Kedili Mutfaklar

Çarşamba, Ağustos 22, 2007

Çinli'nin fendi


Çin malı oyuncaklar kanserojen, Çin malı giyecekler de kanserojen.
Çin malı züccaciye kanserojen.
Çin malı yataklarda zehir, porselende zemberek.
Laminat parkeleri toksik, ilaçları ağı...
Şu ana kadar elinize geçmiş olan bütün made in China mallar tu kaka.
Bu andan itibaren alacağınız her Çinli malla hayata ufak ufak elveda...
(fotoğraf internetten ve laf olsun diyedir!)
http://www.kanser.ws/

Bu adreste şimdi okuyorum ki Çinlilerin, Prof. Dr. Peng Zhaohui yönetiminde buldukları Gendicine, dünyada ticari kullanıma sunulan ruhsatlı ilk gen tedavisi ürünüymüş. Kanser hastalarına Çin müjdesiymiş. Gendicine ile tedavi edilen başlıca kanser türleri Baş - Boyun Squamöz hücreli kanserleri, Karaciğer, Akciğer, Mide, Meme, Pankreas, Kolon - Rektal, Prostat kanserleri ile Melanomlar ve Sarkomlarmış.

Gendicine ile yapılan Gen Tedavisine ek olarak Pekin Üniversitesi Uluslararası Kök Hücre Araştırma ve Uygulama Merkezi ile yapılan çok ciddi işbirliği sonucu kanser hastalarına tedavi esnasında ya da tedavi sonrasında ayrıca Kök Hücre Nakli de yapılmakta ve iyileştirme süreci hızlandırılmaktaymış.

Pansuman vaaaar, pansumaaaaan...

a) Çinliler, Çin’de Çin malı değil, ithal mallar kullanır.
b) Çinliler, ihraç ettikleri malları özellikle kanserojen imal eder.
c) Çinliler, dünyayı önce kanser edip sonra tedavi edecek.
d) Bizim Sağlık Bakanlığı harekete geçmiş. 19.08.2007, gazeteler öyle diyooo....

9 Comments:

  • Sevgili Oya kardeşim Işın acı tarafı bu gün Çin yapımı diye tereddüt etsek ne olur ?
    Esas suçlu olan en ünlü markaların
    ve Firmaların kazançlarına kazanç katarak işçiliğin ucuz olduğu ülkelerde mamüllerini yaptırdığı
    kulanılan maddelerin o ülkelerin standardları altında geçtiği"onay aldığı" daha neler neler.Milyarların döndügü bir borsa bu.En ufak örnek bu gün Almanya'da Türkiye'de de şubeleri bulunan Toy..... firmasının acilen çocuk mama önlüklerini toplatması gibi.Daha yazılması gerekirse kullandığımız ister Çin mali olsun isterse başka bir ülkenin manşeği olsun içindeki katkı.Gelişmiş ülkeler bir neshe bu durumu kontrol edebiliyorlar.Vah benim insanım !!!
    Birde TM olarak gördügümüz menşeler
    Tradel Mark olarak piyasada ki mallar.Acaba hangi ülkeyi temsil ediyor ?
    Saygılarla.

    By Blogger ERDIL, at 23 Ağustos 2007 11:50  

  • Erdil Bey'ciğim, zaten benim dalgayla karışık sorduğum, Çin standartlarında onay alan malların, Çinlilere neden kanserojen davranmadığı 8~}} ?

    TM (Trade Mark)yazan her etikette ayrıca üretim yeri bilgisi de var değil mi, yanılıyor muyum?

    Memleket sadece Çin malı satıyor gibi bir duyguya kapıldım son zamanlarda. Düşük gelir ve orta hallilere başkaca şans tanınmıyor. Veya Mudo mesela, her gelir grubuna satan bir yer, ÇinÇinÇin...

    Beni sorarsanız, kalp kanser kabakulak bronşit falan değil meselem, yurdum üretimini tercih ediyorum. Bazı damak keyiflerimi yurt dışından teminim de benim lüksüm olsun.

    By Blogger Oya Kayacan, at 23 Ağustos 2007 18:34  

  • Gecen iki haftada yaklasik 2 milyona yakin kursun iceren boya kullandiklari icin oyuncak toplatildi Amerika'da. Ve tekrar yeni bir soru geldi: Cin'in uretim standartlari sorunu. Ama Cin malindan kurtulus yok. Burada neredeyse igneden buyuk esyaya kadar her sey Cin'den geliyor. Global ekonominin kacinilmaz yani bu.Cunku orada uretim ulkedeki uretimden daha ucuza geliyor. Ve buyuk marketler zincirleri de bunu hizlandiran sebeplerden cunku toplu olarak ucuz olduklari icin tercih ediliyor. Ve uretim zaten Cin'e kaymis durumda ilacindan plastigine kadar. Ara urun ureten burun kimya devlerinin Cin'de fabrikasi var. Bunlar Bayer, Dow, ve aklina gelecek en buyuk kimya ve ilac devleri. Eninde sonunda bu tur olaylar (once kedi-kopek mamasi ile basladi simdi oyuncaklari) yuzunden kalite kontrolu s1k1lastiracaklardir.

    By Blogger ycurl, at 23 Ağustos 2007 22:47  

  • Curly'ciğim, evet durum bu. Besbelli kurtuluş olmadığı. Ancak ben hala kafamda bir soru işareti büyütüyorum. Çinliler Çin'de ne malı kullanıyor? Onların satınaldıkları da aynı, kendi norm ve standartlarına göre imal edilen kalitede ürünler değil mi? Yoksa çifte standart mı uygulanıyor, bu Çinli için, bu yabancıya gidecek mal diye? Bu olamaycağına göre, Çinliler kanser başta olmak üzere sayılıp dökülen pek çok hastalığa karşı aşılı veya şerbetli midirler?
    Veya nüfus fazla geldiği için, "Sayıyla vermediler ya, bunlar cheaper by the dozen hesabına, ölen ölür kalan sağlar bizimdir..." taktiği mi uygulanıyor Çin halkına 8~{ ?

    Var mı bu işi çözen?

    By Blogger Oya Kayacan, at 24 Ağustos 2007 09:38  

  • Biraz arastirma yaptimdi.
    http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=50999
    Sevgili oya kardesim o sayfaya bak resimleri ile yasadiklari vahim durumu görebilirsin.
    Saygilar.

    By Blogger ERDIL, at 24 Ağustos 2007 11:36  

  • Sevgili Erdil Bey, demek benim olamaz dediğim oluyor, kalan sağlar bizimdir taktiği uygulanıyormuş. Çok teşekkürler bu aydınlatma için.
    Peki elit tabaka nereye saklanıyor? Havanın suyun kiri, çevrenin rezaletinden nasıl kaçıyor?

    By Blogger Oya Kayacan, at 24 Ağustos 2007 12:08  

  • Chat gibi oldu.Hani bir tekerleme vardir.Deve kusu tehlikeyi görünce kafasini topraga saklar derler.
    Meger saklamazmis o arada tehlike karsisinda tikanmamak icin tas toprak yutarmis.Biz de kafamizi topraga sokuyoruz.
    Valla blog'unda ki yazilarin Yemek tarifi gibi degilde birazda cevrecilik gözüyle okundugu zaman satir aralarinda o kadar güzel seyler oldugu görülmüyormu.Minik minik yazalim belki birileri bizleri duyarda onlarda harekete gecebilir.
    Saygilar.

    By Blogger ERDIL, at 24 Ağustos 2007 14:09  

  • Eee nufusu yeterince yuksek o yuzden istatistik olarak bu tur olumlerin yuzdesi kucuk gozukuyordur. Ama bu arada cifte standard olma olasiligi da yuksek. En basitinden Turkiye'den Amerika'ya gonderilen tekstil urunlerinin belli bir standartta olmasi gerek yoksa kabul edilmediklerini biliyorum. Ama global ekonomi icinde uretimi dusuk yapiyoruz derken kaliteden odun vermeleri normal. Cin ekonomisi bir yerde patlayacak ama nasil ve ne zaman bilmiyorum. Patlayinca da her ulke bundan nasibini alacak.

    By Blogger ycurl, at 24 Ağustos 2007 18:29  

  • Aaaah Erdil Bey, şu toprağa sokamadığım kafamı ne etsem bilmiyorum? Tıkandı kaldı dolayısıyla 8~}} Kökten temizlik gerek, gel de Orhan Baba'ya eşlik etme, "Batsın bu dünya, bitsin bu kabus!!!"
    ----------
    Curly'ciğim, patlayıp da daha beter dağılmaz inşallah üzerimize üzerimize!

    By Blogger Oya Kayacan, at 25 Ağustos 2007 12:05  

Yorum Gönder

<< Home