Kedili Mutfaklar

Pazar, Haziran 24, 2007

Pizza böreği

(Bak şimdi, bu fotoğraf beni utandıracak gibi duruyor. Yeniden yapılırsa eğer, eriyen bir peynirle yapılsa daha iyi olacak. Ağız sulandırıcı bir pizzaların pizzasıymış gibi poz verecek.)

Acilen yapıldı, uğraştırmadı. İki yufka, sıkı sıkı sarılmış iç içe yufkacı tarafından, nasıl sarılmışsa... Ben de sarılı haliyle ince ince kıydım ikisini de, şeritledim.. Tepsiye silkeleyip açarak serdim. Sızma ve pizza baharatı ile iyice tatlandırdığım yufka şeritlerini iki de yumurta kırıp elimle karıştırdım.

Olay budur. Sonra üzerine istediğinizi koyun. Ben ufalanmış sürk peyniri ile kıyılmış hindi pastırması koydum. Dolapta durup duran şeylerdendiler. Tüketilmeyi çoktan haketmişlerdi.

Fırında çıtır çıtır pişti. Pişmenin orta yerinde çok az su ile ıslattım pizza böreğimi. Biraz da arnavutlu sarmısaklı yağda bekletilmiş kuru domates ekledim. Taze domatesle mi yapsaydım? Evet daha iyi olurdu.

Böyle uyduruk şeyler yapmayı, artmış / kalmışları değerlendirmek için çok faydalı buluyorum.

Afiyetle yenildi, beğenildi.

6 Comments:

  • Oya ablacım (sanırım bu hitap daha doğru :|)
    O kadar dolu doluki sayfanız hayran kalmamak elde değil. Gerçekten de yazacak, bizlerle paylaşacak çok şeyiniz var. Bir çırpıda okudum son yazılarınızı. Özellikle somon ve ıhlamur fikrine bayıldım. Çok seviyorum somonu. Bu arada güzel yanıtınıza da teşekkürler. Ben gelip gidip kukuşatu tarifinin yorumlarında sizden cevap aradığımdan, asıl cevabı görmemişim :) Sevgiler

    By Blogger Selen, at 25 Haziran 2007 19:09  

  • N'ooolur bu hitap doğru olmasııın! Oya veya Annoya en sevdiğim adlarım! Abla beni yayıyor 8~}
    Selen'ciğim sen de dolu dolu yazıyorsun, dalıp okuyorum sonra ne oluyorsa oluyor iki satır yazamıyorum bir türlü. Kukuşatu yardımına tekrar çok teşekkürler. Sen Yanya yemekleri araştırması yapmaya devam etsene. Öptüüüm.

    By Blogger Oya Kayacan, at 26 Haziran 2007 11:42  

  • Tamam o zaman Annoya'da anlaşalım :) bence de abla resmi oluyor ama öteki türlü de saygısız olmayayım dedim :))
    Yanya kitabından inceleyip tariflere devam edeceğim. Bizim akrabalar arasında yemek tariflerini hatırlayacak yaşta kimse kalmadı. Anneannemin annesi zamanında Türkiye'ye göçüldüğünden hayatta olan nesil o zamanlara çok uzak malesef :(. Öyleki anneannem bile Türkiye'de doğmuş, o da pek bilmezdi. Ama kitap sağolsun...
    Öpüyorum

    By Blogger Selen, at 26 Haziran 2007 15:28  

  • valla pizza böreğin fena halde haftasonu kahvaltılarının başköşesi yemeği gibi duruyor.hemen deniyeyim.

    By Blogger Nenoni, at 26 Haziran 2007 16:26  

  • Oyacım sen balık seversin bak bakim annemin kayganasına benim sayfada

    By Blogger Nenoni, at 26 Haziran 2007 16:28  

  • Anlaştık, çaaaak... Peki sen denemiyor musun, kitaptan da olsa, Yanya yemeklerini. Blogunun şanından olur yani, değil mi Selen'ciğim?
    ----------
    Bence de. Hem yapması çok basit, hem de çok çeşitlendirilebileceği için hoşuma gitti. Aklım da annenin kayganasında kaldı, bilesin 8~] Beni düşündüğün için çok teşekkürler Nenoni'ciğim. Annene de sevgiler.

    By Blogger Oya Kayacan, at 26 Haziran 2007 19:42  

Yorum Gönder

<< Home