Kedili Mutfaklar

Salı, Ocak 02, 2007

Kumpanya Kimsecik kedilerinden...

...Yezidi Abbas derler benim adıma


Yeni yılın ilk günlerinden güneşli bir mırhaba ey sevgili Kumpanya Kimsecik’çiler. Ben Abbas. Nam’ı diğer Yezidi Abbas. Doğum yerim bu mahalle. Kendime yaşam alanı olarak seçtiğim yer Annoya evinin çevresi.

Çirkinliğime bakmayın. Altın gibi kalbim var. Biraz ürkek ve çekingenim. Herkes hep güzel kedileri seviyor, beni kovalayıp dövmeye, mahalle dışına sürmeye çalışıyorlar. Adım bu yüzden Abbas. Sanki her zaman kaçacakmışım gibi bir halim var diye Annoya bana Abbas der, yolcudur Abbas misali.

Daha ergenliğim henüz başlamıştı, bir gün sözde kedi seven bir kadın teyze, kafama bir kova su döktü. Daha önce, “Bırak kızı yezit kedi,” diye camdan bağırmıştı zaten. Ben anlamamış ,ne yapıyorsam işte yapmaya devam etmiştim. Hem sevgilim Mayışık da memnundu, kime neydi? Annoya’mız da sokaktaymış, duymuş kadın teyzeyi, n’oluyo falan derken şarrrr üstümüze bi tas su. Eh yani, durum tam da Annoya'ya göre!
Komşu filan demedi Annoya, bastı kalayı kadına. “Biçare hayvana hem yezit diyorsun, hem de ıslatıyorsun, sensin yezit,” dedi. Meğer yezit olmak iyi birşey değilmiş. Yezitler kötü olurmuş, hain olurmuş, yezitlerden nefret edilirmiş. Kediciklerin kafasına su döken yezit, ben olsam olsam yezid olurmuşum. "Yezid ne peki Annoya?" Haa, o bir mezhepmiş, kediler gibi yıkanmayı sevmezler, hiç de yıkanmazlarmış.

O kadın teyzeyi pek sevmiyoruz. İşi gücü camdan bakıp gelen geçen kediye sataşmak. Yezit n’olucak...

Tek güvencem Annoya’m. O beni aslanlar gibi koruyor.

5 Comments:

  • Bizden de sana selam Şirin'ciğim? Esintiler'e ne oldu ki? Sirin de yerleşmemiş yerine???

    By Blogger Oya Kayacan, at 3 Ocak 2007 08:57  

  • Merhaba hocam! Ben bi işleri karıştırdım ki... Bloger'a girince betasına bastım! o gün bugündür google bağlantılı bi şekilde girebiliyorum! Arada bir böyle boş bloga yönlendiriyor! İdare edip gidiyoruz işte! Merak ettiğin için sağol Annoya!

    By Anonymous Adsız, at 3 Ocak 2007 21:05  

  • Sn.Oya kardesim füzyon Palamut yazisini okumadan önce Abbas hakkinda yazdigim yoruma kardes ne cevap yazmis diye baktim.Bir de ne göreyim.Ne yorum var ne de bir cevap yazini okuyunca ne de güzel bir yorum gecmisti kafamdan.Abbasin o asil durusunu oteriter bakisini da görünce herhalde beni bile sasirtmis.Demek ki ben Abbasi öyle bir gözle görmüsüm ki yorumu bile yazmayi unutmusum.O teyzeye gelince Abbas bile bu edasiyla gale almiyor.Biz niye alalim.Sen bilirsin Abbas isini." iyiki Abbaslar var da hayatin tadi cikiyor."
    Saygilarla Anno kardes.

    By Blogger ERDIL, at 5 Ocak 2007 00:46  

  • Sizi Abbas çarpmış Erdil Bey. Ben de zaman zaman bazı kedilerin büyüleyici olduklarına inanıyorum. Dün yol kenarında endamı güzel bir kız kedinin duruşuna hayran kalıp trafiği tıkadım mesela. Otobüs durağında, insanların arasında öylece duruyordu. Otostop yapacakmış gibime geldi bir ara. İyi ki varlar dediğiniz gibi. O teyzeye gelince, kedilere, köpeklere eziyet edene ÖLÜM, işte o kadar!!!

    By Blogger Oya Kayacan, at 5 Ocak 2007 09:39  

  • abbas cok tatli. anneannemin bir tekir kedisi vardi. bir tane derken evin icinde yasayan birdi. bahcesinde onlarca kedi beslerdi. kazlar, tavuklar da cabasi. sadece anneannem degil onun oturdugu sokakta (hepsi bahceli evlerdi) herkesin bahcesinde kumes hayvanlarinin yanisira kedicikler de yasardi huzur icinde. ne tekmeleyen, ne kuyruklarini kesen ne ustlerine su doken insanlar vardi..bizi insan yapan degerlerimiz zaman ve teknoloji ilerledikce koreliyor mu acaba ki hayvanlara bu kadar kolay aci verebilir olduk onu anlayamiyorum..kedileriniz ile sihhat ve neseyle kalin..tum sokak hayvanlarina vicdanli insanlarin yardim etmesi dilegiyle..

    By Anonymous Adsız, at 14 Ocak 2008 15:34  

Yorum Gönder

<< Home