Kedili Mutfaklar

Perşembe, Ocak 07, 2010

Fındık fıstık

Çok özel, çok güzel



Sınıf arkadaşım Prof. Dr. Nazan Erkmen, çocuk gözüyle İstanbul'u resimledi. "Bir Bennudur İstanbul" illustrasyon sergisi Çırağan Palace Kempinsky Sanat Galerisi 5 Ocak - 5 Şubat 2010


Doldur cebine, çıtır çıtır...

Tekel işçilerinin efkarına destek geldi. Üç gün önce şok zam yiyen sigara ucuzladı. Nasıl olsa açık hava müdavimi oldular, rahat rahat içer garipler.

Tarihin Arka Odası izlenesi program ancak Pelin Batu namında hemcinsime gül gül, utanıyorum valla. Kimin eliyle oturtuluyorsa artık orada...

Kenan İmirzalıoğlu acil konuşma koçu tutmalı kendine. Hele de tiyatro kökenli sanatçıların yanında parazit yaparmış gibi oluyor.

Hülya Avşar’ın programı süresince anlamadığı her konuya ‘hımmm’ diye bilmiş bilmiş kafa sallaması ilginç. Yakında anchor da olur, sallar başını alır maaşını.

Doğan Grubu Milliyet, Vatan ve Star TV’yi elden çıkarıyor. Elinde kalanların da zaten hundred percent über alles / liberalles oluşumuna ramak kaldı!

Domuz gribi bittiğinden değil, Arınç'a suikast haberinin önünü açmak için gündemden kaldırılmıştır. Kozmik oda tavasında kızaran kozmik patatesle, aşı ve ölüm korkusunu attık neyse.

Show'da Yemekteyiz halâ sürüyor. Ne midesiz milletmişiz be yahu.

Amma da mesele oldu Ahmet Türk'e ev vermemek. O adam 'her kürt' değil ki, parmak kaldırıyorum benim de komşum olmasın.

15 Comments:

  • Keske Istanbul da olaydim da o guzel sergiyi goreydim.
    Cok tv izlemem ama Kenan Imirzalioglu'nun konusma kocu tutmasi konusnda hem fikirim sizle.
    dizisinin iki bolumunu cevremdeki yogun beyeni dolayisi ile izmemistim.Lakin dayanamadim , kasinti bakislarina ve konusma yeteneksizligine.

    By Blogger lezzet sefasi, at 7 Ocak 2010 16:51  

  • oya ciddi misin ahmet türk ün komşun olmamasını istemekte?

    By Blogger Handan, at 7 Ocak 2010 19:24  

  • Kürt ve terörist arasında bir fark olduğunu bilen birini görmek ne güzel.

    Diğer her şeye de katılıyorum.Pelin Batu hariç çünkü programını hiç izlemedim.

    Sevgiler..

    By Blogger Öykücü, at 7 Ocak 2010 21:35  

  • Ben de istemiyorum. Doğrusu kendime güvenemiyorum. Düşünsene Oya' cım tam televizyonda söylediklerine hırslanmışsın, karısı elde aşure kapıyı çalıyor... Heh he allah kabul etsin mi denir? Yalnız bu durum sadece adı malum zata karşı bir durum değil. Böyle 550 kişi var en az komşu olmak istemediğim.

    By Blogger Çiğdem, at 7 Ocak 2010 21:39  

  • Keşke Sefa'cığım, Nazan'ın elleri rüyalar çiziyor çünkü. Kenan Bey hakkında söylediğime genelinden bakmak gerek. Gittikçe ünleniyor ve konuşması sürekli 'error' verirse kariyeri zorlanır. Ezel dizisi dersen, eski ahbaplardan Tuncel'i izlemeye çalışıyorum ara sıra. O da fazla abartıyor artık gibime geliyor. (Oyunu her zaman abartılıdır zaten.) Cansu kızımızı sorarsan, onun da 'bakmak' dersleri alması gerek bana sorarsan. Ürkmüş kurbağa bakışları çok sinir yaaa...
    ----------
    Evim Evindir kampanyasına 300'aydın', yani bizim liberallesler imza vermiş Handan'cığım. Sen de bas 301 olsun. (Haaa haaa bu liberalles lafı bana zimmetli ona göre haaa ;) Ciddi olmam gerekiyorsa, ki bu adamın bana komşu olacabileceğini düşünmek bile ciddiyetime halel getiriyor, durumum şu: Ölüm fermanı imzalayanlara, imzalayanları onaylayanlara ve onların goygoycularına komşuluk hakkımı vermem.
    ----------
    Kürtlere laf söyletmem. Cefasını çektiler/çekiyorlar bu ülkenin... Pelin Hanım'ı izlemen gerek Öykücü, tarih bölümü bitirmiş tamam ama ilkokul öğrencisi bile daha akıllı olması gerektiğini bilir öyle ciddi bir programa çıkarılırsa.
    ---------
    Açtırma şimdi ağzımı Çiğdeeeem :0

    By Anonymous Oya Kayacan, at 8 Ocak 2010 07:43  

  • ben liberal değil sosyalistim oya; sadece ahmet türk ün değil bir eşcinselin bir transseksülein ya da bu coğrafyada herhangi bir ötekileştirenin komşum olmamasını düşündüğüm/hayal ettiğim noktada kendimi faşizme kaymış görürüm ve bundan utanırım. ha tabii benim komşum olabilirler diye izin mercisi de görmem kendimi şimdi türkiyedeki bir çok insanın kendini bir üst bakışla konumlandırdığı benimse ''sen kimsin ki onu komşu olarak kabul ediyorsun, hoşgörüyorsun'' dediğim hoşgörü sakızını çiğneyenlerden de hoşlanmıyorum.

    bugün kürt komşu ya da ahmet türk ü istemeyen birini yarın yürüyüşünden ya da pantolonunun eteğinin boyundan dolayı diğer mahalleli istemezse ne olur? böyle düşünmekte bir an durup bakmakta fayda var sanıyorum.

    By Blogger Handan, at 8 Ocak 2010 08:41  

  • Lafların kulak dolduruyor ama konuyu dağıttın Handan. Sosyalist inanışın kanlı yanını pek bilmiyorum. İşe kan girince dünya solcuları bağlamında 'sosyalist enternasyonal' demek daha doğru olacak galiba. (Bölücü terör örgütü destekçilerini bünyesinde barındırır.) Diğer taraftan sosyalizmin, hepimizin bildiği açılımı ile halkın refahı ve mutluluğunu sağlayan halk katılımlı yönetimdir.

    Yazdığım çok basitti, çok kolay anlaşılırdı oysa. Ölüm kokan adamları sevmiyorum. Yanıma layık görmüyorum. Bununla cinsellik konusunda keyfine göre kararlar almışların, ötekileşip berileşmenin ne ilgisi var? Pantalon etek boyuyla akan kanların nasıl bir ilişkisi olabilir? Söylediğim budur. Söylenenleri anlamazdan gelen zeytinyağ politikası günümüzün yükselen trendiyse de, hoş değil.

    By Anonymous Oya Kayacan, at 8 Ocak 2010 10:07  

  • oya, çok basit bir şey söylüyorum.

    bugün sen birini kendine layık görmezsen yarın bir başkası seni komşuluğa layık görmezse ne olacak! herkes diğerinden üst görürse kendini, ben istemiyorum oya yı komşu sarımsak kokuyor eli ayağı layık değil benim steril mutfağıma derse ne olacak? hayal gibi geliyor değil mi? oysa öyle değil işte, ahmet türk ü layık bulmamak romanları sürmek linç böyle böyle başlıyor hiç beklenmedik insanlarda bile faşizm olduğunu farketmeden düşüncelerinin. farkedildiği nokta zaten devletimiz büyüktür, romanları gördese gönderdik noktası oluyor ki geç kalınmış oluyor.

    By Blogger Handan, at 8 Ocak 2010 10:23  

  • 'Layık görmek' tanımının da damarına basıyorsun Handan. Ben ne diyorum yaaaa, huuu huuuuuu?

    By Blogger Oya Kayacan, at 8 Ocak 2010 10:43  

  • Ne mutlu bana ki oğlum iki yıl kadar önce Nazan Erkmen'in elinden aldı diplomasını...
    Bende görmek istiyorum sergiyi. Duyuru için teşekkürler...

    Kenan İmirzalıoğlu için ne desen haklısın diye yine destek çıkağaım düşüncelerine Annoyacığım. Ben oğlumu manken yapmadım. Git konservaturada adam gibi oku dedim. Büyük salaklık ettim galiba. Her ne kadar evde İstanbul şivesi konuşuluyorsa da diksiyon dersleri ne kadar yoğun geçiyordu konservaturada. Bu çocuklar boşuna mı alıyorlar eğitimi? Ama zaten ben Ezel dizisini izlerken altıma kaçıracak kadar çok gülüyorum. Cansu Dere'de tam bir facia :))
    Hiç mi sesli çekim bir yabancı dizi bilmez bu yapumcılar. Ama böyle başa böyle tarak. Bu millet böyle dizilere müstehak diye düşünüyorum. İnan ne oyuncunun diksiyonu ne de oyunculuğu onları ilgilendiriyor. Akşama kadar tencerede ne pişeceğim derdine düşen yurdum kadını gece de bi Mirazlıoğlu alacak koynuna koca yerine :P Çünkü kocanın ülkenin hal ve gidişiatından hali mecali kalmamış... Naapsın yurdum kadını Mirazlıoğlunun konuşmasını:) İcraata bakar... Çok mu ayıp ettim ben :((
    Pelin için ne desen yerinde...
    Hülya'yı zaten esss geçtim. Ruhi amcamı bile diriltip selam gönderdi :) Gerçi ben hep selam gönderirim O'na ve gidenlere. O da acep öte yana mı selam gönderdi de biz analayamadık?
    "yemekteyiz" artk "kusuyoruz, tükürüyoruz" programı oldu:))
    Ahmet Türk konusunda da haklısın ama insan komşu alamıyor işte. Geçenlerde bir kürt kadın vapur iskelesinde üstüme üstüme çıktı. Altıncı çıkışında patladım artık. Çünkü bende önümdeki adama çıkmak üzere idim :) Kadın da bana git o zman başka yerden git demez mi ? Tüm iskele benden yana oluverdi bi anda. Adamın biri çıkıp da kürt kadına "asıl senin ne işin var burda.. hadi sen git " dedi.. Haydaa dedim... ben kendimi savunmayı bıraktım Türk misafirperverliğimle kürt kadına destek çıktım.O da binsin vapura ama insan olsun dedim. Ben artık onları misafirim kabul ediyorum. Kimse kusura bakmasın. Türkiye Türklerindir! Artık öyle demokartik memokratik düşünceler karnım tok. Toprak olmuş Mehmetlerime ayıp oluyor böyle safsata nutuklar atanlar. Kürtçülük yapınca sosyal demokrat oluyorsun. "Türküm" dersen "vay seni faşit".Yok artık yemem ben bunları!
    Öptüm annoyacığım.
    Biliyoum çok uzattım ve bazı yerlerine çok kızacaksın yorumumun. Canın sağolsun...

    By Blogger Şirin, at 9 Ocak 2010 11:56  

  • Seni tanıyorum Şirin, ne mümkün kızmam.
    *Komşu alamamak oluyormuş demek, bu vesileyle görmüş olduk işte :) *Kürtlerin misafirliğine hemfikirim demem çok zor. Bölüşegeldiğimiz topraklarımızda zenginliğimiz onlar... Tek derdim akla karanın ayrılması, PKK ve destekçilerine taviz verilmemesi.

    By Blogger Oya Kayacan, at 9 Ocak 2010 13:00  

  • duygularımı yazmışsınız..altına imzamı atıyorum.en çok neye kızıyorum biliyormusunuz.bu yaşımda
    bana anne tarafından arnavut kökenli olduğumu anımsattılar((istediklerinin de bu olduğunu bilmeme rağmen..kürtle,pkk.terörünü
    ve destekleyenleri ayırmamız gerek biliyorum..ama;bizde insanız...nesrin

    By Anonymous Adsız, at 9 Ocak 2010 17:11  

  • Nesrin'ciğim Arnavut olduklarını anımsatmalarına kadar anladım. Ne manada söylediğini ve sonrasını anlayamadım. "ama biz de insanız?"
    Ben de anneannemden Yahudiyim, gurur duyarım.

    By Blogger Oya Kayacan, at 10 Ocak 2010 13:31  

  • Pelin Batu cidden dayanılacak gibi değil. Özellikle Türkçesini hatırlayamadığı kelimeleri İngilizce söylerken...
    Ahmet Türk'ü sizin neden komşu istemediğinizi anlayabiliyorum ama eski ev sahibinin sizin sebeplerinizden dolayı onu evinden çıkardığı konusunda ciddi şüphelerim var. Kürt düşmanlığını hortlatmak için mükemmel bir ortam mevcut ve ne acıdır ki buna da en çok güya Kürt haklarının savunucuları sebep oluyorlar.

    By Blogger Nihan, at 10 Ocak 2010 20:20  

  • Nihan'cığım, eski ev sahibi çıkarıyor muymuş yoksa 'mahalle baskısı' tanımı altında kendi mi eski evini terkediyor? Arasında dağlar kadar fark var. Eğer benim bildiğim kadarıyla ikinci şıksa, ortamı ateşlemek için sahneye koyulan bir oyun sadece. "Bakın işte bu memlekette Kürtlere neler ediliyor, oradan oraya kovalanıyoruz," senaryosunun açılımı %(
    Çok haklısın Türk Kürt kapıştırılıyor bir şekilde ama kimlerin eliyle?

    By Blogger Oya Kayacan, at 11 Ocak 2010 12:12  

Yorum Gönder

<< Home