Kedili Mutfaklar

Pazar, Temmuz 31, 2005

Onbirinci de ben olayım bari


Bu hafta menemen tarifleri havalarda uçuştu. Aklıma soktular iyice oturup güzel bir menemen yemeyi. Bugün Pazar olunca, hayli geç kalkıp karnımdan da zil sesleri duyunca kaptım dolaptan iki yumurtayı. Şöyle doyurucu tek kişilik bir kahvaltı için iki yumurta, menemenle yetinmeyip başka kahvaltılıklar da girecekse işin içine, iki kişilik menemen tarifimdir: Malzemesi iki yumurta zaten demiştik, iki sivri biber, bir irice domates, kaşar tipi peynir, az tuz, taze çekme karabiber, sızma.
Çekirdeklerini çıkardığım domates ve sivrileri minik bir sahandaki sızma içinde, renkleri dönene kadar pişirdim. Peynir ve doğrudan sahanın içine kırarak yumurtaları ilave ettim. Azıcık tuzla biberi de ekleyip, çırpar gibi bir iki hareket ve de işte menemen.
Şimdi ne var bunda, ilk on menemen filan seçecek? Bu işte onbirinci olursak vay halimize yani. Herkesin menemeni kendine güzel çünkü.

(Fotoğrafta menemen ön hazırlığımı görmektesiniz.)

5 Comments:

  • En az hayatin anlami kadar onemli bir soru: menemen soganli mi olur, sogansiz mi? (Ha bir de kirk yillik menemeni melemen diye telaffuz edenler vardir ki, onlarr maydanoza maydonos, domatese tomatez diyenlerle bir kesisim kumesi gosterirler. Arastirmalar ayni grubun telefonlarini sarj degil, sarz ettigini de gosteriyor) Kocamin menemeni soganli, sarimsakli epey lezzetli bir sey, sabah sabah yemek icin birazcik zorlasa da. Ote yandan, annemin menemeni bol domatesli, peynirli, ve maydonozlu bir sey.

    Bir baska tanidigim sefa pezevengi arkadasim (tabiri mazur gorun,daha dogrusu yok cunku) menemeninin yil boyunca sarimsakli yemek icin, her bahar deste deste taze sarimsak donduruyor.

    Diyorum ki, dunyada kir bin cesit deli var, hala da orjinal tarif ne bilemiyoruz.

    By Blogger Deniz, at 1 Ağustos 2005 12:37  

  • Deniz'cim, dedim ya herkesin menemeni kendine güzel diye. Ben soğanlı yumurta yemeyi hiç mi hiç sevemedim. Sarmısaklısını bulduğum yerde yerim ama yapmam. 'Bacon and eggs' menemenden önce tercihimdir zaten. Menemen aslen soğan, domates, sivri biber ve yumurta karışımı bildiğim kadarıyla. Eksiltilen ve artırılan her malzeme 'malformato' menemenler yaratıyor.

    By Blogger Oya Kayacan, at 1 Ağustos 2005 13:08  

  • Ahh ve de ahh....haksizlik degil mi su hayatta daha 23uncu baharimi surerken dahi saglikli yasam endiselerimin olmasi? Bacon icin, jambon icin, sosis icin ve bir suru sarkuteri icin canimi verebilirim ben, o denli asigim. Icimden tereyaglarina bulanmak, yutmak geliyor fakat, kocam korku ile bakiyor benim bu egilimlerime. Saglik, domates, antioksidan, zeytinyagi vs. kaygili en lezzetli kahvaltilik yumurta da menemen sanki.

    Belki 50 yil once yasasaydim mutlu biri olurdum, hem etli butlu kadinlar makbulmus hem de daha kolesterolun adi bile duyulmamis zamanlar.

    By Blogger Deniz, at 1 Ağustos 2005 13:16  

  • Bu sabah birde ben deneyeyim, ben sogan koymam, domates puresi, yumurta, yesil biber pistikten sonra ustune peynir rendesi. Cok agir olmasin sogan sarimsak??? Selamlar

    By Blogger yuvakuran, at 3 Ağustos 2005 04:57  

  • oya hanım,
    yaratıcılıkta üstünüze yok
    heyecanla bekliyorum, hem yeni denemelerinizi, hem de yiyecek eşleştirmelerinizi.. ben şahsen, patates kizartmasi bira ikilisinin yanina, artik brie-bamya carpaccioyu da ekleyecegim
    selamlar,

    By Blogger hera, at 3 Ağustos 2005 17:05  

Yorum Gönder

<< Home