Haftadan artanlar elde var iki...
Viskiyse, viski ancak bu kadar olur dedik. Elli yıllık gramofonlu radyonun yanına 15 yıllık Johnny Walker Green Label ile 21 yıllık Royal Salute şişelerini dayadık. Maksadımız tadım yapmaktı. İçtik yutkunduk, yutkundukça içtik, nerde kalmıştık deyip yeniden yudumladık... Damaklarımızın pası silindi. Gırtlağımızdan midelerimize ferah bir yol açıldı sanki.
http://www.discovergreenlabel.com/index.aspx
http://www.whiskymag.com/whisky/brand/royal_salute/whisky181.html
Bu sefanın üzerine eski tatlardan oluşan bir rakı sofrası düzenine geçildi. Dolmalar çifteydi, yaprak sarma ve midye olarak. Öfff amma da yedim en sevdiğim dolma olan midyenin enfes yapılmışından.
Ahvâl kuzenim Cemal ve karısı Nuran Kayacan’ın evinde cereyan etti. Tekirdağ şerbet gibiydi. Cevizleri kıtırdayan, sosu sulu sulu olan çerkez tavuğu dimağlara durgunluk vericiydi. Haydi lakerdalar peynirler pastırmalar filan Galatasaray balık pazarından alınmıştı da off be Nuran, o ne biçim kalkan kızartmaktı öyle. Kalmadı artık senin gibi kadınlar, sofradan kalkacak da gidip mutfakta uğraşacak. Bu benim rakı sofrası kültürümdür işte. Sürekli kalkar otururum... Sürekli ıvırdı kıvırdı taşır dururum.
Mevsimin son ayva tatlısı da yendi. Karanfilli maranfilli, pek güzeldi.
Mesttim o gece.
İkinin ikisi... Ev keyiflerim...
Lapsang Souchong kokusuna yeniden kavuştu evim. Artık uzatmalı oturulan her sabah evde is kokulu / mis kokulu demli çayım var. Kırk yılı aşmış bir alışkanlık, mutluluk veriyor işte.
Ve de Café Godiva’m. Kahveliğim babam Nuri'nin Almanya'dan getirdiği bir anı. Cevizdi fındıktı bademdi falan kahvemin yanında. Olmazsa olmazlarımdan Lindt çikolata, bu sefer bademli portakallı.
Vazgeçemediklerim.
http://www.englishteastore.com/noname.html
http://www.godiva.com/catalog/product.aspx?id=1129
3 Comments:
ama ama ,olmaz ki ,bu kadar eziyet yapılmaz ki,sabah sabah insanın canı midye dolması çektirilmez ki!
ayrıca lapsang çayını seven benle birlikte tanıdığım bikaç kişiden birisin,afiyetler,ballar,şekerler..
By Nes london-ist, at 21 Mayıs 2006 10:33
Seden Google'dan 'midye dolması' arayınca ilk karşına çıkan Denizden Gelen Lezzet'in verdiği bence mükemmel bir tarif. Bizim ailede soğanı daha da bol kullanırız. Burada altı diyor ya, bu bizde onaltı eder!!! Dolmaların lezzeti soğanındadır zaten. Midye temizlemesi dert aslında. Tellerle falan oğulması gerekir. Ve lakin iyi balıkçılar artık o işi de görüyor, tertemiz satıyorlar.
Offf sabah okunmaz levhası koysaydım keşke yazının başına! Pardon Neslihan pardon.
Bu ara Twinings kutu Lapsanglar yok oldu galiba piyasadan. Giden gelen bulamıyor da.
By Oya Kayacan, at 22 Mayıs 2006 08:31
sofra süpermiş, ne güzel yenilip içilmiş, sohbetler yapılmıştır...
kıskandım valla... yarasın, her yerinize eşit dağılsın...:)))
By Mathy, at 28 Mayıs 2006 02:18
Yorum Gönder
<< Home