Kedili Mutfaklar

Pazar, Aralık 03, 2006

Şükrü Kızılot yaklaşımı...

3 Aralık Pazar günü, Şükrü KIZILOT skizilot@yaklasim.com , Hürriyet'in 14. sayfasındaki Mali Yaklaşım köşesinde aşağıdaki yazıyı yazmış.

Çantayı ya sevgilisine alsaydı

İŞADAMI Ercan Canmutlu’nun, eşine aldığı 24 bin YTL’lik timsah derisi çanta nedeniyle, vergi incelemesine alınması, geçtiğimiz haftanın en çok tartışılan konularından biriydi.

Bazıları "24 bin YTL’ye çanta alınır mı?" derken, bazıları da "Efendim, adam vergi rekortmenleri sıralamasında yer alıyormuş. Vergisini ödediği parasıyla, istediğini alabilir" diyordu.

Bu arada "Adam gidip, Paris, Londra ya da Milano’dan çantayı alsa, KDV’sini de havaalanında geri alacaktı. Şimdi bu haberi okuyanlar, yurtdışına ya da faturasız alışverişe yönlenecekler. Bugün çantayı sorgulayanlar, yarın da pahalı bir saat ya da mücevherat nedeniyle vergi incelemesi yapabilirler" diyenler de vardı.

BETERİN BETERİ VAR

Bu konuyu tartışırken, sevgili Fatih Karaca; "Beterin beteri var. Daha kötüsü olabilirdi" dedi ve başladı anlatmaya...

"Adamın birisi, seyahatten erken dönünce, karısını bir erkekle yatakta yakalamış. O sinirle, çekmiş tabancayı ve karısını da adamı da vurmuş. Ardından, kendini de...

Ertesi gün camide üç cenaze yan yana... Adamın biri arkadaşına, ’Beterin beteri var, daha kötüsü olabilirdi’ dediğinde, arkadaşı dayanamamış; 'Yahu arkadaş, bundan daha beteri ne olurdu ki?’ diye sorduğunda, yanıtı şu olmuş; 'Adam seyahatten bir gün erken dönseydi, bu tabutlardan birinde ben olabilirdim...’

SEVGİLİSİNE ALSAYDI

Karaca, yukarıdaki fıkrayı anlattıktan sonra, devam etti:"İyi ki karısına 24 bin YTL’lik çanta alan biri yakalanmış. Ya sevgilisine 24 bin YTL’lik çanta alan birisi tespit edilip, vergi incelemesine alınsaydı. Bu olay da basına haber olarak yansısaydı, o zaman ne olurdu?

Bir yanda maliyeciler diğer yanda da eşi..."


Ben de az aşağıda Sürmanşetten başlıklı yazımda demişim ki...

Ya eşine aldığı pahalı hediyelerle tanınan adamın biri Kanyon’a gitmiş ve yine o eşine 24 bin YTL’lik Balenciaga çantayı Harvey Nichols’dan almak gafletinde bulunarak sürmanşet olmuşsa? “Hah ne iyi, sevgilisine değil de karısına alarak sürmanşet olmuş, ne mutlu kadına diyeceğim,” ama değilmiş. Neden, çünkü Maliye Bakanı Unakıtan, bu mutlu olması gereken kadının kocasının tüm hesaplarının incelenmesi direktifini veriyor, hem de sürmanşetten. E ne açtı bu mağaza kendini orada o zaman? Ne yaptı o potansiyel müşterinin yollarına halı döşeyip mumlar yaktığı tanıtım organizasyonunu? Satmayacaksa yani? Ya da, oradan her çanta manta alanın Paris, Londra, Roma, New York, Tokyo alışverişleri de kontrol altında mı?

İyi malzemeyiz değil mi Şükrü Bey? Keşke her gün yazsam. Size ne iş çıkar ama...

1 Comments:

Yorum Gönder

<< Home