Kedili Mutfaklar

Pazartesi, Eylül 25, 2006

Fındıkta alınan yol

Fındıklı tariflerimizle açtığımız fındık yolu bloglar arasında genişledi. Reklam ve pazarlama olarak da ele alınmaya başladı.

Bu bizim başlangıç amacımızdı. Fındık kullanımını artırmak, tüketmek, tükettirmek; karşımızda apaşikar duran fındık mağduriyetlerine, gün gibi görünen fındık mağdurlarına omuz vermek. Bunu becerdik çocuklar. İçim ışıldıyor.

Sırada kitabımızın basılması, karınca kararı misali payımıza düşen gelirimizle fakir okullara, öğrencilere yardım projemiz var.

Üzgün olduğum nokta, İdeas Yayıncılık, Ekrem Pehlivan'ın verdiği sözü tutmayışı. Gönderdiğim notu yanıtlamayışı, hattâ randevu verip gelmeyişi. Bundan sonra ağzıyla kuş tutsa benim için beş paralık değeri yoktur. Zaten bir dostumun imza günü heyecanıyla yapılmış bir sözlü anlaşma idi. İptaldir.

Şu anda, Türkiye'nin en köklü, en iyi yayıncılarından biri olan ........ tarafından mercek altındayız. İyi not alırsak eğer, ikinci önemli etabımızı da aşmış olacağız.

Sonrasını düşünmek de çok heyecanlandırıyor beni. Bizim Fındık Çocukları adında bir yardım kuruluşumuz olacaktır diye bakıyorum ben geleceğimize.

Kır kabuğunu... Sen de katıl!
“Maadem finduk zamaaaanidur, yaparik pişuuuyler daaa!”
Türk fındığı nasıl kurtulur?
http://mah-zen.blogspot.com/2006/09/karanlkta-gz-krpmayalm.html
http://selimtuncer.blogspot.com/2006/09/fndn-harman-dertlerin-derman-olmas-iin.html

Katkısı olan ve olmayı sürdüren herkese sevgim ve saygımla...

Oya, veya sizce Annoya


7 Comments:

  • Sevgili Oya Hanım, çok güzel oldu, daha da güzel olacak.Ellerinize, yüreklerinize sağlık:)
    Ben niye bu kadar heyecanlanıyorum her gelişmede, sizde de varmı bu kadar? Bu proje tuttu, dileğim; daha nice projelerde buluşur bloglar alemi....

    By Blogger zeyno, at 25 Eylül 2006 13:37  

  • Olmaz mı Zeyno, bende heyecan olmaz mı? Hem de nasıl var. Şimdi tüneli geçiyoruz sanki, ışık bir görünse diye dua ediyorum...

    By Blogger Oya Kayacan, at 25 Eylül 2006 16:35  

  • Cok sevindim Oya'cigim..
    Yureginize saglik senin, ve Burcu'nun.
    Insallah en kisa surede kitabimiza da kavusuruz..

    By Blogger Hanife, at 25 Eylül 2006 23:40  

  • Merhaba Oya'cığııım,
    Gerçekten hem çok mutluyum hem de çok gururlu elimizin hamuru ile fındık mucizesi bu;))Yayın evinin yapmış olduğuna da hem şaşırdım hem de çok ayıpladım olsun biz bu kadar dört elle sarılmışken artık bize kimse engel çıkaramaz diyorum;))Bu arada Fındıklı tariflere devam etmemizi istiyormusunuz yoksa bu kadar yeterli geliyormu ona göre biraz daha üretip birşeyler çıkarabilirim ;))Seni bazen sınıf Başkanım gibi hissediyorum çok mutlu oluyorum sanırım konuşanlar ve yaramazlık yapanlar listesinde tahta da hep benim adım olurdu;)))))Canımsın
    SEVGİYLE KAL...

    By Blogger ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI, at 26 Eylül 2006 01:53  

  • Eksik olma Hanife, gerçekten yüreğimizi koyduk fındıklara. Geçen gün Burcu'yla konuşurken, ne yaparız ne ederiz, hangi okul falan diye baktık ki ikimizin de tüyleri diken diken...

    Sevgili Zühal, şimdilik tarif eklemeyi durdurduk. Yayıneviyle anlaşmamız sırasında onlar gerekeni söyleyeceklerdir. Kişisel görüşüm fındıklı tatlımız ve kurabiyemiz fazla. Yemek az. Fındıklı yemekler de yapıp tutalım derim bir kenarda.

    By Blogger Oya Kayacan, at 26 Eylül 2006 08:35  

  • Oya hanim, okul ve findik cocuklar cok guzel fikirler.Ama madem Turk findiginin pazarlanmasi, tanitilmasi amac ise, neden o bolgede findik ureticiliginin bilincli yapilmasi ile ilgili okul, tez, vs gibi bir calisma olmasin gelirin gidecegi yer...Yurtdisinda pek cok bilimsel arastirma yapiliyor ve bu tarz NGO'lar tarafindan destekleniyor. Neden bizde yapilmasin. Bakin UK'de Eden Project'e ornegin...Evet sizlerin su andaki gucu o kadar buyuk degil ama kim yarini bilebilir ve neden boyle bir temel atilarak ornek olusturmasin???

    By Blogger Berceste, at 28 Eylül 2006 03:36  

  • Berceste, büyük düşünmenin sonu yok. Harikasın. Şimdilik, elimizdeki küçücük rakamlarla "Bizim Fındık Çocukları" olarak başlayacak olan kuruluşumuz; ilerde fındık üretici ve aracılarından gelen katkılarla büyüyecektir diye düşünüyorum. O günler gelirse hem küçük çocuklarımız, hem de büyük projelerimiz olur. Fındığımıza güç katmakla çok iyi ettik.

    By Blogger Oya Kayacan, at 28 Eylül 2006 07:42  

Yorum Gönder

<< Home