Kedili Mutfaklar

Pazar, Temmuz 31, 2005

Bamya carpaccio




Bamyaları tek tek seçerekten aldım. Tam 60 adet. Bamya ayıklayışımdaki ustalık zaten dillere destandır. Her birinin kafasına küçücük konik şapkalarını öyle bir giydiririm ki, gören maşallah desin. (Bir hatırlatma; önce yıkanır bamya, ayıklanmadan önce, sümüklenmesin diye.) Bu bamya carpaccio olayını üç beş gün işledi beynim zaten. Olmazsa olmaz artık. Buyrun mutfağa.

Malzemeler: İki limon, birbuçuğunun suyu sıkılıp kalan buçuk dilimlenecek... Bir tutam taze kekik, mümkün olduğu kadar dallarından ayrılacak... Yarım dal kereviz, üçe bölünecek... Beş altı diş sarmısak, dilimlenecek... Deniz tuzu da, az miktarda katılıp, şapkalarını giymiş bamyalarla karıştırılacak.

Üzerini örtüp attım buzdolabına. Bugün biraz git gel altüst ediyorum. Yarın da akşama kadar bu karıştırma haline devam edilecek. Akşama da yenecekler tabii... Yanında deep freeze soğuğunda tutulmuş shot bardaklarımda beyaz votka hayal ediyorum. Japon havyarım var çünkü, bamyalara tadımdaş olacak. Zaten bu aralarda bana kafayı yedirten bu kavanozlarca Japon havyarı. Caviar rouge du Japon yani! Taa Rusya’lardan geliyorlar, pa pa paa paaaaa... (Dostlar başına, bir kaptan dostunuz olsun. Benim dostum, eski uzakyol kaptanı Hayati Kaptan ve dostları sağolsun.) Yanında da brie, uyar mı? Bir de afilli ad takalım mı; ocra carpaccio with brie and red caviar gibi. Ay ayyyy ay...

(Bu bir denemeydi. Bamyalar inanılmaz güzel bir lezzette oldular. Karıştırmaya gitmeyi iple çeker oldum, atıştırmak için! Bence şık bir yemek öncesi ikramı. Yanında iri bir dilim brie, çanağa dökülmüş kırmızı havyar, keyfe göre ekmek dilimleri, buzzzlu votka shot kadehlerinde buzz gibi votka ile servis etmeli. Sadece brie ile de lezzetinin güzelliği heyecan verici. (Yandaki ilkel görüntüyü bağışlayın lütfen, tam organize olabilmiş değilim, heyecandan!!!)

6 Comments:

  • ellerinize sağlık , yemek yemiştim ama karnım yeniden acıktı,
    :-)

    By Blogger mt65, at 31 Temmuz 2005 20:15  

  • Tebrikler, iste bamya budur !!

    By Blogger yuvakuran, at 31 Temmuz 2005 22:41  

  • mt-65, keşke burada olsaydın. Olay gelişti tabii ilerleyen saatlerde. Votkası motkası girince işin içine. Yeni tatlar keşfetmenin mutluluğu çok iyi yaaaa...

    By Blogger Oya Kayacan, at 31 Temmuz 2005 22:41  

  • Sağol Yuvakuran, sanki bu bamya carpaccio ile boyum uzadı!!!

    By Blogger Oya Kayacan, at 31 Temmuz 2005 22:47  

  • Ufff bu ne? bu nee?? Bunu yapmazsam catlarim ben. Buradaki bamyalar bir karis buyuklugunde ama, onlarla olmaz sanirim. Iyisi mi Brie'mi Turkiye'ye goturup orada denemek.

    By Blogger Deniz, at 1 Ağustos 2005 12:39  

  • anlasilan bamya haftasindayiz, bizdeki kizartmaya da bekleriz oyaaanimciim. dün senin resimler görükmüyor, türkçe karakterler de sarhos adamlar gibi dile dolaniyordu ama bugün düzelmis, vallahi pek güzel! ben de geçenlerde armutlu bamya yapmistim, domatessiz, üzüm suyunda. pek nefis olduydu. bu bamyaya haksizlik ediyorlar degil mi sevmeyerek???

    By Blogger Tijen, at 1 Ağustos 2005 15:42  

Yorum Gönder

<< Home