Kedili Mutfaklar

Perşembe, Aralık 03, 2009

Mantı ravioli açılımında olunca, gör başına neler gelir

Zaten de artık mantı demeyelim bunlara. Mantının ravioli açılımıdır bir nevi. iglo lezzetine Annoya eli karışmış, bir Tanya's delish tabağı çıktı ki meydana, gerisi gırtlağına düşkünlere peri masalı gibi gelir.

iglo malzeme, 400 gramlık bahçe bezelyesi ve bir paket kendi buharında beş dakikada pişen bezelye brokoli karışımından oluşuyor. Bezelyenin sultanisi bile var pakette, içerik biraz karışık tamam, biraz da tereyağlı filan ama ben bu lezzete bayılıyorum.

Bezelye üç dakika kaynar suda kalsın veya kalmasın... Alınsın sudan. Bezelyeye en çok yakışan ot olan dereotu katılsın, bir iki bızzzztlansın şööölece. Bezelyelerin içinde iyice ezilmişlerin yanısıra bütün taneleri ve yarım taneleri de kalsın. Bıııztınıza sahip olun yani, bezelyeler az ezilecek demek istiyorum.

Kreması eklensin. Karabiberi taze çekilsin. Tuzu Tariş deniz tuzu olsun. Bu tuzdan halâ edinemeyen kalmasın. http://www.hepsiburada.com/ 'a veya doğrudan Tariş'e ısmarlasın. Toz rendesinden muskat rendelenip serpilsin.

Bezelyeleri çıkardığım kaynar suya 2x200 buharda pişme paketlerinden biri atılsın. Beş dakikada onlar da poşetinden çıkarılıp kremalı bezelye bızzztlamasının içine karıştırılsın.
Tabağın altına sos, ortasına hani artık mantı demediklerimiz ve de üstüne yine sos koyulur.
Parmesan, olmazsa olmazıdır.
Bu tabakla haşır neşir olduğunuz sürede iyice kırmızı şarap içilir.
Beyaz da olsa olur.

7 Comments:

  • Ellerine sağlık, şahane olmuşlar.
    Hayati

    By Anonymous Adsız, at 3 Aralık 2009 12:46  

  • "Şahane olmuşlardı," deseydin de, yediğin anlaşılsaydı bari Hayati Kaptan. Afiyet olsun ;)

    By Blogger Oya Kayacan, at 3 Aralık 2009 13:45  

  • Hii bu ne, harika görünüyor :) ben de edinemeyenlerdendim tuzu, link için çok teşekkür..
    eline sağlık

    By Blogger bir demet feslegen, at 3 Aralık 2009 15:47  

  • Bir tembel tabağı Eda'cığım. Alışmamışım böyle, o hazır bu nazır kullanmaya malzemeleri. Geride kalan emeği düşünmezsek, kolay iş doğrusu. Tariş tuzuna merak sardırdığım herkes çoook memnun. Her kullanışımda birkaç granül dilime koyup tuz tadının keyfini çıkarıyorum.

    By Blogger Oya Kayacan, at 4 Aralık 2009 09:37  

  • Oyacan,
    Tariş tuzunun tadına bakacaktım..Ama stokta kalmadı diyor...Ne şans di mi?
    minesi

    By Anonymous Adsız, at 5 Aralık 2009 09:49  

  • Tanıdıklar 20'şer tane ısmarlamaya başladılar böyle oldu galiba ;) Baktım esas Tariş'in yerinde de yok. www.ta-ze.com . Deneriz Mine'si, bana da gerek.

    By Blogger Oya Kayacan, at 5 Aralık 2009 10:18  

  • http://www.hepsiburada.com/search.aspx?catID=28&sText=tari%c5%9f

    Tariş tuz arayanlar için, hepsiburada.com'da, yukarıdaki adreste mevcut.

    By Blogger Oya Kayacan, at 7 Aralık 2009 10:58  

Yorum Gönder

<< Home