Kedili Mutfaklar

Cumartesi, Ağustos 26, 2006

"Finduk zamanı" son durum açıklamasıdır

Sevgili dostum, arkadaşım, “par alliance” akrabam, gazeteci-yazar Cüneyt Ayral’ın son kitabı Müjgan için düzenlenen imza günü Çengelköy Çınaraltı Kahve’deydi.

Sabah http://www.gelincikler.blogspot.com/ sevgili Burcu ile telefonlaştık. Kahve’ye Burcu ve Doruk veeee Bulut da geldiler. Olmaz böyle keyif. Çocuk özlemişim meğerse. Bir beyefendi Doruk’la bir küçük canavar Bulut keyiften deli ettiler beni.


Çocuklarla imza masasının hemen yanında bir yere yerleştik. İki tarafın da keyfi sürülsün diye tabii.

Burcu tam gaz ele aldı fındık işini. Fındık blogumuzu oluşturuyor. Toplanan tarifleri hep birlikte inceleyip, gerekirse ayıklarız. Bu, birbirine benzer tarifler çıkarsa geçerli olacaktır. Kitap diyorsak eğer, ortaya en az 150 – 160 sayfalık bir iş çıkarmalıyız.

Harıl harıl çalışmalıyız yani. Mutfaktaki yaratıcılığımızı fındığa ağırlık vererek kullanalım.

Kitabın içinde, şuradan aldığım tarifi uyguladım gibi cümleler kurma şansımız yok. Lütfen tariflerinizi tekrar gözden geçirin ve kişiselleştirin. İmzası kendiniz olun.

Editörlüğünü vaktim olursa ben / yayıncımızın seçeceği kişi yapacaktır.

İşin hukuki boyutları yayıncımızla görüşmelerde ortaya çıkacak. Ancak, yaptığımız işin çerçevesi yardımdır. Okullara, çocuklara yardım... Kitap, defter, bilgisayar, spor aletleri; aklınıza gelebilecek her şey, yeter ki çocuklarımıza faydalı olabilelim. Dolayısıyla, hiç bir yazarımız bu işten maddi bir çıkar beklememektedir.

Bu hususu lütfen hepimiz tarifleri girdiğimiz yerde, yani kendi bloglarımızda yazdığımız fındıklı tariflerin altına not olarak koyalım. Burcu bu yazıların kopyasını kilit altına alacak ve bir daha silinmesine fırsat vermeyecek 8-))

Tüm finduklu tarif yaratan yazarlarımızın: “Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır,” ibaresini lütfen kullanmasını rica ediyorum.

Şimdilik benden bu kadar. Burcu’nun ekleyecekleri ve de düzeltecekleri varsa bu yazının altında onlar da olacak.

Herkese kolay gelsin.

Oldu olacak çocuklar, ha gayret...




5 Comments:

Yorum Gönder

<< Home