Kedili Mutfaklar

Pazartesi, Haziran 18, 2007

Erik papazı buldu!



(1. Kalbin içinde fotoğrafı çeken elim de mevcut. 2. Sosun rengi sevimsiz duruyor ama alt fotoğrafta görüldüğü üzere, değil!)

Canerikler tatlanmaya başladı. Yumuşamaya da. Mine'si http://www.mineflora.com/ bize* öyle çok toplatmış ki, yemeye yetişemem diye yarısını sos yaptım. Meyva, dondurma ve sütlü tatlılarla mükemmel gider. Yeğenim Aylin somon ızgaradan, salata soslarına değerlendirir. Ben içine özellikle paskalya çöreği banar, ekşisiyle tatlısını yakıştırdığım her yerde mesela güzel bir rare/az pişmiş biftekle yuvarlar giderim.


Eriklerimin bir kilosunu, üstünü geçene kadar suda kaynatıp yumuşattıktan sonra delikli kepçe ile tel süzgeçe aldım. Haşlama suyuna kilodan eksik, bence 700 gram kadar, şeker koyup kaynatarak şurup yaptım. Erikleri iyice ezerek şuruba ekledim. Güzel bir sos akışkanlığında olunca içine amerikan/frenk üzümü kattım. Onları yumuşatmadım ama, kuru/dişe gelir lezzetleri kalsın istedim. İki parça da sakız dövüp attım son kaynamaya.

Çok güzel oldu çok.

Ben hiç canerik sosu yememiştim.

Erik papazı buldu!

* Sevgili Mine'si bize serasında çok keyifli bir gün yaşattı. Biz dediklerim Şirinceli kızım Candan, Ceylan ve ben . Ben zaten oraya gittiğim zaman kendimi Oyiş harikalar diyarında hissediyorum. Mine önderliğinde tek sıra halinde yürüyüşe geçiyoruz o koccaman bahçe içinde. Sıraya üç beş kedicik de ekleyin bazı sakin yürüyüşte, bazı deli deli oyunlar yaparak koşturan yanımız sıra. O ağaç senin bu ağaç benim, şu çiçek bu böcek, o zehirli bu faydalı, kurbağa arı çekirge, onu ye bunu elleme... Off çoook eğlenceli. Bu seferimizde karadut ve frambuaza doyduk. Daha neler neler...

Yine yazarım, malzeme çoook.

7 Comments:

  • Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! o erikler yokmu o erikler.beni benden aldi gitti.Yerken benide dusunun Oya hanim.
    Canada'dan sevgiler
    Sam

    By Anonymous Adsız, at 18 Haziran 2007 19:02  

  • Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! O ah yok mu o ah. Yıktın beni Sam. Nasıl yapsam sana erik göndersem söyle bana. Burada bahçe sokak dallar yıkılıyor.... Artık yediğim her erikle aklımda olacaksın. Sevgiler.

    By Blogger Oya Kayacan, at 18 Haziran 2007 20:29  

  • Oya'cığım erıkle bende meyve suyunu yaparım onada çoçuklar bayılıyo .Senın tarıfıde deneycem .SEVGILER.

    By Blogger AKDENİZ AKŞAMLARI, at 19 Haziran 2007 11:54  

  • Cok tesekkur ederim Oya hanim,
    buradada erik var ama o beni benden alan can erikler yokmu ,can erikler onlardan yok iste.Siz erikleri yerken beni dusunun yeter.Ben hissederim)))
    Sevgiler
    Sam

    By Anonymous Adsız, at 19 Haziran 2007 17:17  

  • Afiyet şeker olsun çocuklara sevgili Özay.
    ----------
    Erik yerken bir yandan, bir yandan da seni yanaklarından öpüyorum. Sevgiler Sam...

    By Blogger Oya Kayacan, at 19 Haziran 2007 19:43  

  • nefis görünüyor oya hanım, elinize sağlık.
    ben kargo'yu merak ettim; annesi almaya geldi mi? gelmediyse, hala orada mı? ben çok severim kargaları. geçen gün moda sahilde bora serçeleri besleyordu. bir karga, şakacıktan gelip kanadını bora'nın ensesine değdirdi. inanılmaz kuşlar. çok da zeki olurlarmış.

    sevgiler.

    By Blogger endiseliperi, at 20 Haziran 2007 00:16  

  • Sevgili Peri, şimdi lakabındaki Endişeli öneğinin anlamını daha iyi kavradım 8~] Annesi almadı Kargo'yu. Burada oturuyor ve yemek yiyor. Uçuş çalışmalarını civar damlara gidip gelerek tamamlıyor. Benim çocuklara kızdığı zaman çiçekliklerle cumba üstü damın arasındaki boşluğa girip saklanıyor. Keyfi yerinde galiba, ben elimden geleni yapıyorum. Kafasını seviyorum yemek verirken, anne şefkati olsun diye mesela! E daaa n'ossun???
    Dediğin doğru, acayip de şakacı tarafları var. Zaten yürüyüşlerinde öyle bir şirinlik var ki, o azametli duruşlarını anında yerle bir ediyor.
    Yanaklarından öpüyorum.

    By Blogger Oya Kayacan, at 20 Haziran 2007 09:36  

Yorum Gönder

<< Home