Kedili Mutfaklar

Pazar, Nisan 11, 2010

Portakallı patlak kek

Patladığı için patlak. Evde şeker olmadığı için, içinde, muadili Afyon'un kaymak şekeri ve işte hikayesi . Artanı, o gün bugündür dondurucuda durur da dururdu. Daha da duracak olan bir miktar daha var.


Dolapta sevgisiz sevgisiz yatan iki portakalımın kabuk ve sularından faydalanılmış. Sinangil sponsorumun fındıklı kek unu ile Sırma sponsorumun fındık yağı birleşimi aynen burada da uygulanmış. Ufalak fındıklar bu sefer iyice bızzzztlanıp un ufak edilmiş.
Cafer Erol meyve şekerlemeleri dolabımın alt katında her daim hazır ve nazır, portakal olanlar kıyım kıyım kıyılıp kullanılmış.

Tartılması gereken malzemeler; un, yağ, kaymak şekeri ve bıztlanmış fındık üç aşağı beş yukarı 150'şer gram. Yumurta dört tane.

Şaşkınım ki çok. Ömür boyu, ay nasıl ölçerim neyle biçerim, diye korka korka yapmadığım kek korkumu yendim. Çorba yapar gibi kolayladım bu işi. Ne sırası var malzeme eklememin ne bişey. Aynen basıyorum herşeyi koca bir kaseye. Bızzzztımın çorbalık ucuyla bızzzztlıyorum, oluyor.

Hay bin kunduz, bugüne kadar yapmadığım kekler aşkına...

Bugün Pazar. Yumuşacık, çok keyifli bir kekim var.

Pazar ikramım bundan ibaret değil.

İsteyene ortanca...

13 Comments:

  • Nasıl yani, ortanca?
    Sizin İstanbul'unuz ne kadar daha güneyde, acep?
    :))

    By Blogger EKMEKÇİKIZ, at 11 Nisan 2010 16:11  

  • İthal malı, saksıda ortanca bunlaaar, çiçekçiler dolup taşıyor ;) Çok yaşamıyorlar ama, iç/dış mekan mı belli değil :(

    By Blogger Oya Kayacan, at 11 Nisan 2010 16:43  

  • offf afiyet olsun. Ben de sabah canım annemin mandalin reçelini yediğim için, şu an daha tatminliyim, yoksa portakallı keke hiç dayanamam.

    By Blogger Basak, at 11 Nisan 2010 19:36  

  • Kek harika, ortanca daha bir harika. Hangisini seveceğimi şaşırdım :)

    By Blogger ruhdagı, at 11 Nisan 2010 19:54  

  • Geçenlerde babaannem, anneme elmalı pandispanya yapımını gösterdi. Yaza bize misafir bol olurmuş. İçinde şeker varmış, bana zararlı olurmuş diye vermediler. Ama pek güzel koktu. Anneme havlayayım da portakallı patlak keki de öğrensin. Yaptığınızda sen bana azıcık verirsin di mi ama Annoya? Gizli gizli. Aramızda sır.

    By Blogger Lucy and the Puppies, at 11 Nisan 2010 20:04  

  • Anneler sağolsun, Allah eksikliklerini göstermesin Başak'çığım. Annem Selma da reçel uzmanı. Kocaman bakır tencerelerde kaynatıp bütün aileye dağıtıyor halâ.
    -----------
    Evet evet, başarıyorum kek yapmayı, çok sevinçliyim Ruh'çuğum ;) Yalnız bu gidişle özgün bir kek tarifim olamayacak hiç. Yemek yaptığım gibi, ordan burdan katma huyum aynen devam.
    ----------
    Babane iyi düşünmüş Lucy. Kardeşin Melisa gelince misafirden başınızı alamayacaksınız. Hazır pastane malzemelerini de sevmiyoruz artık pek. En güzeli evde yapmak.
    Peki, seninle gizli gizli atıştırırız bir iki lokma ama biliyorsun ya, gözlerimiz için çok zararlı şekerli gıdalar ;(

    By Blogger Oya Kayacan, at 12 Nisan 2010 11:13  

  • ortanca kesinlikle golge ve dis mekan cicegi icerde yasamaz Oyanim:) patlak kek cok sevimli!

    By Blogger beste, at 12 Nisan 2010 20:05  

  • Biliyorum biliyorum da Beste'ciğim, bunlar saksıda ve kapalı sera üretimi. Keyfine varmak için, kesme çiçek gibi alıyorsun. Dış mekana ayak uyduramıyor benim sahiplendiklerim, ne gölge ne güneş.
    Patlak kekim sevindi onu sevimli bulduğuna. Kek işinde şımardım, arkasından bir de 'sakızlı zamk kek' yaptım ;)

    By Blogger Oya Kayacan, at 13 Nisan 2010 12:15  

  • Oya ablacım ya, şahane görünüyor bu dilimler, hani uzansam... bir de mutfaktan çay alsam... üfff, çekmecedeki bisküviye talim:(

    By Blogger Sibel, at 13 Nisan 2010 16:07  

  • Sibel canım, bir de bunu çıkardım başıma. Hani bu yaştan sonra kek yapmayı becerdi ya, Annoya çocuklar gibi şen ;)) Tombul teyze olmaya çokça temayüllü olmasam artık patisserie mutfağına da merak sarardım vallahi.
    Sen çayını al, geç otur, dün yaptığım sakızlı kekin de tadına bak. Dayanamayıp onu da yazacağım galiba bugünlerde. Buldumcukum ya.

    By Blogger Oya Kayacan, at 14 Nisan 2010 09:49  

  • Nasıl yani Oyacan'cım?
    Damla sakız mı koydun kekin içine?
    Ayyyyy sakıza bayılırımmm.
    Yaz şunu bir an evvel...
    Lütfeeeeeeeeeen...

    mnsi

    By Blogger Unknown, at 15 Nisan 2010 12:52  

  • patlak kek diyince eskiden haber bültenlerince uçak patladı veya havaya uçtu derlerdi şimdi infilak etti diyorlar niyeyse sizin kek bunu hatırlattı
    bu durumda keki ters çeviririz patlak kısmı aşağıya gelir kimse çakmaz:)
    sevgiler hülya

    By Blogger otomatikkepce, at 15 Nisan 2010 16:31  

  • Peki Mine'si...
    ----------
    Sevgili Otomatik Kepçe, bu kek yanardağ gibi infilak etti. Lavlar etrafa saçıldı ama Oya onu bu haliyle çok sevdi. Tersyüz etmeyi hiç düşünmedi ;)

    By Blogger Oya Kayacan, at 15 Nisan 2010 19:10  

Yorum Gönder

<< Home