Biber reçeli mi?
Bızzzt aletinin büyük kavanozunu doldurun iyice, çekirdekleri alınmış jalapeno, bilumum acı biber ve domateslerle. Soğan ve sarmısak dişleri katın keyfinizi katlayacak kadar. Bızzzztlayın tabii ki!
Bızzzztlananlar dibine sızma dolaştırılan ufalak bir tencereye alınsın. Soya sosu, Kükrer nar sirkesi, pekmez..., deniztuzu, çekme karabiber, kırmızı tatlı biber (paprika), Chinese 5 Spice, kimyon, tarçın, karanfil..., rende limon kabuğu ve taze zencefil..., kahverengi şekerle reçel kıvamlı sos haline gelene kadar karıştırılıp kaynatılsın.
Katılan her lezzet verici damağa değişik vuracağından, yaparken sık sık tatmalı ve ağız tadınıza gereken miktarlarda kullanılmalıdır. Ha bir de, fotoğrafta görülen ketçap kesinlikle kaale alınmasın. Kullanırmışım gibime gelip almış olsam da, tadına bile bakılmadan skt'ni aştığından çöpü boylamıştır.
Koyulaşmaya başladığında içine bol kekik katılır ve reçel yaparmış gibi limon suyuyla kestirilir.
Buzdolabında bulundurulur.
Yeri geldiğinde, meselâ et ve tavuk ızgara ~ kızartma ile çok fena yenir.
Bu evde adına biber reçeli denir.
6 Comments:
bu tam benlik.. evdede acı diye kullanamadığımız sivri biberler vardı, bikaç biber daha alıp yapıyım.oya abla,bu sos dolapta ne kadar süre kalabilir ?saklama şekli nasıl olmalı?ayrıca cancana selam:))..
By allımorlu, at 26 Eylül 2009 12:51
Buzdolabında tutulan kavanozda reçel muamelesi yaparsan sevinir. Çok lezzetlidir, fazla kalmaz zaten. Cancan da, "Allı'ya selam, Morlu'ya sevgiler;)", diyor
By Oya Kayacan, at 26 Eylül 2009 14:05
ANNOYACIM, GELIRKEN SANA JALAPENO PEPPER JELLY GETIRMEM SART OLDU ARTIK... SANIRIM EKIM IN SON HAFTASI ISTANBUL DAYIM. YAZARIM YADA ARARIM TAM ZAMANI BILDIRMEK ICIN...
KOCAMAN SEVGILER EV HALKINDAN SANA VE CANCAN A...
OYA AKKOC
By Adsız, at 30 Eylül 2009 16:26
See you...
By Oya Kayacan, at 30 Eylül 2009 16:31
MERHABA YAZILARINIZI OKUDUM FAKAT BIZZT ALETİ DEDİĞİNİZ ŞEY NEDİR?
MİKSER Mİ? RONDO FALAN MI?
By Adsız, at 11 Ekim 2009 23:56
Blender tabir ettikleri ;) Bu aletleri Türkçe adlandıramıyorlar ne hikmetse.
By Oya Kayacan, at 12 Ekim 2009 10:37
Yorum Gönder
<< Home