Kedili Mutfaklar

Cuma, Eylül 01, 2006

Astar ve yüzü

Pansuman / Hangisi pahalı

Her yerde aynı haber var. Datça cayır cayır yanıyor. Dünden beri.

www.kenthaber.com 'dan okuyalım mesela.

Muğla'nın Datça İlçesi'nde çıkan orman yangınının yerleşim birimlerini tehdit ettiği ve ilk belirlemelere göre 5 hektar alanın tahrip olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Datça'da saat 14.40'ta Migros arkasında çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. İlk belirlemelere göre 5 hektar kuru otun bulunduğu alan tahrip olurken, yangının meydana geldiği ikinci konutlar büyük tehlike atlattı.

Yangına 6 helikopter, 2 uçak, 150 işçi, 21 arazöz, 3 dozer, vatandaşlar ve askerler müdahale ederken, İzmir'den de 2 helikopter istendi. Ayrıca Muğla bölgesindeki tüm ekiplerin Datça yangınına yönlendirildiği açıklandı.

Yangının, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in geçtiğimiz günlerde sattığı villasının hemen yanında çıktığı açıklanırken, makilik ve kuru otların kül olduğu, alevlerin gençleştirme çalışmasının yapıldığı sahaya kaydığı öğrenildi.

----------

Artık laf etmeye değer mi bilemedim. Seneye yanacak nereleri kaldı veya kaldı mı sayamadım.

Yine de, elde ne varsa takım taklavat... elde kim varsa hazır kuvvet... seneye şu yangın mevsiminde... hani yandıktan sonra soğutma yaparmış gibi... ama önceden... su sıkıp soğutarak ateş almaya hazır kadar sıcak bölgeleri...

Anlaşıldı mı? Yanmadan yani. Önceden soğutarak yani...

Astarı yüzünden ucuz olmaz mı acep?

Yoktur belki dünyada böyle bir yöntem.

Olmasın. Siz yine bir düşünün.

Ormanlar da yanımıza kâr kalır.

5 Comments:

  • Böyle seyirci kalmak da çok kötü..=(

    By Blogger Age35, at 2 Eylül 2006 00:12  

  • Sen cok yasa Sn.Oya hanim...

    By Blogger ERDIL, at 2 Eylül 2006 02:40  

  • Dünyada bir örneğinin olması şart değil tabi. Başka! konularda önde olacağımıza, ormanlarımızı koruyabilmek konusunda önde olabilsek ya. Keşke Oya Hanım, keşke......
    Bu arada fındıklı basit bir tarif koydum bloguma,sadece bu kadar mı, başka birşey yapmam gerekiyor mu?

    By Blogger zeyno, at 2 Eylül 2006 15:01  

  • Yangın haberlerinin hepsi yanlış verilmiş. Ama ne olursda olsun yangın vardı iki yerde. Önemli olan bu. kenan Evren'in evinin arkasında geçen sene yangın çıktı ve makilik yandı. Bu yıl büyük yangın Aktur tatil köyüne yakın bir yerde şeytan deresinde çıktı. İnsanın içini sızlatan bir yangındı. Derlerki yangın gene 7-8 yerden aynı zamanda başladı. ne kadar doğru bilemem. Bugünkü yangın Limanın karşısındaki dağdaydı ve gene makilikti Helikopterlerle söndürüldü ama çok yer kapkara kaldı. Çok üzgünüz. Oya hanım

    By Blogger Nihat Akkaraca, at 2 Eylül 2006 19:42  

  • Nihat Bey, sizden iyi kim bilir ki bu acıyı, içinde yaşıyorsunuz işte. Doğal değerleri, yaşam sevinçlerini çok iyi dile getiren birisiniz. Kısa zamanda toprağın iyileştirilmesi, yeni yeşilliklerinize kavuşmanızı can-ı gönülden diliyorum.

    ----------

    Age35, Erdil Bey ve Zeyno'ya orman duyarlılığıma ses verdikleri için teşekkürler. Tarif için de sevgili Zeyno...

    By Blogger Oya Kayacan, at 3 Eylül 2006 09:06  

Yorum Gönder

<< Home