Kedili Mutfaklar

Cumartesi, Kasım 10, 2012

Bir küçücük kolicik, içi dolu tazecik...


Burası sebzesepeti.com.tr .  Şimdi reklamlar :)


Zeytinin fotoğrafı tamam da, çekirdeği neden burada?  Güzel kafamı boyalı zeytinlere taktığım için.  Şöyle şeyler de okuyunca, aldığım zeytinlerin tadından ziyade çekirdeklerinin rengini kontrol eder oldum nice zamandır.  Kömür karası oluyorlar ya, olmasınlar; onlar bence de yüzde doksandokuz boyalı.  Küçük kolimden çıkanların çekirdekleri işte bu yüzden burada, pastel pastel kahverengi size bakmaktalar.

Lezzet derseniz eğer, yerinde.  Dozunda tuzlu, yumuşamamış, gevşememiş, kabuğu kalın değil.  Siyah zeytinlere diyeceğim bu kadar.  Yeşillereyse kütür kütür, güzel demekten başka sözüm yok. 


Fındık var tadımlıklarımın arasında.  Tadına bakıyorum derken bitiriverdim.  Pek kıtır, pek güzel.


Maydanoz yaprakları mutfak penceremde ve balkonumda yetişenler kadar narin.  Bizim büyükşehirde maydanoz deyince neredeyse deve tabanı anlaşılıyor.  Kokusuna bayıldım hem de.  Dün akşamın salatasına karışan taze soğanların da öyle, hem kokusuna hem tadına...

Az sonra kahvaltı soframda, görücüye çıkmaktan yiyiciye çıkmaya terfi etmiş olan salatalık, sivricik biber ve domates üçlüsüne de laf yok. 


Hello Cookie çıktı kolimden.  Kahvaltı sonrası kahveme eşlik ettiler.  Güzeldi.


Sordum arkadaşıma, "Ne iş, nasıl yetişiyorlar bunlar?"  "Özenli tarım," dedi.

Organik çığlıkları atmıyorlar ya, sevinesim geldi.

----------

Dilerim iyi gitsin işleriniz.

3 Comments:

  • Cansın sen :)

    By Blogger Çiğdem, at 10 Kasım 2012 13:43  

  • Ohh afiyet bal olsun. Ben de bir blog aracılığıyla tanıdığım www.ipekhanım.com dan sipariş vermiştim. İçime sindi doğrusu:)

    By Blogger Elifin Terazisi, at 10 Kasım 2012 16:25  

  • Kesinlikle süper bir proje olmuş.Çok iyi düşünülmüş.O fındığı bi tuşla tadanlardan olmak istiyorum şu anda:)Yapanların ellerine sağlık...:)

    By Anonymous mıne :), at 10 Kasım 2012 17:39  

Yorum Gönder

<< Home