öyle abd' ye posta koyacak halim de yok...adamlar kendi dininden ( ya da lobilerin dininden) olanı savunacaklar elbet..katliam yapsa bile mi ?
    olmaz ama
    savunuyorlar işte..görüyoruz...
    o derecede gözleri dönmüş..
    zaten Maide Suresi 82.ayet, her şeyi açıklıyor !

    By Blogger birisinin yeri, at 19 Temmuz 2006 21:20  

  • gazzede yapılan operasyonun adı "yaz yağmuru"
    ne romantik değil mi
    21 gündür süren susuz bir yaz yağmuru

    By Blogger passive, at 20 Temmuz 2006 00:05  

  • Zamanında çok büyük zulme uğramış bir ülkenin evlatlarının, şimdi acımasızca zulmetmesi enteresan.

    By Blogger cenebaz, at 20 Temmuz 2006 09:21  

  • Sevgili Baver, Maide suresi 82. ayet senin fikrinle pek çakışmıyor.

    "Kur`an-ı Kerim, hristiyanların yahudilere nisbetle İslam`a daha yakın olduğunu bildirir: "Yahudi ve müşrikleri mü`minlere en çok düşmanlık yapan kimseler olarak bulacaksın. ‘Biz hristiyanız’ diyenleri de, mü`minlere sevgide en yakın kişiler olarak bulacaksın. Çünkü, onların içinde bilgin keşişler ve ruhbanlar var ve bir de onlar büyüklenmezler." (Maide suresi, 82)"

    Bu durumda Hristiyanların bizim yanımızda olması gerekmiyor muydu?
    Ben bu yorumu sadece düz yazıdaki mantık açısından yapıyorum. Yoksa dini konular tartışmak beni aşar yani!!!

    By Blogger Oya Kayacan, at 20 Temmuz 2006 10:45  

  • Merhaba Oya hn,
    İsrail hiç bir uyarıda bulunmadan Lübnan köylerini yakıp yıkıyor, iki askerin kaçırılmasıyla hiçbir ilgisi bulunmayan insanları öldürüyor. Buna karşılık uluslararası toplum bir yaptırımda bulunamıyor! ABD ise İsrail'i haklı buluyor. Bu nasıl bir iştir! Kan ve gözyaşına doymadılar bir türlü. Birleşmiş Milletler diye bir kuruluş yok muydu bir yerlerde acaba? Petrol yüzünden bu coğrafyayı kana bulayanların ve savaş şakşakçısı silah tüccarlarının Orta Doğu'dan kazandıkları paraların kendilerine zehir zıkkım olmasını dilerim.

    By Blogger Deniz Kamcez, at 20 Temmuz 2006 15:44  

  • Taraf belirleme durumunda olmamiz bile dunyada birseylerin cok ters gittigini gosteriyor. Dunyayi paylasamayip, ulkelere boluyor, sonra ayni yerden gelmedigimizi iddia eder gibi dovusuyoruz.

    Unutmamaliyiz ki; hukumetlerde kararlari alan bir avuc insan; her zaman halkin esas dusuncelerini yansitmayabiliyor. Biz bunu en iyi kendi hukumet(ler)imizden bilmiyor muyuz?

    Yuz yuze olunca hepimiz gayet iyi anlasiyoruz cunku o kadar ayniyiz ki aslinda.

    By Blogger Su, at 21 Temmuz 2006 09:57  

  • Benim sevgili komsularim (erkek Filistinli, kadin Lübnanli) dert yandilar, evlerine gitmek icin bilet almislar, ailelerini görecekleri icin seviniyorlarken hersey altüst oldu, simdi ellerinde telefon devamli haber bekliyorlar. Onlar kendi hükümetlerini sucluyorlar, bunun arkasinda Suriye var diyorlar, bir türlü bizi rahat birakmadi diyorlar. Bu dünyada kim kimi rahat birakiyor ki? Seytani bir sistem almis basini gidiyor, baris icinde yasamak isteyenleri de rahat birakmiyor. Yine de schalom!!!!

    By Blogger tata, at 22 Temmuz 2006 00:04  

Yorum Gönder

<< Home