Kedili Mutfaklar

Perşembe, Eylül 28, 2006

Milliyet Ekonomi'den fındığımıza...


Blogger'lar (internet günlükçüleri), görevden alınan Ordu Emniyet Müdür Vekili Rıdvan Güler'e ve üreticilere destek için internette 'Fındık Zamanı' hareketini başlattı

ÜNSAL EREKE / MİLLİYET EKONOMİ

İnternette blog (günlük) yazıları yazan Oya Kayacan, Ordu Emniyet Müdür Vekili Rıdvan Güler'in görevden alınmasına tepki olarak başlattığı 'Fındık Zamanı' adlı hareket büyüyerek 'Bloglararası Fındık Birliği'ne dönüştü. 'Fındık için güçbirliği' kararı ile internette çeşitli ev yemeği tarifleri yayımlayan blog (günlük) siteleri aynı çatı altında toplandı.

Hareketin amacı 'fındık mağdurlarına destek' olarak açıklandı. Kayacan'ın kendi sitesinde 9 Ağustos 2006'da yayımladığı 'Çorbada tuz' başlıklı yazısındaki, ("Anamı alan kadı, kime şikayet edeyim? desem uyar mı? Not: Fındığımızı tüketmek için kampanya açsak mı? Herbirimiz evimize en az birer kilo fındık alsak mı? Fındık Ye çağrısı yapsak mı? Çorbada tuzumuz olsa olmaz mı?") çağrıya gelen yanıtlarla başlayan hareket, fındıklı yemeklerin tariflerini yayımlayan 'http://finduklutarifler.blogspot.com' sitesini yarattı. Tariflerin sayısı 100'ü geçince, bir kitap çıkartılmasına karar verildi. Kitabın geliri ile fındık bölgesinde yoksul öğrencilere yardım edilecek. Daha sonra da Bizim Fındık Çocukları adıyla bir dernek kurulacak.

Üreticiye destek

Hareketin öncülerinden Oya Kayacan, nasıl harekete geçtiğini şöyle anlattı: "Fındık haberlerini vatandaş olarak yakından takip ettim. Ordu'daki fındık mitinginde üreticinin üzerine yürümeyi reddettiği için görevden alınan Ordu Emniyet Müdür Vekili Güler'in insanların üzerine tazyikli su ve biber gazı püskürtmediği için görevden alınmasına üzüldüm. Kendisine destek için kendi çapımda harekete geçmeyi düşündüm."

Kayacan, birliğin oluşumunu da şöyle anlattı:"Fındıklı yemek tariflerimizle açtığımız fındık yolumuz özellikle reklam ve pazarlama bloglarının bizi desteklemesiyle büyüdü. Şu anda bütün günlükçüler kendi alanlarına göre fındığı araştırıyor. Yemek tarifleriyle, reklamcı ve pazarlamacı arkadaşlarımız da ekonomik boyutuyla fındığın önemini anlatıyorlar. Ortak amaç fındık mağdurlarına destek.

Tarifler toplanıyor

Siteye fındıkla ilgili yemek tarifi gönderenler, not olarak 'Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim yoktur' diye yazıyor. Sitede bulunan bazı fındıklı yemeklerin isimleri şöyle: Fındıklı kahverengi pilav, fındıklı makarna, fındıklı kızarmış rokalı pesto, fındık, nohut ve pırasalı patlıcan dolması, fındıklı fındık köfte, fındıklı beşamel soslu lazanya, fındıklı cacık, fındıklı taratorlu börülce salatası, süzme yoğurtlu, vişneli ve fındıklı graten.

http://www.milliyet.com.tr/2006/09/28/ekonomi/eko01.html


www.finduklutarifler.blogspot.com

-----------------

Güncellemeler

www.selimtuncer.blogspot.com 'dan, fındık güncellemelerini buraya da taşıdım. Teşekkürler Selim Bey...

[ 26 EYLÜL 2006 ]Sevgili Serdar Öner de “Findukta birluk!” başlıklı yazısıyla verdi desteğini... Teşekkürler.

[ 27 EYLÜL 2006 ]Altı Üstü Tasarım - Mehmet Doğan, “Altı üstü bir fındık” diyerek el sallıyor okyanuslar ötesinden...

[ 27 EYLÜL 2006 ]IQ’T, Türk fındığı üzerine yazmış: Oldukça uzun olmasına rağmen, başından sonuna kadar yorumları da dahil ederek okuduğum, dopdolu ve düşündürücü bir yazı olmuş; Türk Fındığı Nasıl Kurtulur?

[ 28 EYLÜL 2006 ]Sevgili Özen Demircan da konuyla ilgili sevimli bir yazı kaleme aldı. Yazısında, fındıkta kaçırılan fırsatlarla bağlantılı olarak Mark Twain’in bir sözüne yer vermiş: “Çok ender olarak bir fırsatı, fırsat olmaktan çıkmadan önce görebilmişimdir.” Peki, ya birileri fırsatı gösterdiğinde yine de görmez miydin Mr. Twain?[ 28 EYLÜL 2006 ]

Milliyet, yemek bloglarının Finduk Zamanı hareketini ekonomi sayfasında “Bloglararası fındık birliği” başlığıyla haber yaptı.

17 Comments:

  • bende bugün okudum haberlerde.
    aaa dedim bu bizim blogculardan:)

    tebrik ediyorum sizi.

    By Blogger suveyda, at 28 Eylül 2006 10:06  

  • Darisi Kumpanya Kimsecik'imizin başına diyorum ben :)
    Çok güzel gelişmeler olmuş Fınduk Zamani projesinde :)
    Emeğinize sağlık...
    Bu arada tarif eklemeyi durdurmuşsunuz sanırım. Yapabilir miyim bilemiyorum ama bir kaç yemek fikri var aklımda. Denersem paylaşmak için geç mi kalmış olurum?
    Sevgilerimle,

    By Blogger Ozge, at 28 Eylül 2006 11:02  

  • Sağol Suveyda...

    Özge'ciğim tarifleri durdurmadık. Özellikle yemek tariflerine çok ihtiyacımız var. Ancak şu anda edit edilmiş halleriyle yayınevi görsün diye bir süre bloga eklemeyi durdurduk. Kurabiye dişinda, özellikle tuzlu yemek, çorba, salata, börek, etli - balıklı tarifler vesaire yeni tariflere açığız. Fotoğrafarınıza da daha daha dikkat... Daha çoook çalışacağız, çoooook...

    By Blogger Oya Kayacan, at 28 Eylül 2006 11:54  

  • Canımdan yüreğimden kutlamalar yolluyorum sana hocam! İnan gözlerim yaşardı... Sen yalnızca bayrak asmakla, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla olmadığını öğrettin! Bu ülkenin mağdur halkının soruna, makam koltuklarında yan gelip yatanların yerine sen çözüm buluyorsun... Senden çok daha öğreneceklerimiz var! Tanrı seni bize bağışlasın! Sağlıkla kal Annoya!

    By Blogger Şirin, at 28 Eylül 2006 14:16  

  • Bir arkadaşımın maili dolayısıyla haberdar olduğum ,hareketinize sayfamdan destek vermekten büyük keyif aldım.İzninizle sayfamdan sayfanıza bağlantı verdim.Bu gün bir yorum daha yazmıştım ama sanırım blogger olmadığım için sizin yorum şeklinizi beceremedim.Sevgiler

    By Blogger laleninbahcesi, at 28 Eylül 2006 16:04  

  • Oyacim, harika bir haber bu. Tebrik ediyorum, seninle gurur duyuyor, senden ogreniyorum.

    By Blogger YesilErik, at 28 Eylül 2006 16:58  

  • sabah haberlerde dinledin bu haberi gurur duydum..
    bir hareketi başlatmak ve sürdürmek önemli özellikler bence..
    bende www.blogcu.com/pnardnmz blogumda.. bu konuya yer vermek ve
    bir nebze olsun katkıda bulunmak istedim.. izniniz olursa.. bannerınızı da .. ( fındık fındıktaki resmi eklemek isterim..
    sevgilerimle..
    bu arada fındık dışındaki yazılarınızı da okudum ve çok keyif aldım yazma tarzınızda.. sık sık gelirim..ziyaretinize..segiyle kalın..

    By Blogger createacraft, at 28 Eylül 2006 17:33  

  • Harika! Destek gittikçe büyüyor.

    By Blogger Aslı Cin, at 29 Eylül 2006 11:46  

  • oya..buraya yumruk havaya !!!!!
    süpperrrr,...bi tıklıyorum..karşınızda oya kayacan...
    milliyet ekonomi..
    yakışııırrrr.:)

    By Blogger birisinin yeri, at 29 Eylül 2006 12:46  

  • Sevgili Şirin, annemin lafıdır, "Bir elin nesi var, iki elin sesi var." Ellerimizi çıpmaya devam edersek daha çoook güzel işler çıkarırız.

    ----------

    Lale Bahçesi, sizi Fındıklı Tarifler blogumuzda da okudum. Sizin blogunuzu ise maalesef bulamıyorum! Desteğinize teşekkür ederim. Bundan böyle desteklerimizi birbirimizden karşılıklı olarak esirgemezsek, fındık projemizden üreticiye ve topluma faydalı işler çıkarabiliriz.

    ----------

    Yeşil Erik'çiğim, ne güzeldir uzaktan uzaktan omuz vermen...

    ----------

    Pınar, çok teşekkürler yaptığın / yapacakların için. Ne kadar yayılsak / duyulsak o kadar büyüyebiliriz.

    ----------

    Yaşasııınnn Aslıcin...

    ----------

    Baver'ciğim, epeyce yol aldık değil mi?

    By Blogger Oya Kayacan, at 29 Eylül 2006 13:47  

  • ne demek..daha ne olsun...ted turner halt etmiş...
    sırada CNN var..
    tebrikler oya
    kendinle ne kadar gurur duysan azdır.
    hep yanındayız..
    unutma:)

    By Blogger birisinin yeri, at 29 Eylül 2006 21:27  

  • kocamann tebrikler..darısı kumpanyamızın başına:))

    By Blogger pinomino, at 29 Eylül 2006 21:50  

  • El ele verince basarilamiyacak hic bir sey yok.Darsi Kimsecigin basina..Bloglarin da artik bir sesi oldugu asikar.Emegi gecen her dosta tesekkür ederim.
    Minicik bir fidan sevgi biraz emek,Inacla Kocaman bir agac olur.O agaclar bir gün Ormanlarin temel taslaridir.

    By Blogger ERDIL, at 30 Eylül 2006 00:50  

  • Cok sevindim, tebrikler Oya'cigim:)))

    By Blogger Hanife, at 30 Eylül 2006 22:19  

  • bu büyük bir başarı...tebrikler...

    By Blogger Hülya YILMAZ, at 30 Eylül 2006 23:02  

  • Oyacigim, cok tebrik ederim. Bu konuya dikkatimizi cekip, guzel bir kampanya baslattigin icin. Ellerine saglik, iyi ki varsin

    By Blogger Nezaket, at 2 Ekim 2006 09:58  

  • Oya ne kadar yol alinmis ne kadar yanki yapmis kacirmisim ne güzel umarim yayinevi ile de hersey yolunda gider. Tebrikler!

    By Blogger Dilek'ce, at 2 Ekim 2006 14:45  

Yorum Gönder

<< Home