Kedili Mutfaklar

Cumartesi, Ocak 16, 2010

Tavuklu tava böreği

Suda börek yapıyorum. Daha bilmiyorum nasıl olacağını da ‘her yaptığım tutar’ hallerime alıştığım için suda böreğin bana su koyverebileceği aklıma bile gelmiyor.

O şimdi bir tavada, elektrikli ocağın üzerinde. Yapımında matah bir durum yok. İki tavuk göğsünün serçebaşı doğranmışını lezzetledim kendime göre. İçinde olmayan baharat olmayan all purpose McCormick, bir de chicken seasoning yine aynı markadan. Kırmızı soğan doğradım ve sarmısak ufaladım. Tuz da tabii ve tamam işte.

Bir yufka döşendi sahana. Bu iç de yayıldı içine. İkinci yufkayla da kapatıldı. Tepesine tabak çevrildi sızma gezdirildi ve ısındı azıcık elektriğin üzerinde. Kokusu çıkmaya başlayınca da tabağı örtmeyen kadar sıcak su döküp bıraktım. İçin içindeki malzeme güzel bir lezzet saldı bu suya. Suyunu çekince bir tabakla altüst edip diğer yanını pembeleştirdim suda tava böreğimin.


Yedim.
Su koyvermemişti.
Çaaak.
Daha yedim.

6 Comments:

  • Hocam harikasiniz,size karsi ne su koyuvermis ki! suda borek su koyuversin :) Hem yemek hem borek havasinda olmus.Caktiiim
    Sefa

    By Blogger lezzet sefasi, at 16 Ocak 2010 22:05  

  • Süper görünüyo da suda kısmını anlamadım :)Hem tava hem su hem börek kafam karıştı benim :)

    By Blogger Serendipity, at 16 Ocak 2010 23:31  

  • Lezzetli, doyurucu... Dediğin gibi tek yemekte iş bitirici sevgili Sefa...
    ----------
    Haklısın Sıdıka, basit olduğu için detaylamadan yazmıştım; öylesine, gelişigüzel. Şöyle yani: börek tavaya döşendi. Üstüne tabak kapattım ve sızma dolaştırdım. Elektrikli ocağın bir derecesinde, beş on dakika kadar dibi kızartılır gibi yapıldı. Kokusu çıkınca tabağı örtmeyecek kadar sıcak su koydum. İki derecede suyunu çekti. Döndürdüm ve çok az daha su koyarak yeniden suyunu çektirdim. Suda tava böreği mi neyse artık..., böyle şeyler benim acil aç karınlara bulduğum çözümler ;))

    By Blogger Oya Kayacan, at 17 Ocak 2010 10:40  

  • Annoyacığım şu nefis yazıya hiç uymayacak bir yorum bırakıyorum ama "mim"ledim seni, sobe:)

    http://pisikopati.blogspot.com/2010/01/pek-sevgili-joa-can-cancan-beni.html

    By Blogger Feride Nizamettin, at 18 Ocak 2010 10:40  

  • Pisik'çim yaaaa, ben bu mim işine, moda deyimle pek sıcak bakmıyorum. Nedeni basit, kendi söylemek istediğimden daha fazlasını söylemek hoşuma gitmiyor buralarda. Garip bir yer, yanılıp çıt desen başka bir yerde yangın çıkıyor. Gönül koyma sakın, bu da moda deyim değil mi :)

    By Blogger Oya Kayacan, at 19 Ocak 2010 12:39  

  • o zaman bi moda deyim de benden olsun Annoyacan'ım, cancanım.

    "yüreğine sağlık"..:)))))

    By Blogger Feride Nizamettin, at 19 Ocak 2010 13:19  

Yorum Gönder

<< Home