Kedili Mutfaklar

Pazar, Mayıs 21, 2006

Bayıldım organizasyonunuza...

Ne pansumanı, neeeee?

Duşumu yaptım. Erkenden. Mis mis oldum. Kimsecik’imi, Cancan’ımı öptüm, kucakladım, sevdim. Haklarının helalini istedim. Hoş olsun dediler, verdiler.

Gözlerim doluydu, yüzüm güleç. “Atamıza saygı,” dedim, “yürüyeceğiz,” dedim, “omuz omuza,” dedim.

---------

Üç tabur orta öğretim çocuğu, biraz bando askeriyeden...

Bu muydu ey İstanbullu’m saygın Ata’ma?

Bu muydu ey Sarıgül Efendi, organizasyon yeteneğin?



(İşte işte burada, her yönden kesilen trafikle muntazır teşriflerimize hazır edilmiş yollardan Harbiye görülmekte. (Mecidiyeköy'den Şişli ana yol, Harbiye'den Taksim'e kadar trafik durdurulmuş. Bizi adam yerine de koymuşlar yahu, sağolsunlar.)

Benim de dahil olduğum bu görüntüdeki bir avuç insan Mecidiyeköy’den Taksim’e doğru yürümektedir. Zannediyorum ki az sonra Dolmabahçe’den çıkan çılgın bir kalabalığa karışacağız. Zannediyorum ki ve de zannetmekle kalıyorum...

---------

Mesire yerleri adam almıyor, köfte sucuk kokuları yolları kesmiş.

(Fotoğrafı basmak istemiyorum. Evime dönerken Kuzguncuk sahilinde çektim ve de basmıyorum işte. Onun yerine Kimsecik girsin. O ve ben eve dönüşümde karşılıklı ağlaşıyoruz.)

Kimseyen pansuman falan da değilim...

3 Comments:

  • Ben de Dolma bahçe'de aynı şoku yaşadım... Sabah 10'da oaradaydım... Beşiktaş Belediyesi'nin sitesindeki bilgilere göre bir halk yürüyüşü olacaktı... İstanbul'un bir çok ilçesinden okullar vardı yalnızca... ee çocuklar da yandan yandan kaçmanın yollarını arıyorlardı... Önlerinde şöyle örnek olabilecek yetişkinler olabilseydi... Nerde! Ben de sen gibi tüm umutlarımı yitirmiş öfkeli bir halde oğulcuğumla eve döndüm... Koskoca İstanbul! Tüh dedim... Böyle başa böyle tarak gibi de bi yazı döşendim... Ama akşam haberlerinde seller gibi insanın Şişli'den Taksim'e yürüdüğünü gördüm... Bilemiyorum... Organize işleeeeeeeer bunlar! Ya İstanbul gerçekten bitmiş, ya da birileri bizler fena halde oynuyor!

    By Blogger Şirin, at 22 Mayıs 2006 10:49  

  • İkimizden başkasını ırgalamadı durum anlaşılan sevgili Şirin. Bir de zorla götürülen ilk öğretim çocuklarının ana babalarını. O sel dediğin ufak topluluk onlardı sanırım. Toplamış çocuklarını kaçışıyorlardı bizim yedi sekiz kişilik konvoy Taksim'e varırken.

    By Blogger Oya Kayacan, at 22 Mayıs 2006 23:46  

  • sarıgül bey genelde şov yapacağı etkinliklerde boy gösterir.şaşayı sever o..şans sizden yana gülmemiş bu sefer....

    By Blogger Mathy, at 27 Mayıs 2006 03:18  

Yorum Gönder

<< Home