Kedili Mutfaklar

Çarşamba, Ağustos 02, 2006

Yine yeşûllendu finduk dâllâru...,

...acep ne olacak ureticûnûn halleru?

Pansuman / uzunca

Önce Sabah yazarı Yılmaz Özdil’in Aganigi'sini okuyun. İşin acı esası budur...

http://www.sabah.com.tr/ozdil.html

Şimdi de komiğini yapalım.

Haberlerde duydunuz Ordu Emniyet Müdür yardımcısı Rıdvan Güler merkeze alındı.

Nedeni şöyle açıklanıyor: Fındık üreticisi Ordu yollarına düşmüş, derdini anlatmaya çalışıyor. Hal böyleyken Ordulu emniyet müdür yardımcısı Rıdvan Bey, AKP Ordu milletvekili Eyüp Fatsa ile telefon görüşmesi yapıyor. (Bu görüşme bilahare Ankara’dan yalanlanmıştır!)

AKP milletvekili Ankara’dan ne diyorsa artık, bizim Ordulu emniyetçi, “Ne yapayım yani, öldüreyim mi hepsini?” diye yanıtlıyor ve de dosdoğru merkeze çekiliyor.

Fındık üreticisi zorda. Ürün dalda, kendi yolda, Ankara’dan medet umuyor.

Ölmek, öldürmek bunun neresindedir?

4 Comments:

  • Sayin Özdil yazisinda Agacin bir dalini yazmis.Ben cocuktum.Finike portakalini Italyanlar cicekte satin alirlardi.Ben kocadim gittim.Hala Finike portakalini Almanya'da ince kagitlara anbalaj edilmis sekilde Italyan etiketiyle yiyorum.Listelemeye kalksak degil uzunca! Kilometrelerce olur, satirlar.Dünya da Dericilikte Almanya 1 numarada acaba neden?
    Bizler alistik da.Bu yazilari okuyup da vay canina diyenler alisamadilar hayret ediyorum.Pansuman icin bir Tir Pamuk cikarttim yola Sn.Oya hanim
    Saygilarimla.

    By Blogger ERDIL, at 2 Ağustos 2006 12:23  

  • Benim meselem emniyet müdürünün olaya müdahale etmemesi, kalabalığı dağıtmaması, zaten var olan olayın üzerine gazla, copla, gitmeyecek kadar sağ duyulu olduğu için neredeyse sürgüne gönderilmesidir. Hayret edecek nokta işte budur sevgili Erdil Bey. Ankara'da birileri her karşı görüşten kan çıkarmaya mı bakıyor acaba? Tır dolusu pamuk burada gerek.

    By Blogger Oya Kayacan, at 2 Ağustos 2006 12:56  

  • Emniyet mudur vekili kadar Jandarma komutani da ordaydi ve olaylari bastirmada O da gorev aldi fakat O'na birsey olmadi! Neden acaba?
    Bu arada bolge insaninin en onemli gecim kaynagi ile bu kadar da oynanmaz ki diyor baska birsey demiyorum.

    By Blogger Suat Saygın, at 3 Ağustos 2006 02:01  

  • Dünkü haberleri duyduk Suat, hani Başbakan çıktı, dedi ki, "Kalabalığı dağıtma emrini ben verdim. Yolları tıkamışlardı."

    Yahu adamların hayatları tıkanmış, isyanlardalar, sen kalkmış üç saatlik kapananan yolları düşünüyorsun. Düğünler gecikmişmiş, ambülanslar zorlanmışmış.

    Düğün muamelesini bir gün sonra şeyttirseler olmaz mıymış peki? Bir geciken ambülansta bir cana kıyamazken fidanlarımız devriliyor neredesin demezler mi adama?

    Sen de yanlış anlamadın değil mi Suat, olaylar emniyet müdürünce bastırılmadığı için bu hale geldi. Jandarma bastırmıştır belki, bilemedim:-))((

    By Blogger Oya Kayacan, at 3 Ağustos 2006 11:47  

Yorum Gönder

<< Home