Karadut aşkına
Şeklen göstermek icabederse eğer, son vurgun neticesinde eve vardığım zaman yerlerine yerleşen saksılı bitkilerim hariç, mutfağıma giren elle toplanmış meyvelerim bunlar.
Doyumsuz lezzette karadut başrolde. Zaten dahli büyüktür ikide bir bahçede bitmemin. Hele yaptığım grappa di gelso nero*, gerçekten lezzetüstü oldu.
Bunlar da yabani kirazlarım. Mini boylu maksi lezzetli bir garip kiraz. Öyle allı ballı kirazlara benzemiyor, insan elini attı mı fındık fıstık gibi arka arkaya yediriyor kendini.
Derkeeeen, azıcık ve fakat değdi doğrusu dedirten frenk/amerikan üzümüm! Kurutulmuşunun satışı yaygınlaştı ama tazesini bulmak henüz zor.
Frenk üzümlerim votka içinde, ağaç çilekleriyle birlikte yatıyorlar. Öyle bir lezzet vermişler ki votkaya, ithal markaların flavored / tatlandırılmış çeşitlerini hayli utandırır.
Karadut, yabani kiraz, vişne ve ağaç çileğinden yaptığım reçel.
Ben annemin dört bebeğinden biriyim. Annem akıllıymış, bizi çok iyi bakıldığımız http://www.mineflora.com/ 'a getirdi.
Ben giderim Mine'ye hop Mine'ye...
9 Comments:
Buralarda hersey var da bir duta hasretiz. Resimlerinle avunduk, buna da sükür!
Sevgiler
By tata, at 28 Haziran 2007 11:57
Sana da dut gönderelim Tata! Sahi neden yok dut oralarda. Nazlı bir ağaç da değil yani. İklim olabilir mi? İthali zor meyve tabii, gelene kadar turşu olur, bence söyle yetiştirmeye çalışsınlar 8~]
By Oya Kayacan, at 28 Haziran 2007 14:43
onlar ne güzel karadutlar öyle. hangi memleket acaba diye baktım istanbulmuş.kıskandım ne yalan söyliyeyim:))
By Ocean, at 29 Haziran 2007 00:43
Ocean, hemen koşup baktım ben de senin memleket nire diye... Türkiye olduğu kesin. Ankara tahmin. Ankara'da dut yok mudur? Yanaklarından öperim.
By Oya Kayacan, at 29 Haziran 2007 09:20
Bende bu mevsim çıkan vişnelerimi değerlendirip vişneli kek yaptım.Yeni çıkan meyveleri hemencecik değerlendirmek isterim.Bahçemden topladım omları.Bakalım daha neler yapacağım.karadut,kiraz...hepsi güzel tadlar...sevgiler
By daimamutfak, at 2 Temmuz 2007 17:43
Sevgili Neriman, yazdıklarını fotoğraflarını her zaman ilgiyle izliyorum. Kedin, keklerin, bahçende yetiştirdiklerin..., hayattan keyif aldığın izlenimini veriyorsun bana. Hep böyle kal. Bir tek margarin eksik olsun hayatından. Güven bana. Sevgilerimle...
By Oya Kayacan, at 2 Temmuz 2007 23:24
Yaz geldi, meyveler votkaya yatmıştır, girip bakayım dedim, yine aklımı başımdan aldılar :)
By Aslı Cin, at 3 Temmuz 2007 10:41
Aslı'cığım, ne kadar basit yapılıyor görüyorsun işte. Şipşak resmen. Karadut grappa içinde enfes bir likör oldu. Dutların esas sahibi Mine'si de bayıldı. Frenk üzümü ve frambuazla tatlandırılan (şekersiz) votka da inanılmaz. Biliyorsun ben elime ne geçerse deniyorum bu içki işini. Bu sene enginar da yaptım. Maksat meşhur İtalyan markası Cynar'a rekabet yapmak.
By Oya Kayacan, at 3 Temmuz 2007 14:40
Sevgili Oya, gürcü yemekleri sayfamda yorumunu okumustum. Bizim bahcemizde de cok güzel bir karadut agacimiz var. Meyvesi agustos sonuna kadar bitmiyor. Tatacigimi da davettim yolu düserse. Ama senin yaptigin dut likörünü deneyecegim sevgilerimle Sonja...
By OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN, at 21 Temmuz 2007 22:13
Yorum Gönder
<< Home