Kedili Mutfaklar

Cuma, Eylül 01, 2006

Domat/esiyorum


http://sirindenesintiler.blogspot.com ‘dan domatesli tarif fikirleri gelmişti.

Yeşil Domatese Güven Pilakisi yemeğimi 8 Ekim 2005’te girmişim bloguma. Onu oradan çekip kendi blogunda yayınlarsan sevinirim Şirin dost. Muhteşem bir Güven Osma tarifi uygulamasıdır. Güven Osma dediğim zat da öyle her yerde kolayca ulaşılabilen lezzetçilerden değildir yani, ona göre...

----------

Benim basit bir ön sos çalışmam var. O da yapıldı bu ara, Şirin’e ithafen.

En kokulu, en lezzetli domates olarak, İstanbul’da bulduğum Çanakkale domatesleri büyük boy domates sıralamasında birinci. Minicik cherry domatesler pek lezzetli değil, bir boy iri olan ve benim midi cherry dediklerim ise pek lezzetliler.


Domatesleri yıkayıp kabukları ile birlikte bızzzzt. Derken içine bir demet, iki demet fesleğen yaprağı katarak tekrar bızzzt. Kavanoz, sürahi gibi yerlerde, üzerinde bir parmak zeytinyağı örtüsü ile iki üç ay dayanıyor, buzdolabında tabii. Konsantre olmadığı için çok kullanılıp çabuk tükeneceğini de eklemek istiyorum.

Ben özellikle makarna soslarımda, başkaca da aklıma gelen her yerde kullanıyorum.

----------

Arnavut biberli domates reçelim vardır benim, fındık da katarak değişik bir şekilde yapmak istiyordum. Belki gecikmeli olarak yine de yapacağım.

----------

Domates deyince, biliyorsunuz benim kendime göre bir kuralım var. Burada yine yazmak istiyorum. Çok tekrar etmeme rağmen, domates sözü geçtikçe duramıyorum işte. Ben yemeklerimi çok istisnalar haricinde rengi rengine veya renk uyumuna çok dikkat ederek yapıyorum. Yeşille birlikte pişen, kırmızıdan başka her renge dönüşen, üstelik yeşilliklerin tadını örten domatesli yemeklerden hoşlanmıyorum.

Taraftar toplamaya çalışıyorum gördüğünüz gibi.

Sağol Şirin, domates güzel mevzu.

2 Comments:

  • Bütün yazdıklarımın hepsi yine uçtu gitti,bakın kim kaptıysa lütfen şu tarafa attırıversin usulcacık,hadi bekliyorum.Ben emek verip bu kadar yoğunluk arasında yazayım biri kapsın olmaz valla..

    Oya'cığım çok güzel bir hafta sonu diliyorum sana ve sevdiklerine.Herşe y gönlünce çok güzel olsun.

    Yeni sayfa harika olmuş resimde inan çok şeker,ahh canım ellerinize sağlık.Duyarlı arkadaşlarım.Çok sağolun..

    Sevgilerimi gönderiyorum.

    Halen yazdıklarımı arıyorum buralarda.)

    By Blogger Damak Tadı, at 1 Eylül 2006 17:29  

  • Çok uzun yazacağın zaman word'de yaz n'olur. Bana da oluyor bu uçuş halleri, deli ediyor insanı biliyorum. Benim wireless kullanmamdan kaynaklanıyor galiba. Connection low altına düştüğünde yani very low olduğunda otomatik kaybediyor yorum kendini.

    Fazla arama yani. O şimdi kayıp!

    Yorumların ve desteğin için çok teşekkürler. Birimiz ve hepimiz birbirimiz için...

    By Blogger Oya Kayacan, at 1 Eylül 2006 17:50  

Yorum Gönder

<< Home