Kedili Mutfaklar

Pazar, Nisan 08, 2007

Ayvalı kabak tatlısı


İkisi de kış tatlılarının en güzelleri olarak gelirler sofraya ama ayrı ayrı. İkisinin lezzeti de zirve yapar tabaktan ağıza, oradan da mideye giden yolda. Birleştiklerinde ne olabilirin cevabı ise burada.

Bir ayva ve aynı ağırlıkta balkabağı veya ağırlıkları eşit daha fazla miktarlarda ayva ve balkabağı rendelenecek. Kahverengi şekerle iyice harmanlanacak. Şeker miktarı tamamen ağzımızın tadına göre ayarlanacak. Öyle ya tatlıyı benim gibi kararında sevenler veya çok tatlı olunca bayılanlar var. İncecikten tereyağı ve taze zencefil rendesi, bir kaç karanfil, ya da herkesin keyfine göre baharatlanacak.
Folyo ile sıkıca örtülmüş fırın kabında 160 derecede 60 dakika pişecek. Sonra biraz daha şeker serperek üstü açık olarak 20 dakika kadar fırında kalacak. Sıcakken üzerine bal gezdirip, soğuyunca iri dövülmüş şamfıstıkla servis yapılacak.
Kim demiş buna kaymak yakışmaz diye.
Koyarsanız çok yakışacak.

11 Comments:

  • Bu yorum yazar tarafından silindi.

    By Blogger kuzine, at 8 Nisan 2007 14:20  

  • Ben yakışmaz demem, bilakis çok yakışır.

    (bir öncekini silme nedenim, kelime hatası olduğumdan)

    By Blogger kuzine, at 8 Nisan 2007 14:22  

  • Mmmm... nefis' nefis'
    bunu metin bey'in görmesi lazım. sonra yaptığı aşureyi tattırıp not istiyor:) biz sanal olarak bol keseden 10 verdik tabii.

    Ama bu ayvalı kabak tatlısı, görüntüsü ile bile efsanevi bir lezzette olduğunu belli ediyor. 10 puan veriyorum Oya hanım. Israr ederseniz, 20, 30... da veririrm.

    sevgilerimle.

    By Anonymous Adsız, at 9 Nisan 2007 14:34  

  • Kuzen, tamam bilakis...
    ----------
    Sevgili Endişeli Peri, Metin Bey yapıyorsa aşureyi benden de 10*** verelim. Kendi yaptıklarım için dersen, israr ne kelime, boynum kıldan ince.

    By Blogger Oya Kayacan, at 9 Nisan 2007 19:22  

  • Tatli konusu geldimi.Seker cocuk oluyorum galiba.Ayva ve Kabak hic böyle bir tatli yememistim.Valla hanimi kandirmam lazim.Ayva kolay da Türk bal kabagini bulmaya kaliyor.Almanlarin ki bu tadi vermiyor.Cok cabuk sulaniyor.
    Saygilarla.

    By Blogger ERDIL, at 9 Nisan 2007 21:52  

  • Sevgili Oya,
    Kabak'i ayri, ayva'yi ayri severim. Ikisi bir araya gelince eminim ki dayanilmaz bir tad olmustur. Ellerine saglik, cok begendim.
    Iyi haftalar

    By Blogger Aybike Ceylan, at 10 Nisan 2007 02:17  

  • Denemelerin sonu yok mutfakta sevgili Erdil Bey. Gerçekten lezzetli oldu tatlı kabağın ayva ekşisiyle birleşmesi.
    ----------
    Aybike'ciğim, sizin oralarda var mı bizim caaaanım bal kabaklarından? Dünya mutfaklarında çok büyük bir ilerleme gösterdi malum tatlı kabağı kullanımı. Şefler muhteşem yemekler yaratıyorlar artık menüleri için. Zaten batı dünyasında yemek, doğuda tatlıydı bal kabağı. Artık hepsi karıştı, dünya mutfağı oldu...

    Sana da güzel günler...

    By Blogger Oya Kayacan, at 10 Nisan 2007 09:00  

  • özellilke dikkat ediyorum,sizi tok karnıma okuyorum..inanın yinede faydası olmuyor..ayva ile kabak..muhteşemmmmmmmm)))eylül

    By Anonymous Adsız, at 10 Nisan 2007 20:34  

  • Merhaba sevgili Oya kusura bakma yeni gördüm yorumunu..havuc yerine bal kabagi da gayet güzel olur bende cok memnun olurum:) bu arada blogumu ziyaret ettigin icin de cok mutlu oldum tesekkür ederim:)

    By Blogger elcinin_mutfagi, at 10 Nisan 2007 22:44  

  • Eylül'cüğüm, vallahi ben de şikayetçiyim kendimden. Açmışım, tokmuşum farketmiyor üstelik. N'apsak dersin? Benden vaz mı geçsek 8~))
    ----------
    Çok teşekkürler Elçin'ciğim, çok sevindim. Tarifin de çok güzel.

    By Blogger Oya Kayacan, at 11 Nisan 2007 14:11  

  • aşkolsun((sizden,vazgeçilirmi...eylül

    By Anonymous Adsız, at 12 Nisan 2007 18:05  

Yorum Gönder

<< Home