Kedili Mutfaklar

Cumartesi, Aralık 15, 2007

Masaüstülerim

Annem Kimsecik'le birlikte keyif yapardık masanın üzerinde. Bugün ilk defa onsuz çıktım. Annoya'm yakaladı, "Çekelim artık," dedi, "başlamak gerek bir yerden..."

Çekmiyordu çünkü, anneciğimin hastalanmasından itibaren fotoğraf makinesini almamıştı eline.



Annoya'm ipti saptı her şeye ağlar oldu. Teselli etmek bana düşüyor ya, hemen poz vermeye başladım. Anneciğim Kimsecik kadar olamam tabii ama fotojenik durmaya çalışacağım.


Sevsinler... Eline geçen çanlı manlı bir örtüyü serdi masaya. Geçen yıldan kalan bir de mum, Noel Baba kılığında. "Bu yıl bu kadar," dedi.

Portakal ağaççığımızın dibinde saksıda oturmuş bir kurt köpeği kardeş de var.

Menekşemizi tek bir yapraktan yetiştirdik.

Annem Kimsecik'siz bir dünyada ilk pozlarim bunlar.

Görüşmek üzere.


Haa, Aycan & Nurcihan, kızları Lucy ve bebeleri için blog yapmışlar. Yavrularını emzirmekten başını kaşımaya vakti olmayan Lucy yazacakmış sözde. Ziyaretinizi bekliyorlar.


http://lucyandherpupies.blogspot.com/



10 Comments:

  • Sevgili Oya Hanım;
    Yazılarınızı yenilerde bulmustum ki;.... ne yazık ki en acılı zamanlarınız geldi ardına...
    Cancan tıpkı annecigine benziyor, onun varlıgı en büyük teselli olmalı size, sizin de ona...
    O da annecigi gibi cok güzel bakıyor, ama sizdeki hüznün tıpkısı halen onun gözlerinde de görülebiliyor.Evet, yasam tüm acılarımıza ragmen; kendine önü kapatılmıs bir derecik gibi yeni yollar bularak devam edecek akmaya. Sevgi dolu yüreginizde, saglıkla kalın. Sevgiler.

    By Anonymous Adsız, at 15 Aralık 2007 13:24  

  • Yeniden... Yenilenerek... Yenilmeden... Çünkü kâinatın kaidesi bu, böyle işliyor bu düzen. Çok sevindik gerçekten:) Hoşgeldin-iz, dünyayı güzellediniz, kalınan yerden değil, şimdi bambaşka bir yerden ve daha güçlü bir sevgiyle yola devam... Hepimizin yüreğinden havalanan güvercinler size doğru Oya'cığım, pencereye bakın e mi? :)
    Handan ve sevgili ötekileri...

    By Blogger Handan Demiralp, at 15 Aralık 2007 18:15  

  • Sevgili dgül, birbirimize yetmeye çalışıyoruz Cancan ve ben. Yeni yollara doğru akıtmaya çalışıyoruz hayatımızı. Kapalı balkonumuzda yeni bir platform hazırlayıp "yatıp bahçeyi gözleme noktası" sunuyorum Cancan'ın kullanımına. Mama tabaklarının yerini değiştiriyorum. Daha çok sarılıyorum, daha çok oynuyoruz birlikte.
    Sağol, sevgi dolu sözlerin su serpti yüreğime.
    ----------
    Penceredeyiz Handan'cığım, güvercinleriniz geldi karıştı bizimkilere, uçuşuyorlar kanat kanat; konup envai çeşit yemeklerini yiyorlar cumba çatımın üstünde, biz bakıyoruz, Cancan ve ben...
    Vurgun sonrası bu, henüz kımıldamaya başladı elimiz ayağımız. Hareket etmeye çalışıyoruz.
    Sevgimiz seninle, senin canların cananlarınla...

    By Blogger Oya Kayacan, at 16 Aralık 2007 10:43  

  • Oya kardesim seni cok iyi anliyorum.Bu günlerde 15 yillik dostumla ince bir cizgi üstünde zor günler yasiyoruz.Gözgöze geldigimiz zaman bir baska oluyor acilar.Burda doktorlar herseyi size birakiyor.Ne yapacagimi bilmiyorum.
    Sevgilerle.

    By Blogger ERDIL, at 16 Aralık 2007 21:53  

  • Biz yaşların yoldaşları artık o yaşlarda değil mi Erdil Bey'ciğim? Ben Kimsecik'imle birlikte eceli bekledim. Yürek seslerimiz çırpınmalara, gözyaşlarına, öpücüklere karıştı. Bundan korkmayın bence, veren alsın. Verenin hazırladığı SON'a kadar mutlu olduğu yerde, sevdiklerinin arasında hissetsin kendini.
    Allah yardımcınız olsun. Allah yardımcınız olsun.

    By Blogger Oya Kayacan, at 17 Aralık 2007 09:02  

  • Sevgili Oya,
    Uzun zamandır bloguna giremiyordum,grip vs. ve başka işler yüzünden. Kimsecik'in gittiğini okudum. Nasıl üzüldüm bilemezsin. Eşim ve ben Kimsecik'in maceralarını ve fotoğraflarını, canım benim, ne güzel şey bu, diye izlerdik. Sana sabırlar diliyorum. Bütün güzellikler seninle olsun. Not: Kimsecik'in resimlerini print edip, bizim giden kedilerimizin fotoğraflarının yanına koyacağim.
    Sevgiler bizden sana kucak dolusu.

    By Blogger deger, at 17 Aralık 2007 13:11  

  • Oya'cığım, az önce gönderdiğim yorum eşimin adı degree ile çıkmiş.
    Henüz ben yeniyim bu işlerde. Bazı hatalar yapabiliyorum. Kusura bakma Tekrar sevgilerimi iletiyorum. Ülkü

    By Anonymous Adsız, at 17 Aralık 2007 13:14  

  • Canımın içi Kimsecik'im size de misafir olacak demek. Ne güzel. Sana da geçmiş olsun sevgili Ülkü, mevsim hastalıkları bunlar, olacak... Yaptığın yanlış vesilesiyle eşinin öykülerine giden adresi de öğrenmiş oldum. İkinize de sevgiler...

    By Blogger Oya Kayacan, at 19 Aralık 2007 08:38  

  • Hoşgeldiniz, şimdi sevmek ve sımsıkı sarılmak zamanı gerçekten de.
    Sevgilerle dolu günler dileğiyle, mutlu bayramlar.
    Minnoş & Boncukçu

    By Blogger Boncukçu, at 19 Aralık 2007 09:37  

  • Oya' cım

    Bobo, Öncü, Ortanca (çiçek olan), Fırtına (ya da Tekir), Damat Ferit, Görümce, Biber, Büyük tekir, Yepyep, Öpücük, Elif, Fatih ve ben öpücükler, patiler, yalamalar yolluyor sevdiklerinle, sevenlerinle mutlu bayramlar diliyoruz.

    - Biz kurban kesmiyoruz Lösev' e bağış yapıyoruz.

    By Blogger Çiğdem, at 19 Aralık 2007 09:49  

Yorum Gönder

<< Home