Kedili Mutfaklar

Çarşamba, Haziran 20, 2007

Bebek


Bu bebekler de ne? Bu bebekler Kuzguncuk İlköğretim Okulu yararına satılan ve okul öğrencilerinin yaptığı bebekler. Dayanamadım, çocuk ruhumu engelleyemedim, aldım. Zaten bez bebek dendi mi kendimden geçerim. Bebekliğimde oynadıklarım bir yana büyüklüğümde kendi yaptıklarım da öyle güzellerdi ki. Bayılırdı eş dostun çocukları. Yine yapsam keşke, neden olmasın?


Derken onları bizim kızlara hediye ettim. Zaten o gün Mine'sinin serasında çocuklar gibi şendik. Ben bebeğimi evde bıraktığımdan kucağıma Kınalı'yı aldım. Kınalı seradakilerden sadece biri. Uysal, şeker gibi bir kedicik. Tek erkek bebek Candan'a gitti. Mine ve Ceylan'a kızlar düştü.

Biz koca koca kadınlar bebekti kediydi oynaya duralım, iki gün sonra gerçek bebek Maya doğdu. Maya bebek Mine'sinin torunu. Bu fotoğraf doğumdan üç beş saat sonra çekilmiş.

O top suratını ısırırım senin Maya. Sevgi dolu güzel günler beklesin seni.

İlk bez bebeğin benden.

6 Comments:

  • Allah Maya bebege anali babali mutlu,sihhatli uzun ömürler versin.
    Bir gün bizim evdeki bebek koloksiyonun fotorafini ceker gönderirim.Bizde o merak kari koca da var.
    Sevgiler.

    By Blogger ERDIL, at 20 Haziran 2007 12:02  

  • Neler olmuş neler bi kaç gün girmedik mi? Bez bebekler derekn sahici bebek gelmiş... Tanrı sağlıklı, uuzn bir ömür versin... anneli babalı büyüsün... Annoyası ona bebek yapacakmış... Bir de seri iamalata başlarmış hazır eli değimişken... Uzaktan da olsa tanıdığım Annoya tek bi bebekle pes etmeyecektir... Kimbilir nasıl bebecikler üretilecek... merka içindeyim... Benim de ilkokulda yaptığım bir bez bebeciğim vardı... Ne O'nu ne de adını unuttum... Şetaret Bacı idi adı... Ne çok severdim onu... Amerikan Pazarından alınmiş bebeklerimden hep daha öndeydi kalbimdeki yeri...Ahhhh ahhh... Yine gittim dünlere...

    By Blogger Şirin, at 20 Haziran 2007 12:13  

  • Koskoca bir amin sevgili Erdil Bey.
    Bebek toplamak da keyifli bir uğraş. Herhangi bir ağırlık verdiniz mi bebeklere, ülke bebekleri, porselen bebekler filan gibi? Yoksa gelişigüzel biriktiriyor musunuz? Fotoğraftan göreceğim artık! Hanımefendiye selamlar.
    ----------
    Sağolasın Şirin. Mine'si okuyacaktır bu güzel dileklerini, yoksa da söylerim. Yok yok seri imalat falan yapamam. Dur bakalım yahu, yıllardır elime iğne iplik almadım. Ben de hep paçavradan bebeklerle haşır neşir olduğumdan pek bir yakın hissederim kendimi onlara. Ama taş bebeğim olduğunda ne kadar sevindiğimi, hele kendime (!) et bebek aldığım zamanki mutluluğumu yalnız ben bilirim...

    By Blogger Oya Kayacan, at 20 Haziran 2007 15:12  

  • Oyacan,
    BU GÜZEL DİLEKLERİ OKUYUNCA YİNE BENİM GÖZLERİM YAŞARDI WALLAH...
    Erdil Bey'e ve Esintiler'e çok çok teşekkürler ve sevgiler gönderiyorum buradan...

    By Anonymous Adsız, at 21 Haziran 2007 14:14  

  • Kolay mı caaanım Mine'si babane olmak. Daha çooook yaşarıp duracak gözlerin. Bunlar mutluluk yaşarmaları; acılı yaşlar olmasın.

    By Blogger Oya Kayacan, at 21 Haziran 2007 22:47  

  • bez bebek çok güzel ama ben bu çok seviyorum bana ögret
    :):):):)(L)(L)(L)(L)

    By Anonymous Adsız, at 5 Şubat 2008 11:27  

Yorum Gönder

<< Home