Kedili Mutfaklar

Perşembe, Mart 11, 2010

Lucy'den konuşan fotograflar servisi

Evimizde olağanüstü hâl var galiba. Annem Nurci ve Babam Aycan birine isim arıyor. Ben merak ediyorum, kime kime acaba? Nurci'nin karnındaymış, daha olmamış, olunca çıkacakmış anladığım kadar. Zaman zaman derin düşüncelere dalıyorum, uzaklara gidiyor aklım. Ben dokuz doğurmuştum. Nurci neden sadece bir tane yavruluyor acaba?


Kuzenim Defne iki tane yavruladı. Bir kız Asia bir oğlan Denise, doğal yoldan ;) Şimdi odaları havalanıyor, getirip attılar çocukları kanapenin üstüne. Bunları az biraz büyüyünce Roma'ya götürecekler. Babaları İtalyan Davide.

Bugün evde aile büyüklerimiz var. Az önce Ninem Selma geldiğinde sevincimden üstüne atlamak istedim ama nine dört ayaklılarla yakın temas sevmiyor pek. Birden kendimi arka tarafa kapatılmış buldum. Neyse Annoya'm iki dakika geçmeden yetişti, açtı ara kapıyı. Ninemin yanına gittim hemen. Pardon yaptım, ön tarafta kaldım. Hey n'oluyo beee, bu da nee, bu sefer de mutfağın kapısı duvar.

Heeeeyt be benim aslanım Annoya'm. Bir omuz attı kapıya o engeli de aştım. Şimdi mutfakta görevli Babannem Hülya, Annem Nurci ve yeni gelen Filipinli arkadaşa oyuncaklarımı taşıyorum. Birazdan ayak basacak yer bulamazlar burada.

Bunu dış kapının dibine bıraktılar. Ana kucağı falan gibi sözler söylüyorlar. Belki de kız kardeşimi içine koyup kapıya bırakırlar. Sokak kedileriyle oynar, ben de camdan bakar havlarım onlara bol bol. Kedileri hiç affetmiyorum. Yani bir şey yaptığımdan değil ama bir havım yerde bir havım gökte korkutuyorum onları. Annoya'mla papaz oluyorum haliyle. Bakalım şu paketi bir açsınlar da anlayalım durumu. Bir de oda hazırlama halleri var evde. Sakın oraya yerleşmesin bu yeni gelecek olan kız, yeni alınan eşyalarla.

Alın size bir başka numara. Şimdilik gördüğüm bir sürü tekerlek. Ben mi kullanacağım bu arabayı? Ben binince Annem Nurci mi itecek? Daha olmayıp da olacak olan o ufaklık binecek de ben, Annem Nurci ve Babam Aycan sırayla mı iteceğiz? Bilmiyorum, bilmiyoruuum. Annem Nurci'nin elinde masal kitabı, oturup karnına karnına doğru masal okumasını da anlamıyorum. Yatıp dinliyorum ben de. Bir şey var, herkes var olduğunu biliyor ama o ortada yok! Fesuphanallah...

Neyse işin anladığım kısmına geldik. Pırıl pırıl, papatyalı, renkli bir sofra hazırlıyor Annem Nurci. Bahar konsepti olabilir.

Yedirdik içirdik herkesi.

Aile büyüklerimiz çok memnun ayrıldılar bizden.

10 Comments:

  • olamazzz böyle birşey..muhteşem))yazacak başka bir şey bulamıyorum..eylül

    By Anonymous Adsız, at 11 Mart 2010 17:11  

  • Bebecik sağlıkla dünyaya gelsin,anne ve baba adayımızı şimdiden kutlarım:)

    By Blogger cenebaz, at 11 Mart 2010 20:32  

  • öpüyorum onu kocaman:)

    By Blogger Unknown, at 11 Mart 2010 21:05  

  • canim benim
    LUCY seni de sefiyom ben:)))

    By Anonymous kuguu, at 11 Mart 2010 23:59  

  • sofra ne kadar huzur verici

    By Anonymous Adsız, at 13 Mart 2010 00:46  

  • Oyacan'cım,
    Ben en çok şeyi merak ediyorum...
    Bu Lucy'cik acaba o minik bebeğe kıskançlık yapacak mı?
    Ne dersin?

    minesi

    By Anonymous Adsız, at 13 Mart 2010 10:26  

  • Lucy sevenlerine sevgiyle havlar...
    Tüm dostlara huzurlu sofralar diler...
    Bebek kardeşini kıskanacak ve de çok koruyucu olacak gibi durur ;) Komik demeyin sakın, Nurci'nin hamileliği ile beraber şişmanlamaya ve annelik içgüdülerini benimsemeye başladı. Veterineri kendisini hamile hissettiğini hattâ aşerdiğini söylüyor... Doğumdan sonra rahatlayacakmış.

    By Blogger Oya Kayacan, at 13 Mart 2010 19:19  

  • Öperim o tatlı Lucy ben..)

    By Blogger Damak Tadı, at 14 Mart 2010 22:40  

  • Dünya üzerinde ruh hastası edilmedikçe bebekleri ve çocukları, kısacası önüne her gelen varlığı büyük bir coşkuyla seven köpeklerdir Golden Retrieverlar. Bendekide 11 yaşında Laila. Şimdi sıcaktan ve tüy dökme mevsiminde olduğu için tüyleri kesildiği için pek bir şeye benzemese de tüylü olduğunda aynı Lucy :) Lucy sanırım daha oldukça genç bir kızımız, bebek bekliyorsak da hayırlı olsun, için rahat etsin tam bir abla olacaktır, benimki ikinciyi büyütüyor :)

    By Blogger evinkedisi, at 19 Mart 2010 17:05  

  • Sağol bu keyifli yorum için Evin Kedisi. Golden ve başka cins köpeciklerle büyüyen çok çocuk tanıyorum. Yerlerde birbirlerini şakacıktan ısırarak büyüdüler. Lucy'den de aynı keyifli dostluğu bulacağı kesin bizim bebeğin. Benim korkum iyice sahiplenip bize hırlayacağından ;) Sevgiler hepinize...

    By Blogger Oya Kayacan, at 19 Mart 2010 18:49  

Yorum Gönder

<< Home