Kedili Mutfaklar

Cumartesi, Nisan 28, 2007

Yeni gelin kabağı



Toptop kabakları dilimleyip limon suyu ve tuza bulamak. Fırının ızgara konumunda, çiğ aşamasında pişmesini sağlamak. Tabağa alınca incecik kıyılmış maydanozla süsleyip, sızma damlacıkları ile lezzetlendirmek.
Bizim çiçeği burnunda evliler balayından henüz döndüler. Laf tersidir, yediğiniz içtiğiniz sizin olsun bize gördüklerinizi anlatın, derler. Ben tabii gittikleri Yunan ve Sicilya toprakları üzerinde ne gördüklerinin meraklısı değilim. Varsa yoksa ne yendi ne içildi. Kabaklı spaghetti yemişler mesela. İçinde ne vardı bilmiyorlar. Neyse ben uydurup yapacaktım zaten kabak tariflerime mahsuben, pek yakında bu ekranda!
Daha neler neler yemişler. Şimdi de ızgara kabak yiyorlar. Anlayacağınız hayli kilo bindirilmiş bedenlere.
Ancak bu kabak çok sağlıklı, çok lezzetli.
Ege Ege kokuyor. Akdeniz Akdeniz esiyor.
Kısaca gelinim diye söylemiyorum ama, "Nurci bu kabak vallahi şahane."

2 Comments:

Yorum Gönder

<< Home