Kedili Mutfaklar

Perşembe, Ağustos 04, 2005

Zeynep "Sobe" demiş, demiş de...

1- İlk mutfak maceran neydi , neler hatirliyorsun? Annemin müthiş davetleri, alt katımızda oturan Ulviye (Akant) Teyze ile ortak hazırlanan ziyafet sofraları, Cumhuriyet Gazetesi sahibi Nazime Nadi'nin ahçısı Dorot'un inanılmaz pasta, kek, çörek, börek falan filanları. Ben mutfağa geç, ama erken evlenerek girdim. Çocukluğumda mutfağa girmişliğim yok.

2- Yemek yapma stilini en cok etkileyen kimdi? Anneannem ve annemden ama stil değil, lezzet. Özellikle zeytinyağlılar, tatlılar, pilavlar ve her yemek bizim ailede yeme de yanında yatlık lezzet ve görüntüdedir. Ben onların klasik mutfaklarını duman eden bir aile ferdiyim, yine de elimin lezzeti onlardan geliyor..

3- Yemege ve yemek dunyasina ilgini kanitlayan bir resmin var mi, bize gostermek ister misin?
Olur, scan eder koyarım bir ara.

4- Mutfakta kendisine karsi fobin olan birsey var mi? Yaparken avuclarini terleten bir yemek mesela? Yok. Kafamda uzunca kurduğum bir tarifi gerçekleştirirken heyecan yapıyorum tabii. Bir de fazla hatırlı müşteri varsa yemeğe!!!

5- Mutfakta hangi yardimcini vazgecilmez buluyorsun? Yok öyle birşey. Tam teçhizatlı bir mutfakta da, sıfır donanım tekne mutfağında da müthiş performans gösterebilirim. Yeter ki o anda yemek yapmayı canım istesin veya/ ve de yapacağım yemeği / emeği takdir edecek insanlar olsun etrafta.

6- Birkac garip belki de komik yemek cesidi soyle, senin cok sevdigin ama senden baska kimsenin sevmiyecegini dusundugun bir yemek. Yemek değil ama ham olan her meyveye çocukluğumdan beri bayılırım. Bir de, annem kek yaparken yaladığım çiğ kek hamurları vardı. Çocukken, bu işin midemi bulandırdığını bile bile birkaç kere yaptığımı hatırlıyorum. Annem, "Çocuuum biliyorsun işte, miden..., deyince de, "Ne güzel dedim, yedim," dermişim. Ailede hala anlatılır. Artık yapmıyorum ama.

7- Hangi 3 malzemeden ve yemekten vazgecemezsin? Bu da sorulmaz ki. Mutfakta kullanılabilecek her malzeme benim vazgeçilmezim. Ama çok israr varsa eğer kara ve kırmızı biberler, sarmısak ve zeytinyağ.

8- En cok sevdigin dondurma cesidi? Koyu kırmızılar; karadut, ahududu, böğürtlen.

9-Asla yemegi dusunmedigin sey? Dağ başında düşen uçaktan kurtulanlar ölenleri yiyor. Bu soruya yanıt vermek için en az üç gün aç kalmak lazım.

Soruların devamı uçtu sevgili Zeynep, yani beni sobeleyen www.zeynepinyeri.com . Zaten ben de bu saklambaç nasıl oynanıyor bilmiyorum. Aldım, senin blogunda yanıtlanmış haliyle buraya taşıdım. O yanıtları sildim, bunları yazdım filan. Sonra ne olacaktı peki?

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home