Çilekten
Geçen yaz likörünü yapmak için kullandığım halis Arnavutköy çileği idi. Minicik bir sepet içindeydiler. Diplerine döşenmiş eğrelti otlarının üzerine ancak üç dört sıra kadar dizilmişlerdi. Gramajını bile bilmeden, sırf o muhteşem kokuyu içime çekebilmek için kapıp getirmiştim eve. Amacımdan şaşmadan, koklaya koklaya yedim bir kısmını. Bir kısmından da çilekli votka yapma hakkımı saklı tutmuştum.
Çilekli peynir için kullandığım çilek ne yazık ki plastik tadında neredeyse. Amacım sadece tek bir shot kalan geçen yılın çilekli votkasını yalnız bırakmamak. Yoksa ne alınır ne yenir bunlar. Hani neredeyse haykırıyorlar insanın yüzüne, "Hadi bizi zorla hormonladılar, ya senin zorun ne?" diye.
Taze beyaz peynir, çilek, kıyılmış taze nane ve taze çekilen karabiberi çatalla diri bir karışım elde etmek üzere hafifçe ezeceksiniz. Krakerler üzerine kaşıkla bırakıp servis yapın. Her shot için bir tane yeterli aslında.
Yok yetmez derseniz koyun çanağı ortaya, krakerleri batıra çıkara yersiniz. Bu arada, shot bardakları derin dondurucuda bekletilmiş olacak, votka şişelerimiz keza.
İsterseniz kokulu çileklere rastlayana kadar bekleyin.
5 Comments:
Yine de geçen senelere göre daha lezzetli gibi çilekler, yoksa bana mı öyle geliyor?
By Aslı Cin, at 8 Mayıs 2007 10:28
Aslı'cığım bahsettiğim kokulu çileklerle kıyaslanacak olursa çok fenalar... Ben kalanları kakao, kahverengi şeker ve nane yaprakları ile karıştırıp bitirebildim. Şimdi kendi çileklerimi bekliyorum. Onlar bana her sene, günde bir iki tane ikram ederek gönlümü hoş ediyorlar 8~))
By Oya Kayacan, at 8 Mayıs 2007 17:27
Oya Hanım ,merhaba.izninizle size bir yemek tarifi sormak istiyorum.aslında biliyor gibiyimde..torunlarıma yapacağım için en güzeli olsun istedim))kıbrısın,şeftali kebabı vardır..eminim biliyorsunuzdur.yardım isteyebilirmiyim?eylül
By Adsız, at 8 Mayıs 2007 18:30
Annoya! Bilirsin hiç arsız değilim...
Ama bu akşam ben içeceğim bu çilekli votkayı... Kimseler el uzatmasın lütfen:)
By Şirin, at 8 Mayıs 2007 21:43
Çok yaşa sen Eylül... Tam da adamıyım yani böyle tariflerin 8~)) Koyun gömleği falan gerekiyormuş, ne olduğunu bile bilmem. Şeftali kebabı diye Google'dan arayınca çıkan tarifler işine yarar umarım. Torunlarına sevgilerimi söyle, "Oya Teyze biraz atıp biraz tutuyormuş yemeklerini," de. Kolay gelsin.
----------
Sana afiyet şeker olsun Şirin'ciğim. Yine yaparım bu sene.
By Oya Kayacan, at 9 Mayıs 2007 09:28
Yorum Gönder
<< Home