Kedili Mutfaklar

Cuma, Eylül 02, 2005

Palamutum, ekşilim...



Dün akşam Kuzguncuk İcadiye içinden bermutad geçerken (benim yolum değil, arabamın yolu!!! Orayı koklamadan eve dönmez de...), benim deli balıkçı bana palamut satmak ister de satamaz mı? Satar, balıkçıların en kazıkçısıdır ama bana istediğini satar.

Dün sattığını da aldık geldik tabii eve. "Aman, yine mi palamut?" dedirtmesin diye, değişik düşünelim dedik balığımızın akibetini. Limon hem suyu hem de az kabuğu rende, sızma, bir demet maydanoz, bol karabiber, tuz, az su... Onbeş dakika sonra aç kapağını, yeşil zeytinlerle karıştır. Çok güzel olsun ama çoook. Ekşili sevenlerdenseniz eğer kaçırmayın.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home